POTIKA MYRTO

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Grevenamedia @facebook

ΔΕΗ banner myenergycoach
Loco delivery
ΓΡΙΔΑΣ
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

SPONSORS

Διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση με τους μαθητές/τριες και την εκπαιδευτικό του 1ου ΕΠΑΛ Γρεβενών

Διαδικτυακή συνάντηση της διαχειριστικής ομάδας του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας –  Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας με τους μαθητές/τριες και την υπεύθυνη εκπαιδευτικό του 1ου ΕΠΑΛ Γρεβενών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 04 Απριλίου 2023.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ενημερωτικής συνάντησης, ο Επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, Δρ.  Κωνσταντίνος Στεργίου, καλωσόρισε τους μαθητές/τριες και υπεύθυνο εκπαιδευτικό και παρουσίασε τον ρόλο και το έργο του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις δεξιότητες που πρέπει να διαθέτουν οι νέοι/ες σήμερα και στην ανάγκη να προωθηθεί μια νοοτροπία επανειδίκευσης και αναβάθμισης των δεξιοτήτων, βοηθώντας τα νέα άτομα να αποκτήσουν τις κατάλληλες δεξιότητες για ποιοτικές θέσεις εργασίας. Έδωσε έμφαση και επεσήμανε στους μαθητές/τριες την έννοια και σημασία των δεξιοτήτων που ακμάζουν, όχι μόνο μέσα από το σχολείο, αλλά και μέσα από τη συμμετοχή σε δράσεις και άλλων φορέων/οργανισμών.

Ακόμη, αναφέρθηκε στις σχετικές πρωτοβουλίες και τη χρηματοδότηση της ΕΕ, προκειμένου να στηρίξει την υιοθέτηση και την υλοποίηση των δεξιοτήτων των νέων στην πράξη, αλλά και στις διάφορες εκδηλώσεις και εκστρατείες ευαισθητοποίησης που αφορούν την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και την επανειδίκευση τους. Τέλος τόνισε ότι το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων 2023 θα δώσει νέα ώθηση στη διά βίου μάθηση και στο πλαίσιο αυτό, κρίνονται πολύ σημαντικές οι ευκαιρίες ενημέρωσης, κινητικότητας, εθελοντισμού, κατάρτισης και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για νέους/νέες στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο που προσφέρει τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και ο φορέας μας, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ και του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης.

Οι μαθητές στη συνέχεια μέσα από ερωτοαπαντήσεις τοποθετήθηκαν στη συζήτηση, αναλύοντας το ρόλο και δράσεις που έχουν αναλάβει ως “Σχολείο-Πρέσβης του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου” και με ποιόν τρόπο το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα τους επωφελήσει αργότερα στην ομαλή έξοδο τους προς την αγορά εργασίας. Είχαν παράλληλα την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς, τους, αλλά και να προσδιορίσουν τις μελλοντικές δράσεις που έχουν προγραμματίσει στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο EPAS.

Η ουσιαστική και ενδιαφέρουσα αυτή διαδικτυακή συνάντησή μας, αποτελεί την αρχή για μία συνεργασία και -από κοινού- ανάληψη δράσεων και ενεργειών στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής ταυτότητας των μαθητών και της αναβάθμισης των γνώσεών τους γύρω από τις  ευρωπαϊκές αξίες, καθώς το 1ο ΕΠΑΛ Γρεβενών συμμετέχει στο πρόγραμμα “Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”.

Ευχαριστούμε θερμά για την άψογη συνεργασία την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κ. Παπαδοπούλου Κυριακή, αλλά και τους μαθητές και μαθήτριες για το ενδιαφέρον και ζήλο που επέδειξαν.

Σχετικά άρθρα

ΔΟΜΗΣΗ

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
ΔΕΗ BANNER
Υπουργείο περιβάλλοντος
cars
Ζητείται από τεχνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών
Ζητείται καμαριέρα
ζητείται υπάλληλος-agro grevena
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Eνοικιάζεται διαμέρισμα διαμπερές. ανακαινισμένο, 110 τ.μ.
Πωλείται διαμέρισμα 64 τ.μ.
Πωλείται μετά από 37-συνταξιοδοτηση
123 τμ
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Καφέ Crystal
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com