ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Υπουργείο Υγείας: Αλλάζουν όλα στην Πρωτοβάθμια Υγεία και στον ΕΟΠΥΥ

Σε ριζικές αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προχωρά το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, βασικός πυλώνας των αλλαγών είναι η ολιστική προσέγγιση όλων των πολιτών μέσω της εφαρμογής του μοντέλου του προσωπικού θεράποντος ιατρού. Επιπλέον έλεγχος των δαπανών σε πραγματικό χρόνο και εξοικονόμηση πόρων στον ΕΟΠΥΥ, εισαγωγή ποιοτικών δεικτών στη σύναψη συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ , επέκταση των ΣΔΙΤ, ιδιώτες γιατροί part time στο ΕΣΥ και απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία με συμμετοχή και ασφαλιστικών εταιρειών, περιλαμβάνονται στις αλλαγές, οι οποίες το επόμενο διάστημα θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση.

Ειδικότερα, ο θεράπων ιατρός θα καθοδηγεί τον ασθενή στον ειδικό γιατρό και στο νοσοκομείο. Οποιαδήποτε ιατρική πράξη θα περνά από τον προσωπικό γιατρό ο οποίος παράλληλα θα έχει και ρόλο υγειονομικό συμβούλου. Στον θεράποντα γιατρό θα δίνονται κίνητρα για την εγγραφή πολιτών στα μητρώα τους οποίους και θα παρακολουθεί. Εξετάζεται σε ειδικές κατηγορίες ασθενών να υπάρχει και ειδικός γιατρός. Ο πολίτης θα έχει το δικαίωμα επιλογής γιατρού και αλλαγής του. Όλοι οι πολίτες θα πρέπει υποχρεωτικά να επιλέξουν τον θεράποντα ιατρό τους.

Θα δημιουργηθούν 60 νέες ΤΟΜΥ μέχρι το τέλος του 2022
Στο νομοσχέδιο για την ΠΦΥ που αναμένεται να κατατεθεί τον επόμενο μήνα, προβλέπεται η διοικητική και λειτουργική ενοποίηση των δομών (Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ) και η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Μέχρι τα τέλη του 2022, θα δημιουργηθούν άλλες 60 ΤΟΜΥ. Έτσι, ο χάρτης στην ΠΦΥ θα περιλαμβάνει Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, ιδιωτικές δομές ΠΦΥ καθώς και συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς.

Επίσης αλλάζει και η φιλοσοφία του τρόπου αποζημίωσης των ιδιωτών γιατρών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ. Σήμερα οι γιατροί πληρώνονται ανά επίσκεψη ασφαλισμένου. Πλέον η αμοιβή θα γίνεται κατ΄ άτομο σε ετήσια βάση.

Αλλαγές προωθούνται και στον ΕΟΠΠΥ, με κυριότερη την ένταξη ποιοτικών κριτηρίων στη σύναψη συμβάσεων με τους παρόχους υπηρεσιών υγείας και έλεγχο σε πραγματικό χρόνο και από ιδιωτικές εταιρείες. Ο ΕΟΠΥΥ θα συμβάλλεται μόνο με παρόχους που πληρούν τα κριτήρια που θέτει, τα οποία θα λειτουργούν και ως κίνητρο για αναβαθμισμένες υπηρεσίες.

Τι αλλάζει στις συμβάσεις των ΕΟΠΥΥ γιατρών
Ο εξορθολογισμός των δαπανών και η εξοικονόμηση πόρων με διοχέτευση εκεί όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας. Επίσης στις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών και κλινικών θα υπάρχει όρος διάθεσης των υπηρεσιών τους στο ΕΣΥ αν παραστεί ανάγκη. Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς για part time υπηρεσίες στο ΕΣΥ για την κάλυψη των κενών.

Νέο μοντέλο σχεδιάζεται και για απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία με στόχο να αποσυμφορηθεί η λίστα αναμονής για τα πρωινά χειρουργεία. Ο πολίτης θα πληρώνει το 30% του συνόλου και την αμοιβή γιατρού η οποία θα είναι καθορισμένη. Το 70% της πληρωμής θα πηγαίνει στο νοσοκομείο και το 30% που θα πληρώνει ο ασθενής στο υγειονομικό προσωπικό. Τα απογευματινά χειρουργεία θα λειτουργούν με γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ, οι οποίοι θα αμείβονται.

 

Σχετικά άρθρα

Μακεδονομάχων 2
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
SPONSORS
Εμμανουήλ Παππά
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Αναζητείται εποχικό προσωπικό
Ενοικιάζεται- Αριστείδου 27
Καπετάν Λουκά 1
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com