Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Η τοπογραφία των συναισθημάτων

Χαρά, λύπη, θυμός, ευτυχία. Ως ανθρώπινα όντα, βιώνουμε μια παλέττα συναισθημάτων που, πολύ συχνά, μπορεί να μας κάνουν να αισθανόμαστε “γαργαλητό στο στομάχι”, “μούδιασμα”, “πίεση στον αυχένα”, “κοκκίνισμα” ή “ευεξία από την κορφή ως τα νύχια”.

Μια ομάδα Φινλανδών επιστημόνων, αποπειράθηκε να χαρτογραφήσει με περισσότερη ακρίβεια, τον βιολογικό αντίκτυπο κάθε συναισθήματος στο ανθρώπινο σώμα, στην μελέτη με τίτλο Bodily maps of emotions, που εκδόθηκε πρόσφατα.

 

 

 

Η έρευνα διεξήχθη με τη συμμετοχή 773 ανθρώπων από τη Φινλανδία και την Ταϊβαν, όπου κλήθηκαν να παρακολουθήσουν ειδικό οπτικοακουστικό υλικό, ιστορίες και λέξεις που προκαλούν διάφορα συναισθήματα.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να εντοπίσουν τα σημεία του σώματος που ένιώθαν περισσότερο ή λιγότερο δραστήρια σε κάθε ερέθισμα, σημειώνοντάς τα σε ένα ομοίωμα ανθρώπινου σώματος.

Στη φωτογραφία, απεικονίζονται με μαύρο χρώμα, που αλλάζει σε κόκκινο και κίτρινο, τα σημεία του σώματος με έντονη δραστηριότητα, ενώ με γαλάζιο και μπλέ, τα σημεία που η δραστηριότητα απουσιάζει, για κάθε ένα από τα συναισθήματα της έρευνας.

Οι επιστήμονες αν και έλαβαν υπόψη τους παράγοντες όπως την καταγωγή ή τις πολιτισμικές επιρροές που ίσως να έπαιζαν ρόλο στον αντίκτυπο που έχουν τα συναισθήματα στον ανθρώπινο οργανισμό, τα ευρήματα της έρευνας, έδειξαν ότι η πλειοψηφία των σωματικών αντιδράσεων έχει μια παγκοσμιότητα, έναν κανόνα, που δεν επηρρεάζεται από την καταγωγή.

Η τοπογραφία των συναισθημάτων

[via]

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ