Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Τοποθέτηση ειδικών κάδων συλλογής γυαλιού προς ανακύκλωση από την ΔΙΑΔΥΜΑ

Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη βδομάδα από τη ΔΙΑΔΥΜΑ, η τοποθέτηση περισσοτέρων από 110 ειδικών κάδων για την συλλογή συσκευασιών γυαλιού προς ανακύκλωση, σε όλους τους μεγάλους οικισμούς της Περιφέρειας και σε μεμονωμένα κέντρα διασκέδασης και εκδηλώσεων εκτός πόλεων. Η δράση υλοποιείται στα πλαίσια της συνεργασίας της ΔΙΑΔΥΜΑ και των Δήμων της Περιφέρειας, με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ). Στόχος του προγράμματος είναι η αύξηση των ανακτώμενων ποσοτήτων γυαλιού με Διαλογή στην Πηγή. Το 2014 η ανάκτηση γυαλιού προς ανακύκλωση ανήλθε στο 15% (300 τον/έτος) της συνολικής παραγωγής τους, ενώ στόχος είναι το συνολικό ποσοστό ανακύκλωσης να φτάσει στο 50% τα επόμενα έτη.
Το πρόγραμμα απευθύνεται κατά βάση στις επιχειρήσεις εστίασης, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης και κοινωνικών εκδηλώσεων, ενώ τους ειδικούς κάδους μπορούν να χρησιμοποιούν και οι δημότες για τις οικιακές γυάλινες συσκευασίες που διαθέτουν.

1 2 3
Στους ειδικούς κάδους πρέπει να διατίθενται μόνο γυάλινα μπουκάλια (ποτών, μπύρας, κρασιού, αναψυκτικών, νερών) και γυάλινα βάζα. Οι συσκευασίες πρέπει απλά να έχουν αδειάσει καλά από το περιεχόμενό τους. Αν οι γυάλινες συσκευασίες είναι σπασμένες, τις τοποθετούμε στο ειδικό κάδο με ιδιαίτερη προσοχή για την προσωπική μας ασφάλεια.
ΔΕΝ πρέπει να ρίχνουμε στους κάδους σπασμένα τζάμια, κρύσταλλα – καθρέπτες, λάμπες, γυάλινες συσκευασίες φαρμάκων/σιροπιών και κεραμικά είδη – πορσελάνες (κούπες, ποτήρια, πιάτα, σταχτοδοχεία, ανθοδοχεία κλπ).
Το επόμενο διάστημα θα γίνει ενημέρωση σε όλα τα καταστήματα (παραγωγούς γυάλινων συσκευασιών) από τη ΔΙΑΔΥΜΑ και την ΕΕΑΑ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη ΔΙΑΔΥΜΑ (στο τηλ. 2461045531/33).

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ