Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Έρχεται νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 25.000 άνεργους

«Κλείδωσαν» οι θέσεις στους δήμους, τις περιφέρειες και τους δημόσιους φορείς που θα συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, για 25.000 ανέργους.

Η σχετική προκήρυξη αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου, εντός του Νοεμβρίου να ξεκινήσουν οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους άνεργους. Στόχος του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ είναι οι ωφελούμενοι να έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις εργασίας εντός του 2021, πιθανότατα κοντά στα Χριστούγεννα.

Στο νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για δήμους, Περιφέρειες και δημόσιους φορείς δεν μπορούν να συμμετέχουν ωφελούμενοι των προηγούμενων προγραμμάτων Κοινωφελούς εργασίας δηλαδή οι ωφελούμενοι που συμμετείχαν στις προηγούμενες προκηρύξεις με αριθ. 9/2017, 16/2017, 4/2018, 8/2018, 10/2018, 3/2019 και 4/2020 Δημόσιες Προσκλήσεις του ΟΑΕΔ.

Η νέα δράση αφορά την απασχόληση 25.000 ατόμων σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών αλλά και συναφείς φορείς καθώς και υπηρεσίες υπουργείων και άλλων φορέων και σύμφωνα με πληροφορίες στην κατανομή έχουν ληφθεί υπόψη και οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν σε συγκεκριμένες περιφέρεις και δήμους της χώρας που επλήγησαν από πυρκαγιές, πλημύρες ή και σεισμούς κατά τους προηγούμενους μήνες. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 8μηνη, και μοιράζεται σε 7 μήνες εργασίας και 1 μήνα κατάρτισης. Η ημερήσια αμοιβή αναμένεται να διαμορφωθεί στα 21,84 ευρώ, ενώ η μηνιαία έως 546 ευρώ.

Εντός του επόμενου διαστήματος αναμένεται και η έναρξη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Υπηρεσίες Υποδοχής και Ταυτοποίησης). Συνολικά, ο ωφελούμενοι θα είναι 2.260, ήτοι 1.560 άνεργοι που θα καλύψουν θέσεις στις υπηρεσίες του υπουργείου Μετανάστευσης και 700 άνεργοι για θέσεις στις υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας ΟΑΕΔ

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησαν την Παρασκευή οι διαδικασίες ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στις επτά νέες Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές (Π.ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ, για το σχολικό έτος 2021-22, σε τρεις ειδικότητες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται έως και τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου. Πρόκειται για Σχολές που λειτουργούν στο πλαίσιο της συνεργασία του ΟΑΕΔ με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και του τουρισμού. Και σύμφωνα με τον διοικητή του Οργανισμού Σπύρο Πρωτοψάλτη, αυτό εγγυάται την τοποθέτηση όλων των μαθητευόμενων σε θέσεις μαθητείας σε διακεκριμένες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου (ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων), ενώ παράλληλα, ενισχύει την προοπτική της επαγγελματικής αποκατάστασής τους μετά την ολοκλήρωση των σπουδών.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι είναι ηλικίας 18 ετών και άνω, κάτοχοι τουλάχιστον Απολυτηρίου Γυμνασίου και έχουν καλή γνώση ξένης γλώσσας (αγγλικά ή γαλλικά ή γερμανικά). Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-peiramatike-epaggelmatike-skhole-tou-oaed .

Σχετικά άρθρα

Interactive
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες- Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ