Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Πώς θα βγει στην αγορά η νέα ομάδα Περιφερειακών Αερολιμένων

Στη «φιλοσοφία» του μοντέλου αξιοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που θα παραχωρηθούν στην κοινοπραξία Fraport-Slentel έως το τέλος της χρονιάς αναμένεται να υιοθετεί το σχέδιο για την αξιοποίηση των εναπομείναντων 23 αερολιμένων της περιφέρειας. Αυτό το διάστημα το ΤΑΙΠΕΔ, μέσω ειδικού συμβούλου, βρίσκεται στη διαδικασία της προετοιμασίας μελέτης για τον τρόπο αξιοποίησης των συγκεκριμένων αεροδρομίων. Την μελέτη αυτή  θα λάβει υπόψη η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων) στην οποία θα εισφερθούν τα 23 αυτά κρατικά περιουσιακά στοιχεία.
Ωστόσο, μία πρόγευση για το ύψος των απαιτούμενων επενδύσεων στα 23 περιφερειακά αεροδρόμια θα μπορούσε κάποιος να αποκτήσει από παλαιότερη μελέτη (2013) του ΤΑΙΠΕΔ. Ειδικότερα, σύμφωνα με την προ τριετίας αξιολόγηση του ΤΑΙΠΕΔ:
–  ομάδα οκτώ μικρών αεροδρομίων σε Αλεξανδρούπολη, Άραξο, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Νέα Αγχίαλο, Λήμνο, Χίο και Κάρπαθο, τα οποία, έχουν ανάγκη από επενδύσεις ύψους 26 εκατ. ευρώ.
– 15 ακόμη εγκαταστάσεις που χαρακτηρίζονται ως «αεροπορικοί σταθμοί” θα έπρεπε να απορροφήσουν επενδύσεις 14 εκατ. ευρώ. Αυτές βρίσκονται στη Σητεία, τα Κύθηρα, το Καστελόριζο, την Ικαρία, τη Νάξο, την Κάσο, την Πάρο, την Κάλυμνο, τη Σκύρο, την Λέρο, την Αστυπάλαια, την Καστοριά, την Μήλο, τη Σύρο και την Κοζάνη.
Οι δύο αυτές ομάδες αεροπορικών εγκαταστάσεων, που θα μπορούσαν συνολικά να απορροφήσουν επενδύσεις της τάξης των 40 εκατ. ευρώ, υπολογίζεται ότι αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του συνόλου της επιβατικής κίνησης, με το υπόλοιπο 90% να εντοπίζεται στα 14 περιφερειακά (Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς,  Ζακύνθου, Ακτίου,  Καβάλας,  Ρόδου, Κω, Σάμου,  Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου) που θα αναλάβει να αναβαθμίσει η Fraport-Slentel.
Πάντως, τα βλέμματα είναι στραμμένα στην προς κατάρτιση μελέτη τουΤΑΙΠΕΔ, όπως και στο σχέδιο αξιοποίησης της συγκεκριμένης ομάδας αεροδρομίων, η οποία, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, είναι πολύ λιγότερο επενδυτικά ελκυστική, συγκριτικά με την πρώτη ομάδα των 14 αερολιμένων.

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ
ΦΥΛΑΞΗ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης