Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

ΕΜΒΟΛΙΟ
Μουσική Συναυλία

email επικοινωνίας

Τζιόβας Ανδρέας
Εμβόλιο
POTIKA MYRTO
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
Ζιώγας
tsiarsiotis
Ράδιο 101.5
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Ερώτηση του ΚΚΕ για τους δασικούς χάρτες του Νομού Γρεβενών

Ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης για τα προβλήματα με την προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων από το Ελληνικό Κτηματολόγιο σε σχέση με την προθεσμία για τους δασικούς χάρτες στην ΠΕ Γρεβενών.

Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση αναφέρεται:

«Με την προανάρτηση του κτηματολογίου στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, οι αγρότες της περιοχής βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη. Δεν τους αναγνωρίζονται τίτλοι ιδιοκτησίας για χωράφια που έχουν χαρακτηριστεί δασικά σύμφωνα με την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Ενώ όμως έχει δοθεί παράταση ως τον Αύγουστο του 2021 για υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες, οι προθεσμίες του κτηματολογίου όχι μόνο δημιουργούν τετελεσμένα σχετικά με τις ιδιοκτησίες των αγρών, αλλά εμπλέκουν τους ενδιαφερόμενους σε διαρκείς δικαστικές διαδικασίες, προσφυγές, ενώ υφίστανται και τον κίνδυνο διώξεων.

Συγκεκριμένα από το κτηματολόγιο δίνεται προθεσμία υποβολής ενστάσεων ως την 7η Ιουλίου, 2 μήνες νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες.

Και ενώ οι ιδιοκτήτες, οι ενδιαφερόμενοι αντιμετωπίζουν τετελεσμένα, εταιρείες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών εμφανίστηκαν στην περιοχή προσφέροντας υψηλές τιμές για να νοικιάσουν εκτάσεις στην περιοχή, χωρίς να “καθυστερούν” από το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί ο χαρακτήρας των εκτάσεων πιέζοντας προς τα κάτω τις τιμές ενοικίασης ή αγοράς των εκτάσεων!

Επιπρόσθετα παραμένει ο κίνδυνος να κοπούν επιδοτήσεις από τα ΟΣΔΕ, αφού για να υποβληθούν ζητούνται τίτλοι ιδιοκτησίας και το κτηματολόγιο δεν αναγνωρίζει ιδιοκτησίες, που ως τώρα επιδοτούνταν.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:

  • Να δοθεί από την Ελληνικό Κτηματολόγιο η αναγκαία και απαραίτητη χρονική παράταση στην υποβολή αντιρρήσεων τουλάχιστον ίδια με αυτή που δόθηκε για τους δασικούς χάρτες.
  • Το κράτος με δική του ευθύνη να αντιμετωπίσει όλες τις κατηγορίες προβλημάτων που προκύπτουν και χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση στα λαϊκά στρώματα για τις αντιρρήσεις (παράβολα κλπ.);
  • Να παραταθεί η προθεσμία άσκησης αντιρρήσεων δωρεάν για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε όλες τις περιοχές που αναρτήθηκαν δασικοί χάρτες και να δοθεί ανάλογο δικαίωμα και για τις παλιές αναρτήσεις;
  • Να μην επιστραφούν ενισχύσεις που έλαβαν μικρομεσαίοι, βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι, επειδή οι εκτάσεις που βοσκούν δεν εντάχθηκαν -και πρέπει να ενταχθούν- στις βοσκήσιμες γαίες, καθώς και βιοπαλαιστές αγρότες που παίρνουν ενισχύσεις, καλλιεργώντας γεωργικές εκτάσεις που χαρακτηρίζονται στους χάρτες ως δασικές».

Σχετικά άρθρα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
Κ.Παλαιολόγου 58
Αριστείδου 27
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ