Μπουκουβάλα
Μαλαματή
Αλεξίου
Καλαμάρας
Πρίντζας
Λέτσιος
Λιοσάτος
Σιούμπουρα
Σεβαστιάδης
Τσιάτας
Τσιμόπουλος
Τσιμπέρη
Κουκουτάρης
Δάσκαλος
Γιαννόπουλος
Καραγιάννης
Ζαρκογιάννης
Ντώνας
SPONSORS
ΟΠΑΠ
POTIKA MYRTO
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΟΠΑΠ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
DONAS

Grevenamedia @facebook

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΙΩΑΝΝΑ
PAPAGEORGIOU
IKTEO
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
tsiarsiotis
Καφενείο
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Γρεβενά Πόλη Του Μανιταριού – ΙΕΚ Μαγειρικής Γρεβενών *Γράφει ο Θωμάς Δ. Λιοσάτος

Μία αναγκαία συμβίωση – Μία Μεγάλη ευκαιρία για τη πόλη. 

 Στα Γρεβενά , την πόλη του Μανιταριού , λειτουργεί από το 2009 τμήμα Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης στα Δ.Ι.Ε.Κ. Γρεβενών , που φιλοξενούνται από το ΕΠΑΛ , όπου και στεγάζεται το εργαστήριο μαγειρικής  που  παραχωρήθηκε. Τα ΙΕΚ Γρεβενών όλα αυτά τα χρόνια έχουν δημιουργήσει ένα πολύ καλό όνομα σε ολόκληρη τη Μακεδονία , μέσω της καλής δουλειάς  που έκαναν οι καθηγητές και η διοίκηση . Αποτέλεσμα είναι να εργάζονται σε όλη την Ελλάδα ως πρώτοι μάγειρες  οι περισσότεροι απόφοιτοι της σχολής , επίσης  να συμμετέχουν και να διακρίνονται σε πανελλήνιους διαγωνισμούς μαγειρικής , άλλα και κάτι πολύ σημαντικό για την πόλη μας :

Αυτή τη στιγμή στα Γρεβενά διαμένουν ή πηγαινοέρχονται καθημερινά  30 σπουδαστές από άλλες πόλεις , που βέβαια κινούν και κάποια χρήματα για διατροφή ,  ψυχαγωγία  και στέγαση .

 Αυτός ο αριθμός μπορεί εύκολα να πολλαπλασιαστεί , εάν το ήδη καλά στελεχωμένο ΙΕΚ Μαγειρικής συνδέσει το όνομα του με το Μανιτάρι και προσφέρει στους μαθητές μία πιο εξειδικευμένη εκπαίδευση πάνω σε αυτό , με ειδικά σεμινάρια , εργαστήρια μαγειρικής και άλλες αντίστοιχες δράσεις .

Έτσι το ΙΕΚ μας , θα  αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι σε όλα τα ΙΕΚ Μαγειρικής της Ελλάδας , οπότε θα το διαλέγουν για τις σπουδές τους όλο και περισσότεροι μαθητές .

Αυτό μπορεί να συμβεί με τις παρακάτω ενέργειες :

  1. Δημιουργία νέου Σύγχρονου Εργαστηρίου Μαγειρικής.

  1. Άμεση σύνδεση του Ι.Ε.Κ. Μαγειρικής με τους ανθρώπους   που κατέστησαν τα Γρεβενά Πόλη του μανιταριού και Βαλκανική πρωτεύουσα του μανιταριού. ( Καθηγητές, Μανιταρόφιλους , Μάγειρες , Μαγαζάτορες ,Συγγραφείς κ.α.)
  2. Δωρεάν προσφορά στους σπουδαστές του ΙΕΚ Γρεβενών , βιβλίων  που αφορούν το μανιτάρι ( από Γρεβενιώτες συγγραφείς )  . Βιβλία όπως οδηγοί μανιταρογνωσίας και συνταγών μαγειρικής με μανιτάρι . Αυτό θα δημιουργήσει ένα επιπλέον συγκριτικό πλεονέκτημα , καθώς στα υπόλοιπα ΙΕΚ , οι μαθητές τα βιβλία τα πληρώνουν .
  3. Διοργάνωση  ειδικών  κύκλων σεμιναρίων εγγεκριμμένων από το υπουργείο παιδείας  ώστε οι  μαθητές , εκτός από τις γνώσεις , να λαμβάνουν  και βεβαιώσεις παρακολούθησης . Σεμινάρια πάνω στην μανιταρογνωσία , τη μαγειρική με μανιτάρι κ.λ.π.

  1. Διαφήμιση όλης αυτής της προσπάθειας από εκπομπές μαγειρικής της ελληνικής τηλεόρασης  .

Θα μπορούσε να γίνει ένα γύρισμα στα εγκαίνια του νέου εργαστηρίου και στο τέλος της χρονιάς , οι Αριστούχοι σπουδαστές να μαγειρέψουν live στο τηλεοπτικό στούντιο .

  1. Συνεχείς σύνδεση του Ι.Ε.Κ. Γρεβενών με την Ευρωπαϊκή κουζίνα . Εφαρμογή ευρωπαϊκών  προγραμμάτων ( EYROPASS) δωρεάν παρακολούθησης σεμιναρίων σε Ιταλία – Καταλονία όπου χτυπάει η καρδιά της σύγχρονης μαγειρικής τέχνης .

 Όλες οι παραπάνω ενέργειες είναι εφικτό να συντονιστούν, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και το Ι.Ν.Ε.Β.Δ.Ι.Μ. , καθώς έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν μεμονωμένα . Με μια συνολική εφαρμογή τους  σε ένα τεταρτοετές πλάνο , τα ΙΕΚ Γρεβενών θα φιλοξενούν τουλάχιστον 200 σπουδαστές , που θα διαμένουν στη πόλη μας κινώντας χρήματα , δίνοντας  ζωή και διαφημίζοντας  τα Γρεβενά πανελληνίως .

Η Μαγειρική είναι το πλέον δυναμικά ανερχόμενο επάγγελμα στη χώρα μας . Μία μόνιμη σχολή μαγειρικής στην πόλη μας  μπορεί να συνδεθεί μελλοντικά και με άλλες ειδικότητες  όπως  η βοτανολογία , η γαλακτοκομία , η οινολογία η κτηνοτροφία κ.λ.π.

Ας εκμεταλλευτούμε τη καλή φήμη που έχτισε το ΙΕΚ Μαγειρικής  Γρεβενών κι ας κάνουμε το απαραίτητο βήμα εμπρός , πριν μείνουμε πίσω απ’τις εξελίξεις .

Είναι στο χέρι μας να χρησιμοποιούμε όλα τα πλεονεκτήματα που μας δίνει ο όμορφος νομός μας και να τα προσφέρουμε απλόχερα στα παιδιά μας .

Σχετικά άρθρα

Πόραβος
Νιζάμης
MP
Μπαρλαγιάννη
Χατζηγιετήμ
Βραβοσινός
Παπαλιούρας
Νίκου
Νούτσος
Βλαμίδης
Τσαμπαρδούκα
Παπαχατζή
Κασάρας
Μαράνος
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
MPANTHS
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

Πωλείται
Πωλείται
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Πωλείται
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
 
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης