Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών: «Στων παραμυθιών τους δρόμους»

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών συμμετέχοντας στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο 2017 με θέμα «Το παραμύθι» και σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Α/θμιας Εκπ/σης και Προσχολικής Αγωγής, πραγματοποίησε από 26/4/2017 έως 11/5/2017 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Στων παραμυθιών τους δρόμους».

Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μεγάλη. Οι μαθητές   που επισκέφτηκαν τη Βιβλιοθήκη μας, ξεναγήθηκαν στους χώρους της, ενημερώθηκαν για τις λειτουργίες της, ξεφύλλισαν τα παιδικά βιβλία, θυμήθηκαν  και συζήτησαν για τους παραμυθάδες και το ρόλο που παίζουν τα παραμύθια στη ζωή μας.

Στη συνέχεια, μέσα από τα παραμύθια, επέλεξαν τους δικούς τους χρωματιστούς ήρωες. Με οδηγό τη δημιουργική τους φαντασία και την έμπνευση, κατάφεραν να πλέξουν ένα δικό τους παραμύθι, μια παραμυθοσαλάτα, με πρωταγωνιστές τους χρωματιστούς ήρωες. Έγιναν οι ίδιοι δημιουργοί, μικροί παραμυθάδες. Χαρούμενες και διασκεδαστικές ιστορίες ξεπήδησαν από το συγγραφικό τους ταλέντο.

– Αμέσως μετά, με πολύ απλά υλικά, όπως χαρτόνια, χρωματιστά κουρέλια, σύρματα πίπας κ.α. τους δόθηκε η ευκαιρία να εμψυχώσουν τους ήρωες του δικού τους παραμυθιού. Με αλληλοβοήθεια και ομαδική συνεργασία, προέκυψαν κάποια μικρόσωμα κι ευλύγιστα πλασματάκια – οι κούκλες-  που   ζωντάνεψαν τη δική τους ιστορία στο κουκλοθέατρο. Οι μικροί δημιουργοί, με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, ως μικροί καλλιτέχνες, δραματοποίησαν τη δική τους παραμυθοσαλάτα , σκηνοθέτησαν και καθόρισαν οι ίδιοι την εξέλιξή της. Η διασκέδαση κι  η ευχαρίστηση  αποτυπωμένη  στα πρόσωπα των παιδιών, γι αυτό που τα  ίδια κατάφεραν….

-Εκτός από το πρόγραμμα της Παραμυθοσαλάτας, ακολούθησε το πρόγραμμα το «Τραγούδι για το παραμύθι». Δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να δημιουργήσουν το δικό τους τραγούδι για το παραμύθι. Διαβάζοντας το βιβλίο της Λιλής Λαμπρέλη «Τα μουσικά παραμύθια», τα παιδιά κλήθηκαν να γίνουν μικροί δημιουργοί, γράφοντας στίχους και να τους ντύσουν με μουσική. Τους μοιράστηκαν κάρτες με λέξεις κλειδιά (παραμύθι, φαντασία κ.α.π.) και με τη βοήθεια της εθελόντριας μουσικού Άρτεμης Βέρρα, έγραψαν τους δικούς τους στίχους. Αμέσως μετά, κρατώντας μικρά μουσικά όργανα, έντυσαν με ωραίες μελωδίες το δικό τους τραγούδι. Η χαρά τους ήταν απερίγραπτη. Στίχοι και μελωδίες πλημμύρισαν τους χώρους της Βιβλιοθήκης. Ως άλλοι μικροί μουσικοί, έπαιξαν και τραγούδησαν το δικό τους τραγούδι για το παραμύθι.

Μέσα απ΄ αυτές τις δραστηριότητες, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές, ν’  αναπτύξουν τη φαντασία τους, να καλλιεργήσουν το λόγο και ν’  αναπτύξουν ποικίλες δεξιότητες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τους Σχολικούς Συμβούλους  κ. Ευγενία Νιάκα και κ. Αθανάσιο Μαλέτσκο που μας έδωσαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε την αστείρευτη και ανεξάντλητη φαντασία των παιδιών καθώς και το ακούραστο ενδιαφέρον τους για νέες δραστηριότητες. Τη μουσικό Άρτεμη Βέρρα που με ιδιαίτερο  ζήλο και αγάπη  στηρίζει τις δράσεις της Βιβλιοθήκης. Επίσης, τους εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και πολύ περισσότερο τους μαθητές που μας απέδειξαν, για μία ακόμη φορά, πως όταν τους δοθεί το ερέθισμα, μπορούν να μεγαλουργήσουν και να μας μεταδώσουν το κέφι, τη ζωντάνια και τη χαρά, ώστε να νοιώσουμε κι εμείς παιδιά.

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5