Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS
SPONSORS
PAPAGEORGIOU

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
DONAS
Κάλτσιου
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
tsiarsiotis
Καφενείο
KARTSIOUNIS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας

Κατηγορίες

ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Βουλευτή Γρεβενών και όχι Βουλευτή κόμματος * Του Θωμά Δ. Λιοσάτου

Φάνηκε Πάλι η Πετραλιά . Πότε ? Πού ? Ξαφνικά τον Αύγουστο του 2012 , στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου . Ακριβώς ένα χρόνο , ένα μήνα και μια εβδομάδα μετά , το « ΑΔΕΡΦΟΝ ΚΟΜΜΑ » δολοφονεί τον Παναγιώτη Φύσσα . Ακριβώς τρείς μήνες και μια εβδομάδα πριν , έχει προηγηθεί το πραξικόπημα στην ΕΡΤ .  Εκεί που λες ότι ησύχασες από κάποια φαντάσματα του παρελθόντος , νάσου πετάγονται πάλι μπροστά σου πιο δυνατά από ποτέ .

Κι αυτό συμβαίνει γιατί στην Ελλάδα την Βασιλεία τη διαδέχτηκε κάτι πολύ χειρότερο . Μια καθεστηκυία Νοβεκλατούρα . Μία κάστα δηλαδή ανθρώπων , κυρίως πολιτικών και επιχειρηματιών , που διαχειρίζεται προς οφελος της την εξουσία και κυρίως τον πλούτο που παράγουμε όλοι οι υπόλοιποι και τα μεταφέρει όχι από γενιά σε γενιά άλλα από τζάκι σε τζάκι . Κάτι σαν τη μαφία .

Δημιουργώντας έτσι το εξής παράδοξο : Είμαστε η μόνη χώρα στο Κόσμο που έχει φιλελεύθερη οικονομία , άλλα με Κρατικό παρεμβατισμό . Καπιταλισμό και κομμουνισμό συγχρώνος δηλαδή , κρατώντας όμως μόνο τα κακά του καπιταλισμού και φτιάχνωντας στη πορεία ένα τεράστιο αδηφάγο κράτος που είναι παντού και ελέγχει τα πάντα .

Γιατί μόνο έτσι μπορούσε με ασφάλεια η καθεστώσα Νοβεκλατούρα να κρατάει τον έλεγχο . Έτσι καταστράφηκε λίγο πρίν απο μας η Ρουμανία , άλλα και σχεδόν όλα τα Βαλκάνια .

Και κάπως έτσι ξαναήρθαμε κατάματα με το μεγαλύτερο τέρας όλων . Το Φασισμό . Το θάνατο δηλαδή . Γιατί αυτό σημαίνει Φασισμός . Μίσος για τη ζωή . Θάνατος . Μια λέξη που ξεκινάει με ένα ΘΑ , οπως όλες οι΄προτάσεις του ΠΑΣΟΚ :

ΘΑ ανέβουν οι μισθοί …

ΘΑ ανέβει το χρηματιστηριο …

ΘΑ πέσει η ανεργία …

ΘΑ σας εκσυγχρονίσουμε …

Και μετα το ΘΑ έρχεται ένα ΝΑ , όπως ξεκινάν όλες οι προτάσεις της Ν.Δ. :

ΝΑ πέσει η ανεργία …

ΝΑ μειωθούν οι τιμές στα καύσιμα …

ΝΑ πάψουν οι ξένοι κύκλοι να πολεμουν με δηλώσεις τους την Ελλαδα …

Απο μόνοι τους …

Και τελειώνει με ένα ΟΣ , σαν αυτό που έβαζε πάντα μπροστά η Αριστερά :

Ως πότε το Κεφάλαιο θα εκμεταλεύεται τον εργάτη ? …

Ως πότε παληκάρια θα ζούμε στα στενά … κ.λ.π. κ.λ.π.

Το Τ ενδιάμεσα συμβολίζει τι μας απέμεινε τελικά . ΤΙΠΟΤΑ .

Σκεφτείτε το λίγο . Όλες οι προαναγγελίες του ΠΑΣΟΚ ξεκινάγανε πάντα με ΘΑ και όλες της Ν.Δ. με ΝΑ . Η μόνη διαφορα ανάμεσα σ’αυτά τα δύο ψέματα , είναι η εξής :

Όταν λες θα , σημαίνει ότι υπόσχεσαι πως θα κάνεις κάτι εσύ ο ίδιος .

Όταν όμως αρχίζεις τη πρόταση σου με να , σημαίνει ότι κάτι πρέπει να γίνει απο μόνο του . Γι αυτό και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όλο και κάτι άφηναν κάθε φορά στη χώρα , ενώ οι κυβερνήσεις Ν.Δ.  δεν έκαναν ποτε απολύτως τίποτα . Αυτή είναι και η μόνη διαφορά των δύο κομμάτων πλέον.

Κατα τα άλλα είναι και οι δύο μέλη του καθεστώτος που λιμένεται εδώ και δεκαετίες το τόπο μας , μεταφέρωντας τον πλούτο των παιδιών μας από το ένα πολιτικό τζάκι στο άλλο κι απ’το ένα επιχειρηματικό μπλοκ στο επόμενο . Μέχρι που ενώθηκαν και τον πουλήσαν . Γιατι περι αυτού πρόκειται . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΗ , ΕΙΝΑΙ ΠΩΛΗΣΗ .

Πουλάνε την ομορφότερη χώρα του κόσμου . Και μια απ’τις πλουσιότερες . Γιατί η Ελλάδα είναι πλούσια . Αυτή έχει τον ήλιο , τη θάλασσα , τη γή . Όπως και όλος ο ευρωπαικός νότος και η Αργεντινή φυσικά . Αυτές κατέχουνε τον πραγματικό πλούτο κι όχι ο ευρωπαικός Βορράς που το μόνο που έχει είναι χρήματα . Τόκους για την ακρίβεια , συνεχόμενη αμοιβή κεφαλαίου . Αυτά όμως δε τρώγονται , ούτε καίγονται για να ζεσταθείς . Κι έτσι η Γερμανία βλέπωντας μπροστά την πραγματική κρίση πόρων που έρχεται στο πλανήτη , αφού πρώτα υποθήκευσε όλο το σιτάρι της Αργεντινής για τις επόμενες δεκαετίες , τώρα προσπαθεί να βάλει στο χέρι την Ελλάδα . Με συνεργό τη συγκυβέρνηση .

Όλα αυτά όμως ήρθε η ώρα να τελειώσουν και να αναλάβει τις τύχες της χώρας και της παραγωγής για πρώτη φορά ο λαός . Μέσα απο μια πολυκομματική κυβέρνηση με βάση την Αριστερά της προόδου και με πρωθυπουργό επιτέλους εναν απο εμάς .

Είμαστε όμως έτοιμοι ? Δε νομίζω . Ξεμάθαμε να λειτουργούμε συνολικά , κλειστήκαμε ο καθένας στο καβουκι του και τον καθημερινό του αγώνα , ξεχνώντας τη συνολικη μάχη που είναι σημαντικότερη για την επιβίωση .

Μάχη που αρχίζει πάλι να δίνεται μέσα από ΕΝΩΣΕΙΣ ( γεωργικές και άλλες ) , συλλόγους , σωματεία , συνδικάτα , κοινές δράσεις , κινήματα πολιτών . Λέξεις σχεδόν άγνωστες στη πόλη μας .

Γι’αυτό και δεν αναδείξαμε ποτέ έναν άνθρωπο που να μπορεί να ονομάζεται πραγματικά Βουλευτής Γρεβενών , δήμαρχος Γρεβενων κ.λ.π. , παρα μόνο ψηφίζαμε επαγγελματίες πολιτικούς . Πότε Βουλευτές της Ν.Δ. και πότε Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ .

Όπως κι ο τελευταίος . Που ήταν καθαρά και μόνο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και επ’ουδενί βουλευτής  της πόλης .

Γιατί ένας πραγματικός βουλευτής Γρεβενών δεν θα έλεγε ποτέ ΝΑΙ σε όλους μα όλους τους απεχθείς και φασιστικούς νόμους του μνημονίου , που βύθισαν κυρίως τη πόλη μας και όλη τη Μακεδονία στην ανεργία , τη φτώχεια και τη παρακμή καθώς και εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας στο θάνατο ή στο δρόμο .

Τους ίδιους νόμους ψήφισε κι ο προηγούμενος βουλευτής  βέβαια και έτσι λειτουργούσαν σχεδόν όλοι πριν απ’αυτούς . Πολιτικοί που περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους στην επετηρίδα του κόμματος για να πάρουν τη θέση που τους αναλογούσε .

Και μ’αυτή τη τη πρακτική ( και όχι πολιτική ) φτάσαμε στην χειρότερη προεκλογική περίοδο που έζησα ποτέ στη πόλη μου , τις αυτοδιοικητκές εκλογές του 2014 . Όπου μέσα σε ένα περιβάλλον πρωτοφανούς για τα Γρεβενα πόλωσης , είχαμε να διαλέξουμε ΜΟΝΟ ανάμεσα σε δύο εκπροσώπους της Ν.Δ.

Το ΠΑΣΟΚ  και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ πουθενά . Χωρίς πρόταση , οπότε και χωρίς φωνή στο νέο συμβούλιο , που τελικά βέβαια είναι το καλύτερο που έχει προκύψει ποτέ . Απαρτισμένο επιτέλους απο ανθρώπους νέους , έξυπνους , σοβαρούς και όχι απο τους γνωστούς αρχοντοχωριάτες . Άρχισε να λειτουργεί πάλι κανονικά και το τοπικό .

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ όμως δε κατεβασε ψηφοδέλτιο γιατί λέει ο νέος νομός ειναι πολύ μεγάλος , ίσα με τη Νεα Υόρκη . Μιλάμε για πολυ γέλιο .

Κι ενώ δε βρέθηκε ούτε ένας ανθρωπος να διεκδικήσει τη δημαρχία ( και υπάρχουν αρκετοί πραγματικά αξιόλογοι ) η΄ έστω μια ΑΝΑΓΚΑΙΑ φωνή στο νέο πενταετές συμβούλιο , βρέθηκαν τουλάχιστον έξι  να προτείνουν επισήμως τον εαυτό τους για βουλευτή .

Άλλα είπαμε , ο βουλευτής Γρεβενών έχει εύκολη δουλειά . Τα χεράκια πάνω , τα χεράκια κάτω κι ότι πει το κόμμα . Ενώ ο Δήμαρχος έχει πάντα μπροστά του πολύ και δύσκολη εργασία .

Κι εδώ κλείνω να μη θεωρειθώ κι αποστάτης , αν και ως απλός και σταθερός ψηφοψόρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ εκ της πανέμορφης γέννησης του , νειώθω πραγματικά  πιο δυνατός κι απο οποιονδήποτε Βουλευτή του . Έτσι πρέπει να νειώθουμε όλοι . Δυνατοί . Η ψήφος μας έχει τη δύναμη , γι αυτήν τρέχουν όλοι σαν τρελοί ανα την Ελλάδα .

Μέλος  βέβαια δεν ξέρω αν είμαι ακόμα , κάποιος  κάποτε προσπάθησε να με διαγράψει απο αριστερό κόμμα και τώρα διεκδηκεί ψήφους αριστερών .

Σας αφήνω με τους στίχους δύο μεγάλων αντρών , που είναι λες και γραφτήκαν ειδικά για αυτές τις εκλογές :

 

«  ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΑΙ . ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΟΥ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ »

                                                                            ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ

                                                                             

« ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ , ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ »

                                                                                    BOB ΜΑRLEY 

 

 

Φιλικά

Θωμας Δ. Λιοσάτος

Πρώην σύμβουλος Κινηματογραφίας Δήμου Αθηναίων ,

καλλιτεχνικός διευθυντής Δήμου Α.Ι. Ρέντη και Νίκαιας ,

Βοηθός Παραγωγής ΛΑΒΡΥΣ Α.Ε.

Πρώην μάγειρας του Γ.Ν. Γρεβενών ,

Πρώην μακροχρόνια άνεργος ,

Προσεχώς μακροχρόνια ενεργός ….

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
ΟΠΑΠ
Αγγελίες εργασίας
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Follow Us

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Πωλείται
Πωλείται
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Πωλείται
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης