Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Τελικές και απαραίτητες ενέργειες για την δημοπράτηση των έργων καθαρισμού λυμάτων της λεκάνης της Εορδαίας προϋπολογισμού 13.370.000 €

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1/7/2021 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κοζάνης Γρηγόρη Τσιούμαρη για την πορεία δημοπράτησης των έργων που αφορούν τα εσωτερικά και εξωτερικά δίκτυα αποχέτευσης λυμάτων των οικισμών Καρυοχωρίου,  Προαστίου, Ασβεστόπετρας, Αγίου Χριστοφόρου, Ανατολικού, Πενταβρύσου και Περδίκκα της Δ.Ε.Υ.Α. Εορδαίας τα οποία θα υλοποιηθούν με προγραμματική σύμβαση από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΕ Κοζάνης.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν :

ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Εορδαίας κος Τσεχελίδης Δημήτριος,

οι πρόεδροι των Τ.Κ.

Καρυοχωρίου, Παύλος Κουτουκλέρ,

Ανατολικού, Αντώνιος Τσακιρίδης,

Ασβεστόπετρας, Γεώργιος Παγκαλίδης,

Περδίκκα, Φώτης Κεμερλής,

Προαστίου, Ιωάννης Τύπου

και από την Τ.Κ. Πενταβρύσου η κα Πολιτίδου Χαρά,

Ο επιστημονικός συνεργάτης της ΑΝ.ΚΟ Σάκης Καραθανάσης

και οι επιστημονικοί συνεργάτες του Περιφερειάρχη και του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κοζάνης.

Ως γνωστό η ΠΕ Κοζάνης μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών έχει αναλάβει να υλοποιήσει τα παρακάτω σημαντικά έργα για την Εορδαία όπου κύριος των έργων είναι η Δ.Ε.Υ.Α.Ε., συνολικού προϋπολογισμού 13.369.928€.

Συγκεκριμένα τα έργα είναι τα παρακάτω τα οποία είναι ενταγμένα στο Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας, ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

1. Εσωτερικό  δίκτυο  αποχέτευσης  λυμάτων οικισμών  Καρυοχωρίου,  Προαστίου  και Ασβεστόπετρας και εξωτερικό δίκτυο μεταφοράς λυμάτων  οικισμών  Καρυοχωρίου,  Αγίου Χριστοφόρου,  Προαστίου,  Ασβεστόπετρας  και περιοχής  κόμβου  ΑΕΒΑΛ  στην  Ε.Ε.Λ. Πτολεμαΐδας με προϋπολογισμό 8.211.968 €.

2. Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων οικισμών Ανατολικού, Πενταβρύσου,και Εξωτερικό δίκτυο μεταφοράς λυμάτων οικισμών Ανατολικού, Πενταβρύσου και Περδίκκα στην Ε.Ε.Λ. Πτολεμαϊδας με προϋπολογισμό 5.157.960 €.

Με την συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κοζάνης και του Προέδρου Δ.Σ ΔΕΥΑ Εορδαίας δρομολογείται η επίσπευση των διαδικασιών της δημοπράτησης των έργων. Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται χρήσιμη και αποτελεσματική η συνδρομή των Προέδρων των τοπικών κοινοτήτων για την έγκαιρη συλλογή υπευθύνων δηλώσεων των ιδιοκτητών γης από όπου θα διέλθουν οι αγωγοί των δικτύων.

Τα δίκτυα οδεύουν κυρίως παράλληλα με δρόμους επαρχιακούς ή αγροτικούς. Για την όδευση των δικτύων απαιτείται (σε κάποιες ελάχιστες ιδιοκτησίες) η σύσταση δουλείας διέλευσης. Οι ενέργειες για τη διοικητική πράξη σύστασης δουλείας έχουν ξεκινήσει. Δεδομένης της χρονοβόρας διαδικασίας για την ολοκλήρωση της πράξης, με τη συλλογή των υπευθύνων δηλώσεων θα επισπευσθεί ο χρόνος έναρξης δημοπράτησης και υλοποίησης των έργων.

Για τον λόγο αυτό ζητήθηκε η συνδρομή των προέδρων στην ενημέρωση των συγκεκριμένων ιδιοκτητών και την συγκέντρωση των Υπεύθυνων Δηλώσεών τους.

Η ολοκλήρωση των ανωτέρω έργων εξασφαλίζει οριστικά το πρόβλημα της αποχέτευσης των αστικών λυμάτων των ανωτέρω οικισμών της Εορδαίας και προστατεύει το οικοσύστημα του ρέματος Σουλού και της Βεγορίτιδας, αναβαθμίζοντας παράλληλα το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε πρωτίστως την ζωτικής φύσεως αναγκαιότητα του έργου που ξεκίνησε το 2006 από τον Δήμο Πτολεμαΐδας κι έφτασε μια ανάσα πριν την δημοπράτησή του. Δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο καθυστέρησης για ένα από τα μεγαλύτερα έργα τόσο σε κόστος αλλά κυρίως στην τεράστια περιβαλλοντική του σημασία.

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες- Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ