Θέμα
ΟΠΑΠ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
POTIKA MYRTO

Grevenamedia @facebook

DONAS
PAPAGEORGIOU
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
IKTEO
BRABOSINOS
tsiarsiotis

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Πίνετε νερό από πλαστικά μπουκάλια;Ποια πλαστικά μπουκάλια νερού έχουν τα λιγότερα μικρόβια

Αν πίνετε νερό από πλαστικά μπουκάλια που επαναγεμίζετε, μπορεί να εκτίθεστε σε μεγάλη ποσότητα μικροβίων, σύμφωνα με έρευνα που έγινε για λογαριασμό της αμερικανικής εταιρείας κυλιόμενων διαδρόμων γυμναστικής Treadmill Reviews.

Η εταιρεία πήρε 12 πλαστικά μπουκάλια μιας ομάδας αθλητών και τα έδωσε σε ένα εργαστήριο που ονομάζεται EmLab P&K για ανάλυση. Τα μπουκάλια ήταν κάθε είδους, από τα απλά με το βιδωτό καπάκι έως αυτά που έχουν ενσωματωμένο καλαμάκι.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξαν πως ορισμένα πλαστικά μπουκάλια που χρησιμοποιούσαν οι αθλητές επί επτά ημέρες χωρίς να τα πλένουν με σαπούνι, είχαν ποσότητα μικροβίων πολλαπλάσια από αυτή που εντοπίζεται στα πλαστικά παιχνίδια των σκύλων αλλά και στο κάθισμα της τουαλέτας ενός σχολείου.

Ανά τετραγωνικό εκατοστό πλαστικού μπουκαλιού εντοπίστηκαν κατά μέσον όρο 313.499 CFU (μονάδες σχηματισμού αποικιών μικροβίων), όταν το μέσο παιχνίδι ενός σκύλου έχει 2.937 CFU. Το μέσο κάθισμα της τουαλέτας σε ένα σχολείο έχει 3.200 CFU ανά τετραγωνικό εκατοστό και ένας κοινόχρηστος ψύκτης σχολείου 62.000 CFU.

Λιγότερα μικρόβια έχουν αυτά με ενσωματωμένο καλαμάκι

Στα μικρόβια που εντοπίστηκαν περιλαμβάνονται ορισμένα είδη που προκαλούν δερματικές λοιμώξεις, πνευμονία και σηψαιμία.

Τα πιο μολυσμένα πλαστικά μπουκάλια ήταν αυτά στα οποία το καπάκι ανοίγεται με πίεση του δακτύλου (slide-top) τα οποία είχαν περισσότερα από 900.000 CFU ανά τετραγωνικό εκατοστό.

Αυτά που είχαν βιδωτό καπάκι και αυτά που άνοιγαν με τράβηγμα του στομίου είχαν περίπου 160.000 CFU.

Μακράν τα λιγότερα μικρόβια είχαν εκείνα με ενσωματωμένο καλαμάκι, μόλις 25 CFU ανά τετραγωνικό εκατοστό. Αυτό ίσως οφείλεται στο ότι το νερό βγαίνει από το καλαμάκι αντί να τρέχει γύρω-γύρω και να προσελκύσει τα μικρόβια που ως γνωστόν αγαπούν την υγρασία, είπαν οι ερευνητές.

 Η ποσότητα μικροβίών ανάλογα με το άνοιγμα του πλαστικού μπουκαλιού. Αυτά με το ενσωματωμένο καλαμάκι έχουν πολύ λιγότερα μικρόβια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να  σαπουνίζετε καλά τα πλαστικά μπουκάλια που χρησιμοποιείτε ή ακόμα καλύτερα να χρησιμοποιείτε ανοξείδωτα ή γυάλινα μπουκάλια διότι πιάνουν πολύ λιγότερα μικρόβια. Όσο πιο λεία είναι τα μπουκάλια τόσο το καλύτερο γιατί φτάνει παντού πιο εύκολα το σαπούνι.

Σχετικά άρθρα

Θέμα
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
MPANTHS
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Πωλείται
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
 
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης
SPONSORS
SPONSORS