Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Γεννήθηκαν Πρωτοχρονιά και άφησαν το στίγμα τους (Φώτο)

Γεννήθηκαν πρωτοχρονιά, ήταν ή είναι Αιγοκεράκια και άφησαν το στίγμα τους στη δημόσια σφαίρα. Το έχει η μέρα; Έφταιξε η συναστρία; Δύσκολο να πει κανείς. Ιδού μερικές προσωπικότητες που ο πελαργός τους έφερε στον πλανήτη Γη την πρώτη μέρα του χρόνου και θα γκουγκλάρονται εσαεί.
Jerome David Salinger (1 Ιανουαρίου 1919 – 27 Ιανουαρίου 2010)
Ο αινιγματικός Aμερικανός συγγραφέας του «Φύλακα στη Σίκαλη» που προτίμησε τη σιωπή και σφράγισε μια γενιά με την πένα του. «Αυτό που μου τη δίνει στ’ αλήθεια είναι ένα βιβλίο που, άμα τελειώσεις να το διαβάζεις, θα ήθελες να έχεις φιλαράκο σου το συγγραφέα που το έγραψε, και να μπορείς να τον παίρνεις τηλέφωνο όποτε σου κάνει όρεξη», δια στόματος του αντιήρωα Χόλντεν Κόφιλντ.
John Edgar Hoover (1 Ιανουαρίου 1895 – 2 Μαΐου 1975)
image
Επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ, δηλαδή του FBI, σχεδόν για 50 χρόνια (1924-1972), μια από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες του 20ού αιώνα που επηρέασε με τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις και τις επιλήψιμες ηθικά επιλογές του τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα. Υπήρξε από τους επικοινωνιακούς αρχιτέκτονες του αντικομμουνιστικού ρεύματος που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και έζησε τρεις πολέμους και οκτώ αλλαγές Προέδρων. Στις 19 Ιανουαρίου βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες και η ομώνυμη ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και σκηνοθέτησε ο Κλιντ Ίστγουντ.
Christine Madeleine Odette Lagarde (1 Ιανουαρίου 1956 – )
n
Η Γαλλίδα δικηγόρος και πολιτικός που βρίσκεται από τη φετινή χρονιά στην ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου διαδεχόμενη τον Ντομινίκ Στρος Καν. Έχοντας να αντιμετωπίσει, μεταξύ άλλων, την κρίση χρέους στην ευρωζώνη αλλά και τις τύχες του ελληνικού ζητήματος, η πρώτη γυναίκα-Υπουργός Οικονομίας κράτους-μέλους του G8, θα αποτελέσει εκ των πραγμάτων ένα από τα πρόσωπα της φετινής χρονιάς.
Grandmaster Flash (1 Ιανουαρίου 1958 – )
image
Στο ληξιαρχείο θα τον βρεις ως Joseph Saddler, αλλά ο 53χρονος, σήμερα, θεμελιωτής του djing και του χιπ χοπ που έδρασε στα 80s με τους Furious Five θα περάσει στο πολιτισμικό πάνθεον ως Grandmaster Flash. Τα beat και τα scratches του οριοθέτησαν όχι το old school αλλά ένα ολόκληρο ιδίωμα, ο τρόπος που ερμήνευε το ρυθμό χόρεψε τα πάρτι μιας δεκαετίας, η αυτού μεγαλειότητα υπήρξε η πρώτη περίπτωση χιπ-χοπ καλλιτέχνη που πέρασε τις πύλες του “Rock’n’Roll Hall Of Fame” εν έτει 2007. Κορακοζώητος!
William Fox (1 Ιανουαρίου 1879 – 8 Μαΐου 1952)
image
Γεννηθείς στην τότε Αυστροουγγαρία ως Vilmos Fried, ο κινηματογραφικός παραγωγός και ιδρυτής της εταιρίας Fox Film Corporation το 1915, γνωστής σήμερα ως 20th Century Fox, άλλαξε το ρου στην ιστορική πορεία της κινηματογραφικής βιομηχανίας και του χολιγουντιανού σινεμά όπως το γνωρίζουμε σήμερα, οραματιζόμενος την κυριαρχία του ήχου στα φιλμ.
Freddro Star (1 Ιανουαρίου 1970 – )
image
Το έτερον ήμισυ του σκληροπυρηνικού ραπ ντουέτου των Onyx, το μικρόφωνο με τις ρίμες που εξιστόρησαν την αστική κουλτούρα της Νέας Υόρκης και της αθέατης πλευράς των δρόμων και των γκέτο. Στα 41 του, ο Freddro Star αρέσκεται σε ρόλους επιτυχημένων τηλεοπτικών σειρών όπως οι “Law & Order”, “NYPD Blue” και “CSI”.
Alfred Stieglitz (1 Ιανουαρίου 1864 – 13 Ιουλίου 1946)
image
Φωτογράφος κατά βάση αλλά και πιονέρος των γκαλερί που φιλοξένησαν έργα σύγχρονης τέχνης στην εποχή τους, ο Alfred Stieglitz με το γεωμετρικό και ισορροπημένο τρόπο απαθανάτισης προσώπων και στιγμών, είναι από τους κυριότερους εκπρόσωπους της ασπρόμαυρης εποχής. Ιδρυτής της Γκαλερί 291 της Πέμπτης Λεωφόρου στη Νέα Υόρκη, ιθύνων νους του περιοδικού “Camera Work” και εισηγητής πολλών avant garde ευρωπαίων εικαστικών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Stieglitz πρωτοπόρησε σε μια εποχή που δεν έκανες tag στο πορτρέτο σου.
Edward Morgan Forster (1 Ιανουαρίου 1879 – 7 Ιουνίου 1970)
image
Ο Άγγλος μυθιστοριογράφος που είναι ίσως γνωστός για το «Χάουαρντς Εντ» και την ταξική σκιαγράφηση των μεσαίων στρωμάτων της εποχής ή το «Ταξίδι στην Ινδία». Η επίσκεψή του το 1914 στην Ελλάδα στάθηκε αφορμή για τη γνωριμία του με τον Καβάφη με τον οποίο διατήρησε αλληλογραφία, υπήρξε για δύο δεκαετίες παραγωγός στο ραδιόφωνο του BBC, διερεύνησε μέσα από τα έργα του την υπέρβαση των ταξικών διαφορών αλλά και τη σεξουαλικότητα.
ΠΗΓΗ: athensvoice.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ