AKOΥΣΤΕ ΕΔΩ ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5:
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5
ΤΑΞΙ

Κατηγορίες

ΓΡΙΔΑΣ
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5

Πρόεδρος ΑΣΕΠ: «Κάτι τρέχει» με πιστοποιητικά γλωσσομάθειας – Χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις

Για τη «βιομηχανία» απόκτησης πιστοποιητικών γλωσσομάθειας στην Ελλάδα, με συνοπτικές διαδικασίες και ύποπτες ως προς τη διεξαγωγή τους εξετάσεις, τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θ. Παπαϊωάννου, με δήλωση του στο aftodioikisi.gr.

Ο κ. Παπαϊωάννου, θέτει σοβαρά ερωτηματικά για την μορφή των εξετάσεων, την εγκυρότητα των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας και τελικά την ικανότητα αυτών που τα αποκτούν ως τη γνώση μιας ξένης γλώσσας. Ο ίδιος σημειώνει σε ότι αφορά την κατάθεση των συγκεκριμένων πιστοποιητικών, σαν «προσόντα» σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ ότι: «Με την καθιέρωση του γραπτού διαγωνισμού ως βασικού εργαλείου για την εισαγωγή στο Δημόσιο, περιορίσθηκε σημαντικά η σημασία τέτοιων τυπικών προσόντων». Ωστόσο επισημαίνει ότι χρειάζονται οι «αναγκαίες παρεμβάσεις» πριν «τα φαινόμενα αυτά λάβουν τη μορφή χιονοστιβάδας».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του προέδρου του ΑΣΕΠ:

«Οι ενδείξεις είναι πολλές και δεν μπορούν να αγνοηθούν. Ξένο Πανεπιστήμιο διαφημίζει Μάστερ εξ αποστάσεως που τεκμαίρει αμάχητα – σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία – την άριστη γνώση ξένης γλώσσας και την ίδια ώρα διαφημίζει ότι οι σημειώσεις των μαθημάτων είναι στα ελληνικά! Με άλλα λόγια, υποψήφιοι που υποτίθεται ότι σπουδάζουν σε μια ξένη γλώσσα δεν ξέρουν να διαβάσουν εγχειρίδια στη γλώσσα αυτή και τους δίνουν ελληνικές σημειώσεις! Άλλοι φορείς διαφημίζουν το αδύνατο: εκμάθηση αγγλικών για Proficiency σε 2-4 μήνες και επιτυχία 99%. Και οι διαφημίσεις αυτές δεν είναι παραπλανητικές. Πράγματι δίνονται πιστοποιητικά γλωσσομάθειας με εύκολο τρόπο. Είναι προφανές ότι κάτι τρέχει με κάποιες από αυτές τις εξετάσεις, τον τρόπο διεξαγωγής τους και επιτήρησής τους.

Φυσικά, είναι θετικό ότι, με την καθιέρωση του γραπτού διαγωνισμού ως βασικού εργαλείου για την εισαγωγή στο Δημόσιο, περιορίσθηκε σημαντικά η σημασία τέτοιων τυπικών προσόντων. Όμως, έστω και εάν βασικό κριτήριο έγινε η βαθμολογία στον διαγωνισμό, τα μόρια των ξένων γλωσσών έχουν τη σημασία τους, και ορθά. Φτάνει οι υποψήφιοι να γνωρίζουν πράγματι ξένη γλώσσα.

Οι αναγκαίες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν συντονισμένα και με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, πριν τα φαινόμενα αυτά λάβουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Τα θεσμικά κενά πρέπει να κλείσουν άμεσα.».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΔΕΥΑΓ
ΚΑΛΗΡΑΧΗ
ΠΑΡΚΙΝΓΚ
ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
αγγελια λεβητας
ΤΑΞΙ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Follow Us

 
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015