Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU
POTIKA MYRTO
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΡΑΠΤΗ
Ζιώγας
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

ΔΗΚΕΒΙ Γρεβενών: Φυσικά δεδομένα- Η χρονογραμμή της μέλισσας

Ένα ενδιαφέρον εργαστήριο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μικροί μας φίλοι, το πρωί της Πέμπτης, στο χώρο στης Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών με θέμα <<Φυσικά Δεδομένα: Η χρονογραμμή της μέλισσας>>.

Από νωρίς ο χώρος της βιβλιοθήκης γέμισε από χαρούμενα παιδικά χαμόγελα. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν να παρουσιαστεί η ιστορική αναδρομή της μέλισσας αλλά και η παραγωγή μελιού μέσα στην ιστορία.

Η δράση χωρίστηκε σε δύο μέρη. Αρχικά παρουσιάστηκαν τα κεφάλαια από το βασικό προτεινόμενο από το Δίκτυο βιβλίο «Μέλισσες» του Grajkowski Wojciech και η εθελόντρια αρχαιολόγος Ζωή Λόλα εξήγησε αρχικά την έννοια της χρονογραμμής και με βάση το βιβλίο «Μέλισσες» του Grajkowski Wojciech συζήτησε με τα παιδιά  για την παρουσία της μέλισσας στις διάφορες χρονικές περιόδους και συγκεκριμένα από την παλαιοντολογική εποχή, την προϊστορική εποχή, την Αίγυπτο, τη μινωική Κρήτη, τους αρχαίους Έλληνες, τους Ρωμαίους, το Βυζάντιο, τον Μεσαίωνα, την Νεώτερη Ευρωπαϊκή Ιστορία και ως τη Σύγχρονη Εποχή.

Στο δεύτερο μέρος τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, κλήθηκαν να ψάξουν στις σελίδες του παραπάνω βιβλίου, να βρουν τους ιστορικούς σταθμούς που αναφέρονται και να κατασκευάσουν μόνα τους την χρονογραμμή που τους ζητήθηκε, βάζοντας σε χρονική ακολουθία τα γεγονότα.

Η χρονογραμμή δημιουργήθηκε σε χαρτί όπου κολλήθηκαν οι φωτογραφίες της κάθε χρονικής περιόδου και τα παιδιά έγραψαν τα συμπληρωματικά στοιχεία όπως είναι η εποχή, ο τίτλος της απεικόνισης κ.α.

Ένα ακόμη δημιουργικό εργαστήριο υλοποιήθηκε επιτυχώς και κράτησε σε εγρήγορση τα παιδιά. Ευχαριστούμε θερμά την Εφορία Αρχαιοτήτων Γρεβενών για την άψογη  συνεργασία και ιδιαίτερα την εθελόντρια αρχαιολόγο Ζωή Λόλα που πραγματοποίησε με επιτυχία την δράση.

 

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5