Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΜΕΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Loco delivery
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Στην αφετηρία οι Πανελλαδικές – Από 11 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις συμμετοχής

Σε τροχιά εξετάσεων μπαίνουν σιγά σιγά τα σχολεία καθώς ξεκινάει την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου και λήγει τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου η προθεσμία για υποβολή αίτησης-δήλωσης που αφορά όλους τους υποψήφιους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων είτε με το παλαιό-καταργούμενο σύστημα είτε με το νέο.

Οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, ακριβώς επειδή θα είναι διπλές, αναμένεται να διαρκέσουν περισσότερο χρόνο από τις περσινές. Το ακριβές πρόγραμμα διεξαγωγης τους αναμένεται να ανακοινωθεί μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Συγκεκριμένα οι Πανελλαδικές που θα γίνουν με το σύστημα που καταργήθηκε θα αφορούν αποφοίτους Λυκείου παλαιότερων ετών ενώ για πρώτη φορά θα γίνουν και οι εξετάσεις με το νέο σύστημα πυο θα αφορά μόνο τους μαθητές που φοιτούν στη Γ’Λυκείου. Ωστόσο οι παλαιοί απόφοιτοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ ή άλλου τύπου Λυκείου, οι οποίοι είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλαδικού τύπου εξετάσεις για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση με το σύστημα που ίσχυσε το σχολικό έτος 2014-2015, μπορούν εναλλακτικά να συμμετάσχουν και στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση με το νέο σύστημα εισαγωγής.

Στην περίπτωση αυτή δεν έχουν δικαίωμα εισαγωγής με κάποιο ειδικό ποσοστό θέσεων των τμημάτων της ανώτατης εκπαίδευσης, ενώ οφείλουν να καταθέσουν εντός της προθεσμίας που θα ισχύσει για τους μαθητές που θα φοιτούν στη Γ’Λυκείου το συγκεκριμένο σχολικό έτος, ενυπόγραφη αίτηση στη σχολική μονάδα από την οποία αποφοίτησαν, όπου θα δηλώνουν την Ομάδα Προσανατολισμού στην οποία επιθυμούν να καταταχθο καθώς και σε ποια μαθήματα να διαγωνιστούν πανελλαδικά.

Φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα να κρατήσουν την παλιά τους βαθμολογία και να συμμετέχουν με το 10%, συμπληρώνοντας μόνο το Μηχανογραφικό τους. Την εισαγωγή με το 10% μπορούν να διεκδικήσουν μόνο απόφοιτοι των δύο προηγούμενων ετών, δηλαφή του 2014 και του 2015 και οι θέσεις θα κατανεμηθούν στους υποψηφίους του 2014 σε ποσοστό 40% και στους υποψηφίους του 2015 σε ποσοστό 60%.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΟΜΗΣΗ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
BALKAN ELECTRIC
ΤΑΞΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
ΔΕΗ BANNER
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
AUTOΚΙΝΗΣΗ
cars
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com