Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

“Σημεία ανάγνωσης”: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Στη βιβλιοθήκη μας, από τις 2/5/2017 έως και  τις 10/5/2017, πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, της Εθνικής Βιβλιοθήκης “Σημεία ανάγνωσης”, με τη συμμετοχή της  Στ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου και της Ε΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών.

Οι μαθητές, μέσα από ποικίλα αποσπάσματα βιβλίων που διάβασαν, παρακινήθηκαν, ώστε να εντοπίσουν εκείνες τις λέξεις ή τις προτάσεις που περιγράφουν το θέμα της ενότητας, τα πρόσωπα ή τους πρωταγωνιστές, τους τόπους και τους χρόνους των ιστοριών. Τις λέξεις και τις φράσεις που επέλεξαν, τις μετέφεραν σε χρωματιστά post- it και τα τοποθέτησαν σε χαρτί του μέτρου.

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκαν κάρτες ερωτήσεων -ανά ενότητα- ανάποδα στο τραπέζι. Κάθε παιδί διάλεξε μια ενότητα και πήρε στην τύχη μια από τις κάρτες- ερωτήσεις (ποιος, που, πότε, πως, γιατί, τι ) που στόχευαν να παροτρύνουν τα παιδιά να θυμηθούν τις καθημερινές τους συνήθειες ως αναγνώστες και να αφηγηθούν ιστορίες. Να στοχαστούν τα αγαπημένα τους βιβλία, τον τρόπο που τα επιλέγουν   καθώς   και τον τόπο  και τον χρόνο που επιλέγουν να  διαβάσουν.

Με ιδιαίτερη φαντασία και έμπνευση, οι μαθητές  αποτύπωσαν στο έντυπο, με λέξεις και ζωγραφιές , την αγαπημένη τους γωνιά στη βιβλιοθήκη, τον εαυτό τους να διαβάζει, τον αγαπημένο τους ήρωα, τι είδους βιβλία τους αρέσει να διαβάζουν, ποιος είναι ο αγαπημένος τους συγγραφέας κ.α.π.  Οι σκέψεις, οι αντιλήψεις και τα συναισθήματα των παιδιών, που αφορούν τις αναγνωστικές τους συνήθειες, αποδόθηκαν στο έντυπο με ευρηματικό τρόπο  και  ιδιαίτερη καλλιτεχνική διάθεση.

Για το λόγο αυτό, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος κι ιδιαιτέρως την κ. Ειρήνη Βοκοτοπούλου,  που με τις αστείρευτες και ανεξάντλητες ιδέες της, μας έδωσε το ερέθισμα για μία ακόμη φορά να δημιουργήσουμε με τα παιδιά, να γνωρίσουμε τις αναγνωστικές τους συνήθειες και να τα παροτρύνουμε ώστε να συνεχίσουν να είναι ενεργοί αναγνώστες. Επίσης τους εκπαιδευτικούς κ. Αθανάσιο Τζιόλα, κ. Παναγιώτα Τσιώτα και κ. Χρήστο Παπακώστα καθώς και τους μαθητές που συμμετείχαν στην υλοποίηση του προγράμματος.

Επιπλέον, τους ενήλικες αναγνώστες της Βιβλιοθήκης, που δέχτηκαν με χαρά να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούν τα βιβλία και τις βιβλιοθήκες.

Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων στάλθηκαν στην Εθνική Βιβλιοθήκη, όπου θα συμπληρώσουν την έκθεση που θα εγκαινιαστεί στις 16 Ιουνίου, στο καινούριο της σπίτι, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5