Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Αφιέρωμα στον Πυρσό Γρεβενών – Αυτός είναι ο νέος Πυρσός 2011/2012 (5/9/2011)

Ομάδα-σύμβολο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Πυρσός Γρεβενών προετοιμάζεται για το νέο πρωτάθλημα, με αισιοδοξία για άλλη μια πολύ καλή πορεία.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, η ιστορία του ΦΑΣ Πυρσός Γρεβενών αρχίζει από πολύ παλιά. Ιδρύεται το έτος 1927 από μια παρέα Γρεβενιωτών και αναγνωρίζεται επίσημα από το πρωτοδικείο τέλη του 1927 αρχές 1928. Το πρώτο συμβούλιο απαρτίζεται από τους κ.κ. Γκανέλα (πρόεδρος), Κυπριτζή (ταμίας), Κατσογιάννη (γραμματέας), Χρήστο Μαργαρίτη, Γιάννη Φώλια, Μένιο Τσολάκη και Θωμά Μπιζιούρα (μέλη). Αποκτά το πρώτο του γήπεδο με επιχορήγηση του υπουργού Β. Ελλάδος κ. Ιασωνίδη, καλεσμένος του τότε Δημάρχου Γρεβενών Περικλή Λαδά. Μετά την κατασκευή ακολουθεί η συγκρότηση της ομάδας και ο πρώτος αγώνας δίνεται όχι στο γήπεδο του αλλά στη Σαμαρίνα σε ένα πρόχειρα κατασκευασμένο γήπεδο. Αυτή είναι και η πρώτη περίοδος της ιστορίας του η οποία και φτάνει μέχρι το 1950. Τα στοιχεία έρχονται από μαρτυρίες αφού δεν έχει διασωθεί το καταστατικό και η δράση του συλλόγου. Η δεύτερη περίοδος αρχίζει από το 1950 και ολοκληρώνεται το 1973. Ονομασία του συλλόγου είναι “Σύλλογος Νέων Γρεβενών ο Πυρσός”. Αργότερα μετονομάζεται σε “Φιλοπροοδευτικός Αθλητικός Σύλλογος Γρεβενών ο Πυρσός” και αναπτύσσει πλούσια δράση σε όλους τους τομείς της αθλητικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της πόλης. Αποτελεί τον πρώτο σύλλογο και μαζεύει γύρω του τα δύσκολα εκείνα χρόνια όλο τον κόσμο τόσο στα γήπεδα όσο και στην πλούσια εκπολιτιστική του και περιβαλλοντική του δράση. Σκοπός του είναι η διάπλαση των νέων σωματικά ηθικά ψυχικά και πνευματικά, και η ανάπτυξη αθλητικής ψυχολογικής και εξωραϊστικής κίνησης. Επιτυγχάνει τα παραπάνω με την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου του στίβου του μπάσκετ του βόλεϊ αλλά και των λοιπών σπορ. Με την ίδρυση λέσχης και βιβλιοθήκης νέων με την δημιουργία μουσικού τμήματος και με την προστασία του πρασίνου. Συμμετέχει σε όλα τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και φτάνει στο αποκορύφωμα της δόξας του με την άνοδο του στην Β΄Εθνική κατηγορία στην οποία και συμμετέχει τις περιόδους 1971-72 και 1972-73. Η τρίτη περίοδος αρχίζει μετά την πτώση από την Β΄ Εθνική και με την προσθήκη νέων τμημάτων, όπως ορειβατικού, ποδηλατικού, χιονοδρομικού, κολυμβητικού. Συμμετέχει στα τοπικά αλλά και στην εθνική ερασιτεχνική κατηγορία με απόλυτη επιτυχία. Σημειώνει την δεύτερη μεγάλη του επιτυχία αφού ανεβαίνει στην Γ΄ Εθνική κατηγορία την περίοδο 1986-87. Το έτος 1989 συγχωνεύεται με την “Α.Σ. Αγράμπελη” και δημιουργείται ο “Αθλητικός Όμιλος Γρεβενά”. Επί σειρά ετών αγωνίζεται στα πρωταθλήματα της τέταρτης εθνικής κατηγορίας βγάζοντας πάρα πολλούς και αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Επανέρχεται με το αρχικό του όνομα “ΦΑΣ ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ” μετά την συγχώνευση του Α.Ο. ΓΡΕΒΕΝΑ με τον Π.Α.Ο. ΠΥΡΣΟΣ το 1996. Το 2008 κερδίζει το Πρωτάθλημα στον 3ο όμιλο της Δ΄ Εθνικής με πρόεδρο τον Δημήτρη Παπαϊωάννου και επιστρέφει στη Γ΄Εθνική, όπου αγωνίζεται για τις περιόδους 2008-2009 και 2009-2010. Στη συνέχεια δε δήλωσε συμμετοχή στη Γ΄ εθνική, πλέον εδώ και 2 χρόνια παίζει στη Δ΄, ανοίγοντας νέα σελίδα στην ιστορία του.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Νέα διοίκηση προέκυψε φέτος στον Πυρσό, αποτελούμενη από ανθρώπους που γνωρίζουν τη βαριά φανέλα και την ιστορία του, αγαπούν την ομάδα και είναι διατεθειμένοι να θέσουν νέες, υγιείς βάσεις με βλέμμα και στο μέλλον. Αναλυτικά το νέο συμβούλιο έχει ως εξής: Πρόεδρος είναι ο Μένιος Παπαϊωάννου, αντιπρόεδροι είναι οι Κώστας Μιχαλογιάννης (αντιδήμαρχος), Γιάννης Γιάτσιος (περιφερειακός σύμβουλος), Χρήστος Σιαμίδης (εκπρόσωπος της ΕΠΣ). Μαζί τους είναι και οι Βασίλης Τσίπης (γενικός αρχηγός), Κώστας Κοτσατίσογλου (τεχνικός διευθυντής), Γιώργος Μπακαϊμης (έφορος υλικού και αποστολών), Νίκος Ζιώγας (ταμίας), Παναγιώτης Δούμας (μέλος). Η παρουσία τους δηλώνει τη συσπείρωση που επικρατεί όλων των φορέων γύρω από την ομάδα. Απομένει και οι φίλαθλοι των Γρεβενών, που αποδεδειγμένα αγαπούν τον Πυρσό, να επιβραβεύσουν τη νέα προσπάθεια.

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ: Γρεβενιώτης στην καταγωγή ο προπονητής του Πυρσού, που συνεχίζει για δεύτερη χρονιά, κάτι που αποτελούσε ύψιστη προτεραιότητα για τους διοικούντες. Ο Γιάννης Σαμαράς άρχισε από τον Πυρσό κι έκανε επαγγελματική καριέρα σε Ηρακλή (2000-03), ΗΛΤΕΞ/Λύκους, Θέρμη, ΠΑΣ Γιάννινα, Επανομή και Πιερικό. Σταμάτησε το ποδόσφαιρο σε νεαρή ηλικία λόγω τραυματισμού και πέρσι κατάφερε να έχει εξαιρετική πορεία με την ομάδα, που οργανώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ και χωρίς κανονική προετοιμασία. Φέτος άλλαξαν τα δεδομένα, υπάρχουν αρκετοί παίκτες, με όρεξη, ταλέντο και φιλοδοξίες. Πρώτος στόχος είναι η παραμονή στο δύσκολο πρωτάθλημα και μια καλή πορεία.

*Στο δυναμικό του Πυρσού ανήκουν και οι Ευριπίδης Δούμας (27, μεσοεπιθετικός), Βαγγέλης Αλεξανδρής (24, αμυντικός), Δημήτρης Αναγνώστου (19, μέσος), Οδυσσέας Στεφόπουλος (17, επιθετικός).

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ