Κινηματογράφος-CINE GREVENA
GIANAKOPOULOS

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ
Alpha Bank

Grevenamedia @facebook

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
ΕΜΒΟΛΙΟ
Εμβόλιο

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ψηφιακή ανατροπή στο Δημόσιο – Ποιες e- υπηρεσίες διατίθενται στους πολίτες

Στην ψηφιακή εποχή έχουν περάσει πλέον οι περισσότερες δηλώσεις, τα πιστοποιητικά και οι συναλλαγές με Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, Πολεοδομία και άλλους φορείς, εξασφαλίζοντας για πολίτες και επιχειρήσεις χρόνο, καθώς ελαχιστοποιείται η ανάγκη επίσκεψης σε υπηρεσίες του Δημοσίου.

Ταυτόχρονα, το κράτος μπορεί σε ελάχιστο χρόνο να κάνει ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και να εντοπίσει παράνομες δραστηριότητες και εστίες φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.

Η νέα εποχή βέβαια θα έρθει προσεχώς, καθώς σήμερα παρατηρούνται καθυστερήσεις και «μποτιλιαρίσματα» στις πλατφόρμες του Δημοσίου,  με την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου και πλέον σύνθετου έργου τηλεπικοινωνιών και δικτύων της χώρας που βρήκε ρυθμό μετά από 8 χρόνια προσπαθειών και είναι το ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ. Το έργο θα παρέχει αναβαθμισμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε περισσότερα από 34.000 κτίρια δημοσίων φορέων.

Εργα ψηφιοποίησης του Δημοσίου έχουν ήδη μπει στη «γραμμή» για το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Σχέσεων με τους Πολίτες (CRMS), μέσω του οποίου θα αναβαθμιστεί η επικοινωνία του Δημοσίου με πολίτες και επιχειρήσεις, οι υπηρεσίες μίας στάσης και ψηφιακά έργα στους τομείς Υγείας και Παιδείας.

Πλατφόρμα «myDATA»

Πάντως είναι γεγονός ότι η υγειονομική κρίση ανάγκασε το κράτος να «τρέξει» με γοργούς ρυθμούς τις διαδικασίες μετάβασης στην ψηφιακή εποχή, ώστε οι πολίτες να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους. Καθημερινά εκατομμύρια φυσικά και νομικά πρόσωπα χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του gov.gr ή τις πλατφόρμες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και του ΕΦΚΑ προκειμένου να εξυπηρετηθούν με το πάτημα ενός κουμπιού. Σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να επισκεφθούν πολλές και διαφορετικές υπηρεσίες, με κίνδυνο να διαδοθεί ακόμα περισσότερο ο κορωνοϊός.

Ωστόσο η τεχνολογία δεν στοχεύει μόνο στην εξυπηρέτηση του πολίτη και στον περιορισμό του κορωνοϊού αλλά και στον εντοπισμό εστιών απάτης, λαθρεμπορίου και φοροδιαφυγής.

Σε λίγους μήνες, και συγκεκριμένα από την 1η Απριλίου 2021, θα ξεκινήσει για όλες τις επιχειρήσεις και για παραστατικά που εκδίδουν η υποχρεωτική διαβίβαση παραστατικών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myDATA».

Μάλιστα, τα παραστατικά που θα εκδώσουν οι επιχειρήσεις το 1ο τρίμηνο του 2021 θα πρέπει επίσης να διαβιβαστούν στην πλατφόρμα «myDATA», με διαφορετική προθεσμία και όχι αργότερα από τις 31.10.2021, ώστε να διαμορφωθεί η ολοκληρωμένη εικόνα κάθε επιχείρησης στα ηλεκτρονικά βιβλία για το 2021.

Στόχος της ΑΑΔΕ είναι να εξυπηρετηθούν οι επιχειρήσεις, μέσω μιας πρωτοποριακής ψηφιακής πλατφόρμας για την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων, που θα οδηγήσει σε αυτοματοποίηση της συμπλήρωσης των φορολογικών δηλώσεων και θα τις απαλλάξει από υποχρεώσεις που έχουν σήμερα, όπως η υποβολή Καταστάσεων Πελατών – Προμηθευτών (ΜΥΦ).

Διαφάνεια συναλλαγών

Μαζί όμως με τη μείωση του διοικητικού κόστους των επιχειρήσεων, τα ηλεκτρονικά βιβλία ΑΑΔΕ αναμένεται να ενισχύσουν τη διαφάνεια των συναλλαγών, προσφέροντας ένα ψηφιακό περιβάλλον συνεργασίας των επιχειρήσεων για την τιμολόγηση των αγαθών και των υπηρεσιών.

Στα Ηλεκτρονικά Βιβλία της ΑΑΔΕ θα διαβιβάζεται και θα καταχωρίζεται η σύνοψη των παραστατικών εσόδων – εξόδων των επιχειρήσεων, θα γίνεται χαρακτηρισμός των καταχωρούμενων συναλλαγών και θα διενεργούνται οι αναγκαίες λογιστικές εγγραφές τακτοποίησης για τον προσδιορισμό του λογιστικού και του φορολογικού αποτελέσματος κάθε έτους.

Ουσιαστικά την ώρα που θα πραγματοποιείται μια συναλλαγή θα ενημερώνεται αυτόματα η Ανεξάρτητη Αρχή  και θα μπορεί να διασταυρώνει αυτόματα όλα τα στοιχεία μεταξύ επαγγελματιών και επιχειρήσεων.

Η κατάθεση πινακίδων

Με 5 «κλικ» στο ποντίκι του υπολογιστή μπορούν πλέον οι ιδιοκτήτες οχημάτων που επιθυμούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά πινακίδες να το πράξουν χωρίς να επισκεφθούν την Εφορία τους, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Η διαδικασία γίνεται μέσω της πλατφόρμας «myCAR» (mycar.aade.gov.gr) και είναι υπεραπλουστευμένη, χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΕΗ banner
Τζιόβας Ανδρέας
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Γκαρσονιέρα Καραϊσκάκη 7 (πολιτιστικό κέντρο)
Διαμέρισμα παλιά κτελ
Ενοικιάζεται Ίωνος Δραγούμη 2
Κατάστημα πρώην ADMIRAL
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com