Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Πολυαρχία…! (17/1/2012)

Φαίνεται ότι ο Γ.Α.Παπανδρέου δεν ήταν στόχος μόνο των εγχωρίων πολιτικών αντιπάλων.

“Λίαν γε, ως εναργές εστί” ενόχλησε σφόδρα το ιερατείο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εισάγοντας “καινά δαιμόνια”, τύπου δημοψηφίσματος!

Ήταν επικίνδυνη η έκφραση της λαϊκής βούλησης για αυτό το σοβαρό θέμα!

Δέχτηκε τα συγχρονισμένα πυρά και το ανάθεμα και των “Μέρκοζί” και των ντόπιων πατριδοκάπηλων και των υποστηρικτών τους που λυμαίνονταν ανεξέλεγκτα τόσα χρόνια τον δημόσιο πλούτο και τώρα θρηνούν υποκριτικά επί των ερειπίων συμπάσχοντες τάχα με τους “συμπιεσμένους” εργαζομένους,τους ανέργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και άλλους αναξιοπαθούντες…

Δεν ήταν ούτε άηθες ούτε κεραυνός εν αιθρία!

Ήταν αναμενόμενη μιας και έμπαινε τέλος σε μια κερδοφόρο δραστηριότητα, αεριτζήδων που συμμετείχαν εκ του παρασκηνίου ως πολιτικοί παίκτες και επικυρίαρχοι με την δύναμη των Μέσων και του χρήματος, νοθεύοντας την λαϊκή εντολή, την ποιότητα, την αξιοπιστία και αποδοτικότητα μιας αστικής δημοκρατίας που είχε ως στόχους την ισότητα,την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Όταν όμως τα βέλη έρχονται “εξ οικείων” και μάλιστα από “πρωτοκλασάτους” ευεργετηθέντες πολλαπλώς και αδιαλείπτως,και κυρίως συμμετέχοντες στις περισσότερες κυβερνήσεις από καίριες θέσεις ευθύνης και σε επίπεδο διαμόρφωσης και σε επίπεδο υλοποίησης βασικών πολιτικών επιλογών, μας προξενεί δυσάρεστα συναισθήματα και ιδιαίτερα αυτά της απέχθειας και οργής!

Δεν γνωρίζω τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις του Γ.Α. Παπανδρέου.

Αυτός βέβαια είχε την ευθύνη της επιλογής και έλαβε (υπερβολικά και ίσως αδίκως) τα επίχειρα των πράξεων και παραλείψεών του!

Δεν θα σχολιάσω ούτε την αποδοχή του εκβιαστικού αιτήματος της “οικειοθελούς” αποχώρησής του!

Ο Γ.Α.Παπανδρέου έχει υποχρέωση να διατηρήσει την ενότητα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.Αυτή πρέπει να είναι και η σημαντικότερη συνεισφορά του και κυρίαρχη πολιτική στρατηγική επιλογή!

Μέσα σε συνθήκες ανωμαλίας και τρικυμίας, όπως οι βουλευτικές εκλογές κρίθηκε αναγκαίο να μετατοπισθούν στο …άγνωστο(Ζήσε Μάη μου… να φας τριφύλλι!), γιατί δεν θα μπορούσε να γίνει το ίδιο και για το κόμμα; Ο Γ.Α.Παπανδρέου έλαβε την δεδηλωμένη από τον λαό το 2009 για 4 χρόνια με συγκεκριμένο πρόγραμμα, για το οποίο δώσαμε μάχες και πείσαμε τον λαό να μας εμπιστευθεί.

Την εμπιστοσύνη έστω και μερικώς”κολοβωμένη”, την έλαβε πάλι 3-4 μέρες πριν παραδώσει στον κ. Παπαδήμο, που έλαβε την εμπιστοσύνη της Βουλής με σημαντική πλειοψηφία μεν, αλλά χωρίς την λαϊκή νομιμοποίηση!

Την εντολή την έχει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και ο νόμιμος Πρόεδρός του ο Γ.Α.Παπανδρέου.

Αν αύριο η Ν.Δ και το ΛΑΟΣ αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους ποιος θα λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος ή ο υποψήφιος πρωθυπουργός; Αναδεικνύεται το μέγα ζήτημα της εσωτερικής δημοκρατίας των κομμάτων και της ποιότητας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, του οποίου αποτελούν βασικούς πυλώνες.

Τώρα προέχει το ζήτημα του εθνικού συμφέροντος και πρέπει να τελειώσει επιτυχώς η σύναψη της δανειακής σύμβασης.

Μέχρι τότε το ΠΑΣΟΚ, δεν πρέπει να γελοιοποιηθεί και να απαξιώσει τον θεσμό του καθολικά εκλεγμένου προέδρου από την λαϊκή του βάση.

Η ύπαρξη και η κατάθεση τόσων υποψηφιοτήτων αναδεικνύει όχι μόνο την έκπτωση των αξιών αλλά και την κυριαρχία ισοπεδωτικών λογικών και πρακτικών.

Η απόφαση του Γ.Α. Παπανδρέου να “αποχωρήσει” φοβούμαι ότι ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου!

Η πολυδιάσπαση ενός χώρου που αποτέλεσε μια εστία προοδευτικών ιδεών,καινοτομίας, ρήξεων,ανατροπών δημιουργίας και επιτευγμάτων, είναι ορατή και διαφαινόμενη.

Οι επιπτώσεις και για τη χώρα αλλά και για το λαό θα είναι πολλαπλές και δυσβάστακτες!

Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση, “ανακωχή” και “καθαρές” λύσεις, στον κατάλληλο χρόνο.

Το έκτακτο συνέδριο πρέπει να γίνει, παρόλα τα προβλήματα, άμεση πραγματικότητα.

Απολογισμός έργου, διαμόρφωση πολιτικής στην νέα πραγματικότητα,στρατηγικών και ταχτικών στόχων, στη βάση μιας νέας πλατύτερης προγραμματικής ενότητας και διεύρυνσης των πολιτικών και παραγωγικών δυνάμεων που θα εκφράζονται θεσμικά, κατοχυρωμένα και όχι συγκυριακά.

Είμαστε υποχρεωμένοι να συμβάλλουμε όλοι σε αυτή την πορεία με περίσσευμα προσφοράς.

Εδώ χρειάζεται η συμβολή πρωτίστως και του προέδρου Γ.Α.Παπανδρέου, χωρίς να αναλωθεί ακόμα περισσότερο το Πολιτικό του κεφάλαιο!

Οι ανταλλακτικές λογικές, που μας έφεραν ως εδώ, θα πρέπει να εκλείψουν.

Τα παρασκήνια, ο διαμοιρασμός των ιματίων και η κατοχύρωση ή ενεχυρίαση λαφύρων αποτελούν ύβρεις που δεν θα μείνουν ατιμώρητες!

Δημήτρης Ψευτογκάς

Υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ 2007 και 2009

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ