Μπουκουβάλα
Μαλαματή
Αλεξίου
Καλαμάρας
Πρίντζας
Λέτσιος
Λιοσάτος
Σιούμπουρα
Σεβαστιάδης
Τσιάτας
Τσιμόπουλος
Τσιμπέρη
Κουκουτάρης
Δάσκαλος
Γιαννόπουλος
Καραγιάννης
Ζαρκογιάννης
Ντώνας
SPONSORS
ΟΠΑΠ
POTIKA MYRTO
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΟΠΑΠ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
DONAS

Grevenamedia @facebook

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΙΩΑΝΝΑ
PAPAGEORGIOU
IKTEO
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
tsiarsiotis
Καφενείο
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

ΔΗΚΕΒΙ Γρεβενών: Φυσικά δεδομένα- Η χρονογραμμή της μέλισσας

Ένα ενδιαφέρον εργαστήριο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μικροί μας φίλοι, το πρωί της Πέμπτης, στο χώρο στης Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών με θέμα <<Φυσικά Δεδομένα: Η χρονογραμμή της μέλισσας>>.

Από νωρίς ο χώρος της βιβλιοθήκης γέμισε από χαρούμενα παιδικά χαμόγελα. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν να παρουσιαστεί η ιστορική αναδρομή της μέλισσας αλλά και η παραγωγή μελιού μέσα στην ιστορία.

Η δράση χωρίστηκε σε δύο μέρη. Αρχικά παρουσιάστηκαν τα κεφάλαια από το βασικό προτεινόμενο από το Δίκτυο βιβλίο «Μέλισσες» του Grajkowski Wojciech και η εθελόντρια αρχαιολόγος Ζωή Λόλα εξήγησε αρχικά την έννοια της χρονογραμμής και με βάση το βιβλίο «Μέλισσες» του Grajkowski Wojciech συζήτησε με τα παιδιά  για την παρουσία της μέλισσας στις διάφορες χρονικές περιόδους και συγκεκριμένα από την παλαιοντολογική εποχή, την προϊστορική εποχή, την Αίγυπτο, τη μινωική Κρήτη, τους αρχαίους Έλληνες, τους Ρωμαίους, το Βυζάντιο, τον Μεσαίωνα, την Νεώτερη Ευρωπαϊκή Ιστορία και ως τη Σύγχρονη Εποχή.

Στο δεύτερο μέρος τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, κλήθηκαν να ψάξουν στις σελίδες του παραπάνω βιβλίου, να βρουν τους ιστορικούς σταθμούς που αναφέρονται και να κατασκευάσουν μόνα τους την χρονογραμμή που τους ζητήθηκε, βάζοντας σε χρονική ακολουθία τα γεγονότα.

Η χρονογραμμή δημιουργήθηκε σε χαρτί όπου κολλήθηκαν οι φωτογραφίες της κάθε χρονικής περιόδου και τα παιδιά έγραψαν τα συμπληρωματικά στοιχεία όπως είναι η εποχή, ο τίτλος της απεικόνισης κ.α.

Ένα ακόμη δημιουργικό εργαστήριο υλοποιήθηκε επιτυχώς και κράτησε σε εγρήγορση τα παιδιά. Ευχαριστούμε θερμά την Εφορία Αρχαιοτήτων Γρεβενών για την άψογη  συνεργασία και ιδιαίτερα την εθελόντρια αρχαιολόγο Ζωή Λόλα που πραγματοποίησε με επιτυχία την δράση.

 

 

Σχετικά άρθρα

Πόραβος
Νιζάμης
MP
Μπαρλαγιάννη
Χατζηγιετήμ
Βραβοσινός
Παπαλιούρας
Νίκου
Νούτσος
Βλαμίδης
Τσαμπαρδούκα
Παπαχατζή
Κασάρας
Μαράνος
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
MPANTHS
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

Πωλείται
Πωλείται
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Πωλείται
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
 
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης