ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Διαχείριση Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς: «Ο Δήμος Κοζάνης είναι ένας Δήμος που προσπαθεί και οι προσπάθειες αποδίδουν» – Αυτό τόνισε η αρμόδια Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μαριάνθη Δημοπούλου

Τις καθημερινές και συνεχείς προσπάθειες του Δήμου Κοζάνης για τη διαχείριση, οριοθέτηση και αντιμετώπιση του μεγάλου ζητήματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, αναγνώρισε η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς Μαριάνθη Δημοπούλου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής της στον τόπο μας.

Ειδικότερα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τις πολύ καλές συνθήκες που επικρατούν σήμερα στο καταφύγιο του Δήμου μας  επισημαίνοντας παράλληλα το φαινόμενο εγκατάλειψης ποιμενικών σκύλων, το οποίο – δυστυχώς – παρατηρείται έντονα στην περιοχή μας. Επίσης, χαιρέτισε το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή έχει ορίσει σε θέσεις ευθύνης, ανθρώπους με πείρα και γνώση, προερχόμενοι από το σώμα των εθελοντών.

Πιο συγκεκριμένα, η ανάρτηση που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024, αναφέρει τα εξής:

«Η νέα Δημοτική Αρχή κάνει σημαντική προσπάθεια αντιλαμβανόμενη την ανάγκη αποτελεσματικής διαχείρισης και μάλιστα σε μια περιοχή που τα αδέσποτα είναι κυρίως ποιμενικοί σκύλοι. Το καταφύγιο του Δήμου έχει ζώα που δεν πεινούν, είναι πάντα καθαρά και λαμβάνουν κάθε κτηνιατρική περίθαλψη και φροντίδα», ειπε η κα Δημοπούλου και τόνισε: «Ο Δήμαρχος Κοζάνης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κατανοούν απόλυτα ότι σε αυτό το τόσο δύσκολο ζήτημα για ένα Δήμο η συνεργασία με εκπροσώπους του εθελοντικού κινήματος είναι ζωτικής σημασίας. Ο ορισμός ως εντεταλμένης συμβούλου εκπροσώπου του φιλοζωικού σωματείου αποδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας και με χαρά μπορούμε να πούμε ότι ο Δήμος Κοζάνης είναι ένας Δήμος που προσπαθεί και οι προσπάθειες αποδίδουν. Πρέπει να γίνει κατανοητό το γεγονός ότι εφόσον υπάρχουν Δήμοι που μπορούν, μπορούν όλοι οι δήμοι. Είναι ζήτημα βούλησης».

Επισημαίνεται ότι την Μαριάνθη Δημοπούλου, συνάντησε από κοντά ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης καθώς και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Δημοτικής Αστυνομίας Γιώργος Ευκολίδης μαζί με την Ειδική Συνεργάτη του Δήμου Κοζάνης, Υπεύθυνη για τα Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς Κέλλυ Στεφανίδου.

Αναλυτικά της παρουσίασαν το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή, το οποίο βασίζεται στο τρίπτυχο περισυλλογή, στειρώσεις και υιοθεσίες, καταβάλλοντας ταυτόχρονα ιδιαίτερες προσπάθειες για να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων ποιμενικών, που είναι και το μεγαλύτερο ζήτημα αυτή τη στιγμή.

 

Ακολουθεί η ανάρτηση της κας Μαριάνθης Δημοπούλου: 
Σε συνέχεια των επισκέψεων μας στους Δήμους και τα δημοτικά καταφύγια της χώρας επισκεφθήκαμε το προσωρινό δημοτικό καταφύγιο του Δήμου Κοζάνης. Η νέα δημοτική αρχή κάνει σημαντική προσπάθεια αντιλαμβανόμενη την ανάγκη αποτελεσματικής διαχείρισης και μάλιστα σε μια περιοχή που τα αδέσποτα είναι κυρίως ποιμενικοί σκύλοι. Το καταφύγιο του Δήμου έχει ζώα που δεν πεινούν, είναι πάντα καθαρά και λαμβάνουν κάθε κτηνιατρική περίθαλψη και φροντίδα. Ο Δήμαρχος Κοζάνης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κατανοούν απόλυτα ότι σε αυτό το τόσο δύσκολο ζήτημα για ένα Δήμο η συνεργασία με εκπροσώπους του εθελοντικού κινήματος είναι ζωτικής σημασίας. Ο ορισμός ως εντεταλμένης συμβούλου εκπροσώπου του φιλοζωικού σωματείου αποδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας και με χαρά μπορούμε να πούμε ότι ο Δήμος Κοζάνης είναι ένας Δήμος που προσπαθεί και οι προσπάθειες αποδίδουν.
Πρέπει να γίνει κατανοητό το γεγονός ότι εφόσον υπάρχουν Δήμοι που μπορούν, μπορούν όλοι οι δήμοι. Είναι ζήτημα βούλησης.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Πωλείται Κυρίμης 19
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα (δίχωρη)
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ