Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU
POTIKA MYRTO
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΡΑΠΤΗ
Ζιώγας
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

ΔΗΚΕΒΙ Γρεβενών: Φυσικά δεδομένα- Πειράματα με το νερό

Ένα ακόμη διασκεδαστικό πρωινό πέρασαν οι μικροί φίλοι της Δημόσιας Κεντρικής βιβλιοθήκης Γρεβενών στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Στη δράση αυτή , με θέμα : Φυσικά Δεδομένα : Πειράματα με το νερό το οποίο πραγματοποίησε η εθελόντρια – φοιτήτρια Ελευθερία Σλίκα ,τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν περάματα φυσικής και χημείας και να γνωρίσουν το πολυτιμότερο αγαθό του πλανήτη μας ( το νερό ) .

Στην αρχή της δράσης τα παιδιά έλαβαν πληροφορίες γύρω από τις ιδιότητες του νερού , τις χρήσεις του, την κατανομή του στον πλανήτη , τη συμβολή του στη διατήρηση της έμβιας ύλης και τέλος την προστασία του.

Κατά τη γνωριμία με τα παιδιά το καθένα καλούνταν να παραθέσει  και κάποια δραστηριότητα που κάνει και η οποία σχετίζεται με το νερό.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκαν πειράματα τα οποία στηρίζονταν στις ιδιότητες του νερού , οι οποίες ήταν:

  • Πυκνότητα: Κατά το πείραμα αναμείχθηκαν διαφορετικής πυκνότητας υγρά σχηματίζοντας στρώματα.
  • Άνωση : όπου βυθίστηκαν διάφορα αντικείμενα στο νερό και περιγράφηκε η πίεση που ασκεί αυτό σε διάφορα σώματα καθώς και με τη βοήθεια του αέρα.
  • Διαλυτότητα : όπου παρασκευάστηκαν διάφορα μείγματα στο νερό (αλατόνερο ,ζαχαρόνερο , χώμα- νερό)
  • Οξύτητα : πολυπλοκότερη έννοια η οποία εξηγήθηκε ικανοποιητικά με τη μέτρηση του pH στο νερό , με τη συμμετοχή των παιδιών.

Στο τέλος της δράσης τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι όπου φυσούσαν με καλαμάκι μ8ια σταγόνα νερού από την αφετηρία μέχρι τον τερματισμό πάνω σε μια λαδόκολλα. Μέσω της εν λόγω δράσης τα παιδιά εξοικειώθηκαν με τη φυσική και χημική πλευρά του νερού και αντιλήφθηκαν τη χρησιμότητα του νερού για το περιβάλλον , τις ιδιότητες του και τη «μαγική» επιστημονική πλευρά την οποία αυτό μπορεί να έχει.

Μια ακόμη συναρπαστική δράση τελείωσε με τους μικρούς μας φίλους να έχουν αποκομίσει της καλύτερες γνώσεις και εμπειρίες.

Ευχαριστούμε ολόψυχα την εθελόντρια Ελευθερία Σλίκα για την πολύτιμη προσφορά της.

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5