Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

ΕΜΒΟΛΙΟ
Μουσική Συναυλία

email επικοινωνίας

Τζιόβας Ανδρέας
Εμβόλιο
POTIKA MYRTO
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
Ζιώγας
tsiarsiotis
Ράδιο 101.5
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Θα πάρουν και τη ΣΑΜΑΡΙΝΑ ! *του Κώστα Κλεισιάρη

Ν.Ε ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Mε αφορμή την σύνταξη των Δασικών Χαρτών ο Δήμος Κόνιτσας δια της Δνσεως Δασών Ιωαννίνων προέβαλε προς το Ελληνικό Κτηματολόγιο, δικαίωμα ιδιοκτησίας πολυγώνου 3.000 στρεμμάτων και πλέον, το οποίο αφορά έκταση, εντός των διοικητικών ορίων και της Κοινότητας Σαμαρίνας και του Νομού Γρεβενών! Η Κοινότητα Σαμαρίνας με ΄εγγραφό της προς την Δ/νση Δασών Γρεβενών με αρ. Πρωτ. 13 της 15 ης Ιουνίου 2021, ζητά να διορθωθεί το λάθος στην αποτύπωση του Δασικού Χάρτη υπέρ της Π.Ε Ιωαννίνων!

Η Δντρια Δασών Νομού Γρεβενών διαβεβαιώνει ότι θα γίνει απόλυτη διόρθωση στην αποτύπωση, υπέρ της Κοινότητας Σαμαρίνας, με βάση τα διοικητικά όρια τα οποία ορίζονται σαφώς από την δεκαετία του 30 ακόμη! Προκύπτουν όμως αβίαστα ερωτηματικά και απορίες για τον παρασκηνιακό τρόπο που λειτούργησε ο όμορος Νομός Ιωαννίνων!

1.Τα γειτνιάζοντα με την Σαμαρίνα και αναγραφόμενα στο απόσπασμα χάρτη δημοσίου δάσους το οποίο επισυνάπτεται, αναφέρονται με τις ένδειξεις “Κοινοτικό Δάσος Αγ.Παρασκευής (Κεράσοβο) και Κοινοτικό Δάσος Αρμάτων.

Είναι όντως δημοτικά και επιχειρούν να χαρακτηρίσουν τα ξένα, ως δασικές εκτάσεις τις οποίες διεκδικούν; 

2. Η Δν/ση Δασών Ιωαννίνων και ο Δήμος Κόνιτσας, είναι, η μέν κρατική αρχή, ο δέ αυτοδιοικητικός θεσμός. Η προβολή και η κατάθεση δικαιώματος επέκτασης με το πρόσχημα των χαρακτηρισμών ως δασικών εκτάσεων ,διεισδύοντας με αρπακτικό χαρακτήρα μέσα σε διοκητικά όρια άλλων Νομών, συνιστά μάλλον ευσεβή πόθο παρέας ή επιθετική έμπνευση μεμονωμένου παράγοντα!

3. Το νεοφανές εγχείρημα διεκδίκησης εδαφών τα οποία είναι σε πολλές των περιπτώσεων ονοματισμένα από την διαχρονική ύπαρξη συγκεκριμένων ανθρώπων στις περιοχές (Τούλιας, Καραμήτσιος, Ανθούλης, Πιπέργιας, Γαβριήλ, Μπογδάνος, Ντίνας κ.τ.λ) δεν μπορεί να προέκυψε ως κεραυνός εν αιθρία! Κάτι υποκρύπτει και κάτι δηλώνει με πολύ θράσος!

4. Ο βουλευτής του Νομού και οι δύο θεσμοί αυτοδιοίκησης πρέπει να επιδείξουν αμεσότητα και δράση! Σε κάθε περίπτωση πρέπει να απαντήσουμε και στους επίκαιρους σφετεριστές και στους διαχρονικούς επίβουλους, στα ανατολικά και στα δυτικά άκρα του Νομού Γρεβενών! 

Για την Ν.Ε ο Α Γραμματέας Κλεισιάρης Κώστας

Σχετικά άρθρα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
Ανάληψη-Θεσσαλονίκη
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
Κ.Παλαιολόγου 58
Αριστείδου 27
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ