Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Συνέντευξη Τύπου του Βουλευτή του Ν. Γρεβενών κ. Θανάση Χαντάβα (5/9/2011)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας, την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011, προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Νομού. Ο κ. Χαντάβας αναφέρθηκε στο κοινοβουλευτικό και κυβερνητικό έργο που έχει παραχθεί μετά την τελευταία του συνέντευξη τον Απρίλιο, καθώς και σε τοπικά ζητήματα.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με εντατικούς ρυθμούς να εφαρμόσει τα όσα έχουν συμφωνηθεί στα πλαίσια της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα «σκληρά αλλά και αναγκαία», καθώς όπως ανέφερε, η αναγκαιότητά τους επιβεβαιώθηκε από τις πρόσφατες εξελίξεις, τόσο στην Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου, όσο και με τα όσα συνέβησαν μετά. Όπως τόνισε ο κ. Χαντάβας οι εξελίξεις δικαιώνουν τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου , που πρώτος από τους Ευρωπαίους ηγέτες, μίλησε για μία άλλη ευρωπαϊκή πολιτική για την αντιμετώπιση των καιροσκόπων και των αγορών. Ο κ. Βουλευτής υπογράμμισε την μεγάλη σημασία που έχει η απόφαση που πάρθηκε για τη μείωση της εθνικής συμμετοχής στα προγράμματα του ΕΣΠΑ καθώς και η εξασφάλιση  κονδυλίων τεχνικής βοήθειας και τεχνικής υποστήριξης σε τομείς που υπάρχει ευρωπαϊκή εμπειρία, προκειμένου τα έργα να προωθηθούν ταχύτατα.

Για το κοινοβουλευτικό έργο με κατεύθυνση την ανάπτυξη:

Ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών αναφερόμενος στο κοινοβουλευτικό έργο της κυβέρνησης, υποστήριξε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν ψηφισθεί σημαντικά νομοσχέδια που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση, όπως το νομοσχέδιο που ήταν εισηγητής, με το οποίο απλουστεύονται οι διαδικασίες ίδρυσης επιχειρήσεων αδειοδότησης τεχνικών επαγγελμάτων, αλλά και κατασκευής επιχειρηματικών πάρκων.

Παράλληλα όπως ανέφερε ο κ. Χαντάβας, με το νομοσχέδιο που επίσης εισηγήθηκε και αφορά στη «Απελευθέρωση των Ενεργειακών Αγορών, Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου, την έρευνα και παραγωγή και τα δίκτυα μεταφοράς υδρογονανθράκων», δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ενεργειακή ανάπτυξη της χώρας.

Για την ενίσχυση των αγροτών:

Όπως ανέφερε ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών, τους τελευταίους μήνες, προχώρησε και η ψήφιση σημαντικών νομοσχεδίων που αφορούν στον αγροτικό τομέα, όπως:

α. Το νομοσχέδιο για την ασφάλιση της αγροτικής δραστηριότητας.

β. Το νομοσχέδιο για το «Μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων».

γ. Το νομοσχέδιο για το «Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων Εφοδίων.

Η εφαρμογή των παραπάνω αποτελεί εργαλείο για τη χάραξη της σύγχρονης αγροτικής πολιτικής. Το αμέσως επόμενο διάστημα όπως ανέφερε ο κ. Χαντάβας, θα ψηφισθεί το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και  για την πολιτική γης, όπου το Υπουργείο προσανατολίζεται στην παραχώρηση δημόσιας αγροτικής γης έναντι συμβολικού αντιτίμου σε νέους αγρότες αλλά και σε ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, θέλοντας να δώσει λύση τόσο στην ανεργία όσο και στην αστικοποίηση.

Για την αντιμετώπιση της ανεργίας:

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ανεργίας, κινείται, όπως ανέφερε ο κ. Χαντάβας, η θεσμοθέτηση της κοινωφελούς εργασίας με την οποία προβλέπονται περίπου 300 θέσεις για το Νομό Γρεβενών, που θα στελεχωθούν με πλήρως αξιοκρατικές διαδικασίες και θα αφορούν συμβάσεις ορισμένου χρόνου 5 μηνών, με πλήρη κάλυψη ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Παράλληλα, ο κ. Βουλευτής τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η έγκριση του προγράμματος του Υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει την δημιουργία θέσεων εργασίας στους ΟΤΑ με αυτεπιστασία. Σημαντική χαρακτήρισε ο κ. Χαντάβας και την πρόσληψη αρκετών συμπατριωτών μας για αρχαιολογικές ανασκαφές στη λίμνη Ιλαρίωνα.

Όπως τόνισε ο κ. Χαντάβας θα στηρίξει την ένταξη στο ΕΣΠΑ των έργων που πρότεινε η Δ/νση Δασών Γρεβενών στο ΥΠΕΚΑ, συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατομμυρίων ευρώ, για αναδάσωση και ανάπλαση στις περιοχές Σαμαρίνας και Περιβολίου.

Για την Παιδεία:

Ο κ. Χαντάβας αναφέρθηκε και στην πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για τα Ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα, για το οποίο δήλωσε ότι επιτυγχάνει την σύνδεση των πανεπιστημίων με την κοινωνία και τις ανάγκες της οικονομίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαντάβας, στις συναντήσεις που είχε με την Υπουργό Παιδείας κ. Α. Διαμαντοπούλου και τον πρώην Υφυπουργό κ. Γ. Πανάρετο, τους είχε διαμηνύσει ότι η μόνη λύση είναι η ενίσχυση του ΤΕΙ Γρεβενών με νέα ομοειδή τμήματα, για τη δημιουργία μίας σχολής ενιαίου αντικειμένου, εξασφαλίζοντας την βιώσιμη λειτουργία του. Όπως ενημέρωσε ο κ. Βουλευτής, το αίτημα, μετά την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου θα εξεταστεί από τη νέα διοίκηση η οποία θα κληθεί να εφαρμόσει και νέο νόμο για την αναδιάρθρωση της λειτουργίας των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Για τα έργα του Νομού Γρεβενών:

Ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του, που αφορούσε αποκλειστικά τα έργα του Νομού, σημείωσε ότι με την υλοποίηση του «Καλλικράτη», η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει πλέον αναλάβει μία σειρά από εξουσίες που αφορούν την εκτέλεση έργων περιφερειακής ανάπτυξης. Ο κ. Χαντάβας, από την πλευρά του, αναφέρθηκε σε εκείνα που υλοποιούνται από την κεντρική διοίκηση. Συγκεκριμένα:

Ε65: Βρίσκονται στην τελική φάση οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, με την εμπλοκή του Υπουργείου Οικονομικών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να ξεκινήσει η κατασκευή των πέντε μεγάλων οδικών αξόνων στη χώρα.

Οδικός άξονας Γρεβενών-Δεσκάτης: Πρόσφατα, υπήρξε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Δασταμάνη και την διοίκηση της «ΕΓΝΑΝΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε», ώστε να προωθήσουν άμεσα την αίτηση προς το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για  τη χρηματοδότηση της μελέτης του δρόμου Δεσκάτης-Ε65 . Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών, έχει ήδη εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοϊδη για τη  χρηματοδότηση της μελέτης του δρόμου Δεσκάτη- Ε65.

Κατασκευή ΟικομουσείουΣΕΑ: Εξετάσθηκαν δύο θέσεις στο Κοσμάτι και τα Γρεβενά, πλην όμως δεν κατέστη εφικτή η αδειοδότηση της κατασκευής λόγω της ύπαρξης της καφέ αρκούδας και της έντονης διαφωνίας των περιβαλλοντικών οργανώσεων «Καλλιστώ» και «Αρκτούρος». Η «ΕΓΝΑΝΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε»  θα προκηρύξει σύντομα την κατασκευή του Οικομουσείου στη θέση Ταξιάρχη, όπου θα κατασκευαστούν αμφίπλευρα και δύο Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ).

Εργατικές Κατοικίες Κυρακαλής: Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο της ολοκλήρωσης  80 εργατικών κατοικιών Κυρακαλής

Ανάδειξη αρχαιοτήτων Καστρί: Έχει υποβληθεί εδώ και  αρκετούς μήνες ο φάκελος του έργου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Βουλευτή η αξιολόγηση του έργου και η ένταξη στο ΕΣΠΑ θα πραγματοποιηθεί τον τρέχοντα μήνα.

Οικισμός στα Πατώματα: Ετοιμάστηκε ο φάκελος του έργου από την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Χαντάβα από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης,  αναμένεται σύντομα το άνοιγμα του μέτρου, για την ένταξή του έργου στο ΕΣΠΑ.

Αστυνομικό Μέγαρο: Εγκρίθηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η παραχώρηση της κυριότητας του κτιρίου της ΚΕΓΕ, προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την κατασκευή νέου σύγχρονου Αστυνομικού Μεγάρου με το πρόγραμμα του ΣΔΙΤ.

Οικοτουριστικές Διαδρομές Γρεβενών Μετά την παρέμβαση του  κ. Βουλευτή προς τον ΕΟΤ  θα ολοκληρωθεί άμεσα η μελέτη του έργου «Οικοτουριστικές Διαδρομές Γρεβενών», από τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ). Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.200.000 εκατομμυρίων ευρώ, θα συνδέει τα γεφύρια: «Ζιάκας» – «Κατσούγιαννης» – «Λιάτιστας» – «Πορτίτσας» – «Καγκέλιας» – «Αζίζ – Αγα». Για την σύνταξη  μελέτης  του έργου είχε υποβληθεί αίτημα από τον Δήμαρχο Θ. Ζιάκα κ. Χρήστο Πέτρου το έτος 2008.

Το έργο θα προωθηθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ σε συνεργασία του ΕΟΤ με το Δήμο Γρεβενών.

Γέφυρα Σιούτσας: Ολοκληρώνεται σύντομα η μελέτη των βάθρων πάνω στα οποία θα εγκατασταθεί η στρατιωτική γέφυρα η οποία ήδη μεταφέρθηκε στην περιοχή.

Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών: Κατά την συζήτηση στης επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή του Ν. Γρεβενών προς το Υπουργείο Υγείας, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αηδόνης διαβεβαίωσε ότι η πρόθεση και ο σχεδιασμός του Υπουργείου για το Γ. Ν.  Γρεβενών, είναι η ενίσχυσή του με την αύξηση των χρήσεων νέας τεχνολογίας, την ίδρυση Ψυχιατρικού Τμήματος και Μονάδας Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων και την λειτουργία αξονικού τομογράφου.

Σε ό,τι αφορά στην αύξηση των οργανικών κλινών ο κ. Χαντάβας δήλωσε ότι θα αυξηθούν κατά τρόπο δίκαιο.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαντάβας μέχρι τέλη Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει η λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υγείας, όπου σύμφωνα με τον νέο νόμο ο ασθενής έχει το δικαίωμα πια να επιλέξει ακόμη και ιδιώτη γιατρό αρκεί αυτός να έχει σύμβαση με το δημόσιο (ΟΠΑΔ) ή ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) ΙΚΑ. ΟΓΑ.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ