AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Συνδυασμός «Ελπίδα»: Βαριά η σκιά των κομματικών δεσμεύσεων του Περιφερειάρχη στο καυτό ζήτημα της βίαιης απολιγνιτοποίησης

Επιτέλους, έστω και εκπρόθεσμα – μετά το τέλος της Διαβούλευσης και μετά την έγκριση του Master Plan από την Κυβερνητική Επιτροπή- συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου με θέμα την έγκριση του Master Plan για την Απολιγνιτοποίηση.

Ο Περιφερειάρχης και η Παράταξη του με την πρόταση-ψήφισμα που εισηγήθηκαν, απέφυγαν να πάρουν ΑΠΟΦΑΣΗ και να διατυπώσουν μια καθαρή θέση.

Δεν αποφάσισαν να ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ το Master Planενώ παραδέχθηκαν ότι αυτό δεν δίνει χρόνο για μια ομαλή Μετάβαση που είναι το κύριο ζητούμενο για να μην καταρρεύσει η Οικονομία της Περιφέρειας και δεν περιλαμβάνει της δύο Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Γρεβενών.

Ο Περιφερειάρχης, απέναντι στον βίαιο και ξαφνικό θάνατο της περιοχής, που θα προκαλέσει η Απολιγνιτοποίηση, προτίμησε να στηρίξει την Κυβερνητική πλευρά και όχι τα συμφέροντα της Περιφέρειας μας.

Έτσι εισηγήθηκε στον κύριο Μουσουρούλη να συμπεριλάβει στο Master Plan, 15 σημεία, στα οποία περιλαμβανόταν οι παραπάνω δύο βασικές προϋποθέσεις και ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ MASTER PLAN, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

Περίεργο; Σίγουρα ναι για κάθε καλόπιστο πολίτη.

Όχι όμως για τον κ. Κασαπίδη που προτίμησε να σχοινοβατήσει, ανάμεσα στις κομματικές του δεσμεύσεις και αυτές του καθήκοντός του απέναντι στην Περιφέρεια, ενεργώντας όχι ως Αυτοδιοικητικός αλλά ως κυβερνητικός εκπρόσωπος-π. βουλευτής.

Και κάπως έτσι μετέτρεψε Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους της Παράταξής του σε «θλιβερούς ικέτες» του διεκπεραιωτή (κ. Μουσουρούλη) μιας Κυβερνητικής Πολιτικής που «τελειώνει» τη Δυτική Μακεδονία, αντί για δυναμικούς  υπερασπιστές των συμφερόντων της Περιφέρειας, απέναντι στην Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό που αποφάσισε τη βίαια απολιγνιτοποίηση.

Η Παράταξη μας κατέβασε μια καθαρή Πρόταση.

ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ MASTER PLAN γιατί:  δεν διασφαλίζει τον χρόνο ομαλής μετάβασηςδε δίνει απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα της Ανεργίας και της Ερήμωσης της Περιφέρειας, δεν έχει Περιφερειακή Διάσταση αφού δεν περιλαμβάνει τις δύο Περιφερειακές Ενότητες, δεν δημιουργεί μια Ανταγωνιστική Περιφέρεια με μεγάλες Υποδομές, ισχυρό Πανεπιστήμιο και ισχυρά επενδυτικά Κίνητρα και Μετάβαση στην Πράσινη Περιφέρεια με τους κατοίκους Αυτοπαραγωγούς Ενέργειας έτσι ώστε το όφελος να είναι για τους Δυτικομακεδόνες και όχι για συμφέροντα τρίτων εκτός Δυτικής Μακεδονίας.

Αυτά αποτελούσαν την δική μας πρόταση.

Αυτά ζητούσαμε να μπουν  σε ένα νέο Master Plan, με κυρίαρχο, τη παράταση του χρόνου προσαρμογής και της συμπερίληψης των δύο Π.Ε., Καστοριάς και Γρεβενών και ΕΦΟΣΟΝ ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΖΑΜΕ.

Με την πρόταση μας, έτσι όπως αναπτύχθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, συντάχθηκε και η Παράταξη «Ανατροπή Δημιουργία» του κ. Καρυπίδη και αποτέλεσε μια ισχυρή θέση του χθεσινού Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το αποτέλεσμα με 22 ψήφους υπέρ και 19 κατά, με το οποίο εγκρίθηκε η πρόταση της πλειοψηφίας αποτελεί ηθική ήττα της πλειοψηφούσας παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου και του Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη.

Δεν έπεισε το Περιφερειακό Συμβούλιο. Επέβαλλε στην κυριολεξία την απόφασή του λόγω της Αυτοδυναμίας της Παράταξής του, για ένα θέμα που έπρεπε να επιδιωχθεί ευρεία συναίνεση.

Βρήκαμε μπροστά μας ένα «τοίχος» αλαζονείας και απόλυτης άρνησης διαλόγου!

Η Δυτική Μακεδονία δυστυχώς ατύχησε στην πιο κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της να εκπροσωπείται από έναν κομματικά δέσμιο Περιφερειάρχη που πλέον ανέλαβε και φέρει αυτός και η παράταξή του απόλυτα την ευθύνη για αυτό που πρόκειται να ζήσει η Περιφέρεια.

Δείτε τις εισηγήσεις της επικεφαλής και των Περιφερειακών Συμβούλων του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ» (βίντεο).

https://youtu.be/Zzf6cYkxvcg?t=6

https://youtu.be/L9LG3dlr3eE?t=8

https://youtu.be/b-05XFeOSzk?t=26

https://youtu.be/72ij6ZJ18cE?t=62

https://youtu.be/RdFNkHQvTw8?t=29

https://youtu.be/pzXjrnmOJ5w

Γραφείο Τύπου

Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
AUTOΚΙΝΗΣΗ
caldera group hotels
Τζιόβας Ανδρέας
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Καφέ Crystal
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com