GIANAKOPOULOS

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ
Alpha Bank

Grevenamedia @facebook

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
ΕΜΒΟΛΙΟ
Εμβόλιο

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Οι δικηγόροι εγκαλούν δικαστές και εισαγγελείς για τις αναβολές και τις καθυστερήσεις στις δίκες

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος εγκαλεί την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τις αναβολές στις δίκες.

Μάλιστα, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πόλη, σχετικά με τις αναβολές και τις καθυστερήσεις στις συζητήσεις των υποθέσεων και στην έκδοση των αποφάσεων.

Την ίδια στιγμή, η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας, καλεί την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος να «λάβει δημόσια θέση για τις ολοένα αυξανόμενες σε αριθμό και χρόνο καθυστερήσεις που παρατηρούνται, τόσο στον προσδιορισμό της συζήτησης των υποθέσεων, όσο και στον χρόνο έκδοσης δικαστικών αποφάσεων», προσθέτοντας ότι «τα όρια αντοχής των Ελλήνων πολιτών έχουν εξαντληθεί απέναντι στα φαινόμενα οιονεί αρνησιδικίας, που παρουσιάζονται πλέον σχεδόν καθημερινά».

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας έχει ως εξής:

1. Η Συντονιστική Επιτροπή εκφράζει τη συμπαράστασή της στους συναδέλφους του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας και στέκεται δίπλα τους στο δίκαιο αίτημά τους για σεβασμό στο θεσμικό ρόλο του δικηγόρου και για διασφάλιση των συνθηκών ασφαλούς λειτουργίας των δικαστηρίων.

Είναι απορίας άξιον, πως ορισμένοι δικαστικοί λειτουργοί που, από την μία, ζητούσαν την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων, επικαλούμενοι λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και επιχειρούσαν να προστατεύσουν εαυτούς πίσω από plexiglass, από την άλλη, να απορρίπτουν, αναιτιολόγητα, αιτήματα αναβολής για λόγους υγείας πληρεξουσίων δικηγόρων νοσούντων με covid-19 και δη, ευρισκομένων στην τρίτη μέρα της νόσησης, που αποδεικνύονται εγγράφως. Τα ίδια έγγραφα, άλλωστε, προσκομίζονται και από τους δικαστικούς λειτουργούς προς διακρίβωση της αιτιολογημένης απουσίας τους από την υπηρεσία τους, σε περίπτωση νόσησής τους από covid -19.

Είναι αδιανόητο, κάποιοι, που καλούνται να προασπίσουν την ασφαλή λειτουργία των δικαστηρίων, να θέτουν με τη στάση τους σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, κατά παράβαση των νομοθετικά προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας. Η τήρηση του νόμου και των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας αποτελεί πρώτιστο καθήκον, ιδίως αυτών, που έχουν επιφορτιστεί με την εφαρμογή τους.

2. Οι αποφάσεις επί αιτημάτων αναβολής, όπως και όλες οι δικαστικές αποφάσεις, πρέπει να είναι πλήρως και εμπεριστατωμένα αιτιολογημένες, ώστε να είναι δυνατός ο έλεγχός τους. Ιδίως, όταν τα αιτήματα αναβολών αφορούν σε κώλυμα του πληρεξουσίου δικηγόρου και δη του κατηγορουμένου και αφορούν σε ανειλημμένη επαγγελματική υποχρέωση εκτός της έδρας του δικάζοντος δικαστηρίου ή λόγους υγείας, αποδεικνυόμενους από έγγραφα και μάρτυρες. Η αναιτιολόγητη απόρριψη των αιτημάτων αυτών άγει σε φαλκίδευση των δικονομικών και ουσιαστικών δικαιωμάτων των πολιτών. Η δικαιοδοτική κρίση του δικαστή ούτε ανέλεγκτη είναι ούτε υπεράνω κριτικής.

3. Αναφορικά με την παρέμβαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, επιθυμούμε να δηλώσουμε ότι η προσπάθειά της να μεταθέσει τις ευθύνες για τις καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης στους δικηγόρους είναι παντελώς αβάσιμη, όπως επίσης και η σπουδή της να προστατεύει μία μικρή μερίδα δικαστών, η οποία δημιουργεί προσκόμματα στην εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης και ενεργεί σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων δικαστικών λειτουργών, που εκτελούν ευσυνείδητα και με χρονική συνέπεια τα καθήκοντά τους. Την ίδια στιγμή, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει παραλείψει να λάβει δημόσια θέση για τις ολοένα αυξανόμενες σε αριθμό και χρόνο καθυστερήσεις, που παρατηρούνται τόσο στον προσδιορισμό της συζήτησης των υποθέσεων όσο και στον χρόνο έκδοσης δικαστικών αποφάσεων. Τα όρια αντοχής των Ελλήνων πολιτών έχουν εξαντληθεί απέναντι στα φαινόμενα οιονεί αρνησιδικίας, που παρουσιάζονται πλέον σχεδόν καθημερινά.

4. Ο αλληλοσεβασμός λειτουργών και συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, στα πλαίσια του θεσμικού ρόλου ενός εκάστου και η τήρηση των δικονομικών κανόνων είναι μονόδρομος για την ορθή και ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης. Είμαστε βέβαιοι ότι η πλειοψηφία των δικαστικών λειτουργών κινούνται στην κατεύθυνση αυτή.

5. Το δικηγορικό σώμα δεν θα μείνει αδρανές σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Στα πλαίσια αυτά, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε:

α. Να υποβάλει αναφορά στα αρμόδια όργανα για τη συμπεριφορά των συγκεκριμένων δικαστών, που αδικαιολόγητα απέρριψαν αιτήματα αναβολών πληρεξουσίων δικηγόρων, λόγω ασθένειας covid-19 ή ανειλημμένης επαγγελματικής υποχρέωσης, εκτός της έδρας του δικάζοντος δικαστηρίου και
β. Να διοργανώσει στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Χαλκίδα, σε συνεργασία με τον οικείο δικηγορικό σύλλογο.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Τζιόβας Ανδρέας
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Εμμανουήλ Παππά
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Ενοικιάζεται- Αριστείδου 27
Καπετάν Λουκά 1
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com