Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Κτηματολόγιο
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

«Ξανά στην φυλακή» ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός

Στην πόλη των Γρεβενών, τις προηγούμενες ημέρες, είχαμε την μεγάλη ευλογία να υποδεχτούμε τα ιερά λείψανα του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του Ιατρού. Ο Σεβασμιώτατος Άγιος Αργολίδος κ. Νεκτάριος, απαντώντας στην ανάγκη της πόλης μας για τον Άγιο αλλά και λόγω των αγαστών  σχέσεων με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ έφερε και έθεσε προς προσκύνηση για μερικές ημέρες την λειψανοθήκη του  Αγίου Λουκά.

Η πνευματική ευκαιρία μεγάλη και το πιστό ποίμνιο των Γρεβενών δεν την έχασε. Ιερές ακολουθίες με θείες Λειτουργίες, με Χαιρετισμούς, με Παρακλήσεις, με Ιερά Αγρυπνία. Μάλιστα μία ημέρα συνδυάστηκε και με την εορτή του Συλλόγου Πολυτέκνων. Η 4η Σχολή Γονέων και Νέων Ζευγαριών ξεκίνησε με θέμα τον Άγιο Λουκά και την οικογένεια, από τον Σεβασμιώτατο Αργολίδος.  Οι κατηχητικές ομάδες έμαθαν για τον άγιο, καθώς και για την λογική και ύπαρξη των αγίων λειψάνων στην Εκκλησία. Αλλά και οι ασθενείς με τους ιατρούς του Νοσοκομείου των Γρεβενών ωφελήθηκαν από την παρουσία του Αγίου στον χώρο τους.

Εκεί όμως που δεν περίμενε κανείς να πάει ο Άγιος Λουκάς ήταν ο χώρος που κατεξοχήν ταλαιπωρήθηκε, βασανίστηκε, εξευτελίστηκε, αλλά και αγίασε. Στον χώρο της φυλακής. Το ιερό λείψανο του Αγίου, λίγο πριν της αναχωρήσεώς του, μετέβη στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Γρεβενών και με τιμές που αρμόζουν στον Άγιο έγινε δεκτός τόσο από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και φρουρούς, όσο κυρίως από τους «συγκρατούμενούς» του. Ήδη είχε γίνει αναφορά για τον άγιο στις δύο κατηχητικές ομάδες των φυλακών. Όμως ποτέ δεν περίμεναν οι κρατούμενοι πως ο Άγιος όχι μόνο θα τους επισκεπτόταν αλλά θα τους έδινε κουράγιο, δύναμη και ίαση που τόσο έχουν ανάγκη. Με δέος, συγκίνηση, ευλάβεια και αρκετά δάκρυα οι κρατούμενοι προσκύνησαν το ιερό λείψανο, ψάλλοντας ύμνους για τον Άγιο, έλαβαν έλαιο από το καντήλι του Αγίου, ενώ τον συνόδευσαν στους διαδρόμους της φυλακής κατά την αποχώρηση, αναπέμποντας ευχαριστίες για το απρόσμενο επισκεπτήριο. Τελευταία μα σημαντική λεπτομέρεια. Ο Άγιος δεν σταμάτησε να ευωδιάζει σε όλη την διάρκεια της παρουσίας του στην φυλακή. Μάλλον γιατί πέρα από ιατρός ήταν και κρατούμενος.

Δείτε τις φωτογραφίες:

       

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης