Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΕΗ | Αγροτικά ΓΑΙΑ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ο ΟΕΝΕΦ στο Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού για τη συμμετοχή των νέων στις Ευρωεκλογές (YEEEs24)

Τα στελέχη της ομάδας έργου του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, επισκέφθηκαν το Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού  με στόχο την ενημέρωση μαθητών/τριών στο πλαίσιο του Σχεδίου “Ενδυναμώνοντας τη Νέα Γενιά: Συμμετοχή των Νέων στις Ευρωπαϊκές Εκλογές” (YEEEs24)”, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024.

Στην αρχή της εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού, ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας και νόμιμος εκπρόσωπος του Europe Direct Δυτικής ΜακεδονίαςΔρΚωνσταντίνος Φιλιππίδης, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ενημέρωσε τους/ις μαθητές/τριες για τις προτεραιότητες και τη σημαντικότητα του Σχεδίου “Ενδυναμώνοντας τη Νέα Γενιά: Συμμετοχή των Νέων στις Ευρωπαϊκές Εκλογές” (YEEEs24)”. Στη συνέχεια, προχώρησε σε μία παρουσίαση όπου έκανε μία ιστορική αναδρομή για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την εξελικτική της πορεία. Μέσα από την παρουσίαση, αναφέρθηκαν τα θεσμικά όργανα που απαρτίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον ρόλο και τα καθήκοντα που καθένα διατελεί. Έμφαση δόθηκε στα οφέλη που απολαμβάνει ένας Ευρωπαίος πολίτης, όπως είναι η δημοκρατία αλλά και η ειρήνη που διασφαλίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση στα κράτη μέλη της από την αρχή της ίδρυσης της. Τέλος, ο Δρ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης παρέθεσε πληροφορίες σχετικά με διαδικασία των Ευρωεκλογών και οι μαθητές/τριες παράλληλα κλήθηκαν να εγγραφούν στην διαδικτυακή πλατφόρμα “mazi.eu”, η οποία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο να διατηρηθεί ένας συνεχής διάλογος μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Ευρωπαίων πολιτών της περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας. Σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες διαμοιράστηκε ενημερωτικό υλικό για τις Ευρωεκλογές του 2024.

Το Σχέδιο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα ενημερωμένο Ευρωπαϊκό εκλογικό σώμα, προκειμένου να αυξηθεί η δημοκρατική συμμετοχή στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, μια από τις πιο ευρωσκεπτικιστικές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος του Σχεδίου μέσα από τις εκπαιδευτικές επισκέψεις είναι να προσεγγίσει και να ευαισθητοποιήσει τους νέους (17-22 χρονών) να αντιληφθούν την ιδιαίτερη αξία που φέρει η συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές του 2024 αλλά και να κατανοήσουν εις βάθος τον ρόλο και τις δημοκρατικές αξίες που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μόλις ολοκληρώθηκε η παρουσίαση, ακολούθησε το διαδραστικό παιχνίδι Kahoot!, υπό τον συντονισμό του στελέχους της ομάδας έργου του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, Ελένης Κωνσταντίνου,  όπου οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να απαντήσουν σε ερωτήσεις οι οποίες αφορούν στις Ευρωπαϊκές εκλογές και στο τέλος οι νικητές/τριες επιβραβεύτηκαν με αναμνηστικά δώρα και έντυπο υλικό από τον ΟΕΝΕΦ.

Ευχαριστούμε τον διευθυντή του Γενικού Λυκείου Άργους Ορεστικού, κ. Νικόλαο Αντωνιάδη καθώς και τους/τις συντονιστές/ίστριες εκπαιδευτικούς, όλους/ες τους/ις μαθητές/τριες για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική επίσκεψη.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος επιχορηγήσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον τομέα της επικοινωνίας.

Μείνετε συντονισμένες/οι!

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

Μπες και εσύ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις, προσκλήσεις και νέα μας.

Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή: https://shorturl.at/lyOR3 

 

Οι Νέοι Μπροστά!

 #activeyouths #OENEF #EDWesternMacedonia #YEEEs24 #EuropeanElections #UseYourVote #αξιοποίησετηνψήφοσου #DemocracyInAction #EUelections2024 #DontLetOthersChooseForYou

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ