Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΕΗ | Αγροτικά ΓΑΙΑ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Γενική απεργία την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Κλιµακώνουµε και διευρύνουµε τον αγώνα µας. Οι µεγάλες πρόσφατες κλαδικές και πανδηµοσιοϋπαλληλικές κινητοποιήσεις ενάντια στη διαθεσιµότητα και την κατάργηση των Δηµοσίων Κοινωνικών Αγαθών, µε την απεργία της 6ης Νοεµβρίου διευρύνονται και παίρνουν γενικότερα εργατικά και λαϊκά χαρακτηριστικά.

Αντιστεκόµαστε σε µια πολιτική που γεµίζει τη χώρα µας µε κοινωνικά και οικονοµικά ερείπια προς όφελος των δανειστών και του µεγάλου κεφαλαίου. Σε µια πολιτική που έχει οδηγήσει τη χώρα σε ανθρωπιστική κρίση µε 1.700.000 ανέργους, 3.000.000 ανασφάλιστους, σε καθηµερινές αυτοκτονίες πολιτών, στην πείνα και στην εξαθλίωση χιλιάδες οικογένειες.

Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει τους εργαζόµενους και την κοινωνία δεν έχει κανένα αποτέλεσμα.

Η εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί να κατασκευάσει µε τη βοήθεια των ΜΜΕ, δεν µπορεί να αποπροσανατολίσει κανένα.

Το success story, το πρωτογενές πλεόνασµα και οι εξαγγελίες ότι δεν θα παρθούν νέα οριζόντια µέτρα αποτελούν υποσχέσεις που δεν έχουν κανένα αντίκρισµα. Πέρα από τα αντιλαϊκά µέτρα που εφαρµόζονται σε βάρος µας και διαψεύδουν τις κυβερνητικές εξαγγελίες η Κυβέρνηση δεν µπορεί, πλέον, να πείσει κανένα ότι δεν συνεχίζει την ίδια πολιτική. Μας λέει πως δε θα υπάρξουν νέες οριζόντιες περικοπές. Τα νέα, όµως, δυσβάστακτα µέτρα όπως προκύπτουν από το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισµού αφορούν την πλειοψηφία της κοινωνίας.

Στόχος της Κυβέρνησης και της Τρόικας είναι και πάλι τα δικαιώµατα των εργαζοµένων και της κοινωνίας.

Οι εργαζόµενοι στο Δηµόσιο και τα δηµόσια κοινωνικά αγαθά βρίσκονται και πάλι στο στόχαστρο.

Οι άµεσες απολύσεις 15.000 εργαζοµένων προωθούνται ήδη. Μετά τις πρώτες 15.500 διαθεσιµότητες που προωθήθηκαν προετοιµάζεται ο δεύτερος και τρίτος γύρος µε ακόµη περισσότερους εργαζόµενους. Νέοι φορείς και υπηρεσίες θα καταργηθούν.

Τα εναπομείναντα  ασφαλιστικά µας δικαιώματα ξαναμπαίνουν στην κλίνη του Προκρούστη. Προετοιμάζονται νέες ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση προς όφελος των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Αντί να επιστρέψουν στα Ταµεία τα κλεµµένα αποθεµατικά προωθούν νέες µειώσεις στις συντάξεις και το εφάπαξ. Τα πενιχρά µας εισοδήµατα θα δεχθούν νέα επίθεση, νέες µειώσεις αποδοχών, νέα φορολεηλασία.

Η δηµόσια παιδεία, η δηµόσια υγεία υποβαθµίζονται ακόµη περισσότερο. Κλείνουν δηµόσια σχολεία και υπηρεσίες υγείας ενώ ταυτόχρονα επιβάλλονται νέα χαράτσια σε βάρος των πολιτών.

Η πρωτοβάθµια  Φροντίδα Υγείας παραδίδεται στον αδηφάγο Ιδιωτικό Τοµέα. Χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα αλλά και ασφαλιστικές εταιρίες έχουν αρχίσει να διαφηµίζουν τα προϊόντα τους µέσω των «καρτών υγείας».

Ο αυταρχισµός της Κυβέρνησης συνεχίζεται και εντείνεται. Μετά την ποινικοποίηση των αγώνων, την πολιτική επιστράτευση, τις διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών καταθέτει τροπολογίες στη Βουλή και αλλάζει κατά περίπτωση το πειθαρχικό δίκαιο και τον Υπαλληλικό Κώδικα απειλώντας µε απολύσεις τους υπαλλήλους που δεν στέλνουν στοιχεία για να τεθούν σε διαθεσιµότητα. Συκοφαντεί τους αγώνες και τις αντιδράσεις των εργαζοµένων και προσπαθεί να τους εξισώσει µε την εγκληµατική δράση των φασιστικών συµµοριών.

Στόχος της Κυβέρνησης και της Τρόικα είναι η εφαρµογή των νεοφιλελεύθερων µνηµονιακών πολιτικών, οι βίαιες καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις προς όφελος του κεφαλαίου και στα πλαίσια αυτά χρησιµοποιούν κάθε αυταρχικό µέτρο.

Καθηµερινά πλέον επιβεβαιώνεται ότι η πολιτική των µνηµονίων οδηγεί την κοινωνία σε καταστροφή και την οικονοµία σε αδιέξοδο

Ο αγώνας, για να µη περάσει αυτή η πολιτική και για την ανατροπή της, πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε εργαζόµενου.

Οι µάχες που πρόσφατα δώσαµε και δίνουµε ενάντια στις διαθεσιµότητες τόσο σε πανδηµοσιοϋπαλληλικό επίπεδο όσο και σε διάφορους κλάδους, όπως οι διοικητικοί τριτοβάθµιας εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί, οι σχολικοί φύλακες κτλ µε τη µεγάλη συµµετοχή και τις πολύµορφες δράσεις, δείχνουν το δρόµο που πρέπει να ακολουθήσουµε.

Όλοι µαζί µπορούµε να ανατρέψουµε τις µνηµονιακές πολιτικές και να προωθήσουµε µια άλλη πολιτική που θα υπηρετεί τους εργαζόµενους και την κοινωνία και θα βασίζεται στη διαγραφή του δυσβάστακτου χρέους, στην εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήµατος, στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας µε την ενίσχυση του Δηµόσιου Τοµέα. Μια πολιτική που θα προστατεύει και θα διευρύνει τα δηµοκρατικά, κοινωνικά και συλλογικά δικαιώµατα των εργαζοµένων.

 

Ο αγώνας διαρκείας ενάντια

στις µνηµονιακές πολιτικές αποτελεί τη µόνη µας ελπίδα

Όλοι µαζί στην απεργία της 6ης Νοεμβρίου.

Όλοι στα απεργιακά συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις.

  ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ

ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ