Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Πίνδος
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Ο Χρήστος Μπγιάλας για τα βιολογικά. Ο Νομός Γρεβενών γίνεται πραγματικά «πράσινος Νομός» λέει ο βουλευτής

Δημοσιεύτηκε η δράση της βιολογικής κτηνοτροφίας του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, ύψους 200 εκατ. ευρώ, με πρώτο έτος εφαρμογής το 2018.

Για την ενίσχυση των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών κάναμε νέα κατανομή του Προϋπολογισμού της πρόσκλησης για την βιολογική κτηνοτροφία. Η κατανομή της πρόσκλησης από εθνική γίνεται περιφερειακή έτσι ώστε να έχουμε δικαιούχους από όλες τις περιφέρειες χωρίς να ανταγωνίζονται σε εθνικό επίπεδο.

Για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το συνολικό ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται στα 26.000.000,00 € για την πρόσκληση βιολογικής κτηνοτροφίας. Το προηγούμενο Πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας 2007 – 2013 για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κατέβαλε συνολικό ποσό ενίσχυσης 6.600.000,00 € όπου για τα Γρεβενά είχαμε 96 δικαιούχους, ενώ στο νέο πρόγραμμα οι δικαιούχοι θα είναι πολλαπλάσιοι.

Η αύξηση αυτή συντελέστηκε μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μου  κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα με προτάσεις για την ενίσχυση των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών και με την θετική ανταπόκριση σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τους οποίους και ευχαριστώ.

Η εξέλιξη αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που μιλούσαν για απένταξη του νομού Γρεβενών από το Πρόγραμμα της βιολογικής κτηνοτροφίας και ότι δήθεν χάθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ. Όχι μόνο δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ αλλά με το νέο πρόγραμμα ο νομός θα ενισχυθεί με πολύ μεγαλύτερα ποσά.

Για το πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας θα γίνει νέα προκήρυξη στο επόμενο χρονικό διάστημα. Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο διατηρούμε τον χαρακτήρα του «πράσινου Νομού» αλλά τον επαυξάνουμε ενάντια στις Κασσάνδρες και στους καταστροφολόγους.

Ο Νομός Γρεβενών γίνεται πραγματικά «πράσινος Νομός».

Ο Βουλευτής Γρεβενών

Χρήστος Μπγιάλας

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ
ΦΥΛΑΞΗ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης