ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
POTIKA MYRTO

Grevenamedia @facebook

PAPAGEORGIOU
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Λίτσας
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
IKTEO
BRABOSINOS
tsiarsiotis

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Κόβεται το “μηνιάτικο” των 225 € – 500 € από τους προέδρους και παρέδρους των χωριών

Με μια σημαντική απόφαση το Ελεγκτικό Συνέδριο «έβγαλε το ψαλίδι του» για το “μισθό” των προέδρων και παρέδρων των χωριών.Μέχρι τώρα εισέπρατταν ως έξοδα κίνησης κάθε μήνα, και τους 12 μήνες του χρόνου ένα ποσό ανάλογα με την απόσταση του χωριού από την έδρα του δήμου, από 225 € – 500 €, προκειμένου να καλύπτονται οι μετακινήσεις τους.

Όμως πλέον με την…

228 πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προβλέπεται ότι πρέπει για την πληρωμή να προσκομίζονται πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, από τα οποία να αποδεικνύεται η συμμετοχή του κάθε προέδρου ή παρέδρου του χωριού στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, «δεδομένου ότι οι εν λόγω χρηματικές αυτές απολαβές δεν καταβάλλονται κατά τρόπο πάγιο στους Προέδρους των τοπικών συμβουλίων, αλλά μόνο εφόσον συντρέχει πραγματική μετακίνηση αυτών προς την έδρα του Δήμου».

Έτσι αντί οι πρόεδροι και πάρεδροι να εισπράττουν και τους 12 μήνες τα έξοδα κίνησης, θα τα λαμβάνουν μόνο όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει θέμα για το χωριό τους και καλούνται επίσημα να συμμετέχουν σε αυτό. Δηλαδή κατά τη συνήθη πρακτική μόνο 1-2 φορές το χρόνο, σπάνια περισσότερες…

Πόσα είναι τα έξοδα κίνησης
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Νόμο όλοι οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων εισπράττουν μηνιαίως έξοδα κίνησης.
Συγκεκριμένα για απόσταση του χωριού από την έδρα του δήμου μέχρι 10 χλμ εισπράττουν  από 225 € – 300 €, για απόσταση 10 χλμ – 20 χλμ εισπράττουν από 300 € – 400 € και για απόσταση 20 χλμ και άνω εισπράττουν από 375 € – 500 € το μήνα.
Σημ. Τα 225 € – 500 € επαρκούν εν γένει για τη μηνιαία μετακίνηση προέδρου ή παρέδρου, καθώς αφορούν περίπου 150 – 300 λίτρα βενζίνης και τα ανάλογα χιλιόμετρα σύμφωνα με την κατανάλωση του οχήματος.

Σχετικά άρθρα

Κινηματογράφος Γρεβενών
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

SPONSORS
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
MPANTHS
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
 
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης
SPONSORS