Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Πίνδος
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Μειώνεται η Στρατιωτική θητεία για τους άνω των 35 ετών

Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα μειώνεται η υποχρεωτική θητεία από 45 σε 20 μέρες (για ένοπλη θητεία) και από 3 μήνες σε 40 ημέρες για όσους είναι υπόχρεοι εναλλακτικής θητείας, ενώ το υπόλοιπο της θητείας, όπως ίσχυε ώς τώρα, θα εξαγοράζεται.

Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά όσους έχουν συμπληρώσει το τριακοστό πέμπτο (35ο) έτος της ηλικίας τους και έχουν εκπληρώσει χρόνο πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας είκοσι (20) ημερών, ανεξάρτητα αν υπηρετούν ή τελούν εκτός Ενόπλων Δυνάμεων.

Έτσι οι παραπάνω μπορούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο της στρατεύσιμης στρατιωτικής τους υποχρέωσης, ως εξής: α. Όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, οποτεδήποτε μετά τη συμπλήρωση δεκαπέντε (15) ημερών πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας.

Όσοι διατελούν νόμιμα εκτός Ενόπλων Δυνάμεων και έχουν εκπληρώσει χρόνο πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας είκοσι (20) ημερών, οποτεδήποτε μετά τη λήξη ή διακοπή της νόμιμης παραμονής τους εκτός Ενόπλων Δυνάμεων.

Όσοι διατελούν σε ανυποταξία ή λιποταξία, μετά τη διακοπή της ανυποταξίας ή λιποταξίας τους, αντίστοιχα, εφόσον έχουν συμπληρώσει είκοσι (20) ημέρες πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας.

Η υπαγωγή των ενδιαφερομένων στις σχετικές διατάξεις γίνεται κατόπιν αιτήσεώς τους. Όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις υποβάλλουν και πρόσφατο Αντίγραφο Φύλλου Μητρώου τους, που εκδίδει η μονάδα τους. Εφόσον οι αιτούντες έχουν λόγους μεταφοράς στους υπόχρεους μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, υποβάλλουν τα προβλεπόμενα για τη μεταφορά τους δικαιολογητικά ταυτόχρονα με την αίτηση εξαγοράς.

Όσοι από τους προαναφερόμενους εξαγοράσουν εφάπαξ το υπόλοιπο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων ή, σε περίπτωση τμηματικής καταβολής, καταβάλλουν την πρώτη δόση για την εξαγορά του υπολοίπου αυτών και εξαγοράσουν και τις τυχόν πρόσθετες στρατιωτικές υποχρεώσεις που τους είχαν επιβληθεί, απολύονται οριστικά από τις Ένοπλες Δυνάμεις, αφού συμπληρώσουν τον χρόνο που καθορίζεται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου. Αυτοί, μετά την απόλυσή τους, εγγράφονται στην εφεδρεία του Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων, στον οποίο υπηρέτησαν. 5. Όσοι συμπλήρωσαν το τριακοστό πέμπτο (35ο) έτος της ηλικίας τους και διατελούν εκτός Ενόπλων Δυνάμεων, πλην όμως δεν έχουν συμπληρώσει το χρόνο πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας είκοσι (20) ημερών, που απαιτείται για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς της στρατεύσιμης στρατιωτικής τους υποχρέωσης, μπορούν να ζητήσουν την κατάταξή τους στις Ένοπλες Δυνάμεις εκτός Εκπαι- δευτικής Σειράς Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ).

Προς τούτο, καταθέτουν στη Στρατολογική τους Υπηρεσία αίτηση, στην οποία δηλώνουν την ημερομηνία που επιθυμούν να καταταγούν. Η ημερομηνία αυτή πρέπει να προσδιορίζεται μετά την παρέλευση τουλάχιστον πέντε (5) ημερών από την κατάθεση της αίτησης. Οι Στρατολογικές Υπηρεσίες, σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία των οικείων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, χορηγούν σημείωμα κατάταξης στους ενδιαφερόμενους και στέλνουν τα ατομικά τους έγγραφα, αν έχουν προϋπηρεσία, ή Αντίγραφο Φύλλου Μητρώου τους, αν απαιτείται, στη μονάδα κατάταξης, την οποία και ενημερώνουν εγγράφως με την ημερομηνία που υποχρεούνται να καταταγούν.

Για όσους διατελούν εκτός Ενόπλων Δυνάμεων λόγω αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, τα παραπάνω θα εφαρμόζονται μετά τη λήξη της αναβολής τους.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ
ΦΥΛΑΞΗ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης