Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

ΑΓΟΡΑΜΟΔΙΑΝΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Βουλευτή Γρεβενών και όχι Βουλευτή κόμματος * Του Θωμά Δ. Λιοσάτου

Φάνηκε Πάλι η Πετραλιά . Πότε ? Πού ? Ξαφνικά τον Αύγουστο του 2012 , στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου . Ακριβώς ένα χρόνο , ένα μήνα και μια εβδομάδα μετά , το « ΑΔΕΡΦΟΝ ΚΟΜΜΑ » δολοφονεί τον Παναγιώτη Φύσσα . Ακριβώς τρείς μήνες και μια εβδομάδα πριν , έχει προηγηθεί το πραξικόπημα στην ΕΡΤ .  Εκεί που λες ότι ησύχασες από κάποια φαντάσματα του παρελθόντος , νάσου πετάγονται πάλι μπροστά σου πιο δυνατά από ποτέ .

Κι αυτό συμβαίνει γιατί στην Ελλάδα την Βασιλεία τη διαδέχτηκε κάτι πολύ χειρότερο . Μια καθεστηκυία Νοβεκλατούρα . Μία κάστα δηλαδή ανθρώπων , κυρίως πολιτικών και επιχειρηματιών , που διαχειρίζεται προς οφελος της την εξουσία και κυρίως τον πλούτο που παράγουμε όλοι οι υπόλοιποι και τα μεταφέρει όχι από γενιά σε γενιά άλλα από τζάκι σε τζάκι . Κάτι σαν τη μαφία .

Δημιουργώντας έτσι το εξής παράδοξο : Είμαστε η μόνη χώρα στο Κόσμο που έχει φιλελεύθερη οικονομία , άλλα με Κρατικό παρεμβατισμό . Καπιταλισμό και κομμουνισμό συγχρώνος δηλαδή , κρατώντας όμως μόνο τα κακά του καπιταλισμού και φτιάχνωντας στη πορεία ένα τεράστιο αδηφάγο κράτος που είναι παντού και ελέγχει τα πάντα .

Γιατί μόνο έτσι μπορούσε με ασφάλεια η καθεστώσα Νοβεκλατούρα να κρατάει τον έλεγχο . Έτσι καταστράφηκε λίγο πρίν απο μας η Ρουμανία , άλλα και σχεδόν όλα τα Βαλκάνια .

Και κάπως έτσι ξαναήρθαμε κατάματα με το μεγαλύτερο τέρας όλων . Το Φασισμό . Το θάνατο δηλαδή . Γιατί αυτό σημαίνει Φασισμός . Μίσος για τη ζωή . Θάνατος . Μια λέξη που ξεκινάει με ένα ΘΑ , οπως όλες οι΄προτάσεις του ΠΑΣΟΚ :

ΘΑ ανέβουν οι μισθοί …

ΘΑ ανέβει το χρηματιστηριο …

ΘΑ πέσει η ανεργία …

ΘΑ σας εκσυγχρονίσουμε …

Και μετα το ΘΑ έρχεται ένα ΝΑ , όπως ξεκινάν όλες οι προτάσεις της Ν.Δ. :

ΝΑ πέσει η ανεργία …

ΝΑ μειωθούν οι τιμές στα καύσιμα …

ΝΑ πάψουν οι ξένοι κύκλοι να πολεμουν με δηλώσεις τους την Ελλαδα …

Απο μόνοι τους …

Και τελειώνει με ένα ΟΣ , σαν αυτό που έβαζε πάντα μπροστά η Αριστερά :

Ως πότε το Κεφάλαιο θα εκμεταλεύεται τον εργάτη ? …

Ως πότε παληκάρια θα ζούμε στα στενά … κ.λ.π. κ.λ.π.

Το Τ ενδιάμεσα συμβολίζει τι μας απέμεινε τελικά . ΤΙΠΟΤΑ .

Σκεφτείτε το λίγο . Όλες οι προαναγγελίες του ΠΑΣΟΚ ξεκινάγανε πάντα με ΘΑ και όλες της Ν.Δ. με ΝΑ . Η μόνη διαφορα ανάμεσα σ’αυτά τα δύο ψέματα , είναι η εξής :

Όταν λες θα , σημαίνει ότι υπόσχεσαι πως θα κάνεις κάτι εσύ ο ίδιος .

Όταν όμως αρχίζεις τη πρόταση σου με να , σημαίνει ότι κάτι πρέπει να γίνει απο μόνο του . Γι αυτό και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όλο και κάτι άφηναν κάθε φορά στη χώρα , ενώ οι κυβερνήσεις Ν.Δ.  δεν έκαναν ποτε απολύτως τίποτα . Αυτή είναι και η μόνη διαφορά των δύο κομμάτων πλέον.

Κατα τα άλλα είναι και οι δύο μέλη του καθεστώτος που λιμένεται εδώ και δεκαετίες το τόπο μας , μεταφέρωντας τον πλούτο των παιδιών μας από το ένα πολιτικό τζάκι στο άλλο κι απ’το ένα επιχειρηματικό μπλοκ στο επόμενο . Μέχρι που ενώθηκαν και τον πουλήσαν . Γιατι περι αυτού πρόκειται . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΗ , ΕΙΝΑΙ ΠΩΛΗΣΗ .

Πουλάνε την ομορφότερη χώρα του κόσμου . Και μια απ’τις πλουσιότερες . Γιατί η Ελλάδα είναι πλούσια . Αυτή έχει τον ήλιο , τη θάλασσα , τη γή . Όπως και όλος ο ευρωπαικός νότος και η Αργεντινή φυσικά . Αυτές κατέχουνε τον πραγματικό πλούτο κι όχι ο ευρωπαικός Βορράς που το μόνο που έχει είναι χρήματα . Τόκους για την ακρίβεια , συνεχόμενη αμοιβή κεφαλαίου . Αυτά όμως δε τρώγονται , ούτε καίγονται για να ζεσταθείς . Κι έτσι η Γερμανία βλέπωντας μπροστά την πραγματική κρίση πόρων που έρχεται στο πλανήτη , αφού πρώτα υποθήκευσε όλο το σιτάρι της Αργεντινής για τις επόμενες δεκαετίες , τώρα προσπαθεί να βάλει στο χέρι την Ελλάδα . Με συνεργό τη συγκυβέρνηση .

Όλα αυτά όμως ήρθε η ώρα να τελειώσουν και να αναλάβει τις τύχες της χώρας και της παραγωγής για πρώτη φορά ο λαός . Μέσα απο μια πολυκομματική κυβέρνηση με βάση την Αριστερά της προόδου και με πρωθυπουργό επιτέλους εναν απο εμάς .

Είμαστε όμως έτοιμοι ? Δε νομίζω . Ξεμάθαμε να λειτουργούμε συνολικά , κλειστήκαμε ο καθένας στο καβουκι του και τον καθημερινό του αγώνα , ξεχνώντας τη συνολικη μάχη που είναι σημαντικότερη για την επιβίωση .

Μάχη που αρχίζει πάλι να δίνεται μέσα από ΕΝΩΣΕΙΣ ( γεωργικές και άλλες ) , συλλόγους , σωματεία , συνδικάτα , κοινές δράσεις , κινήματα πολιτών . Λέξεις σχεδόν άγνωστες στη πόλη μας .

Γι’αυτό και δεν αναδείξαμε ποτέ έναν άνθρωπο που να μπορεί να ονομάζεται πραγματικά Βουλευτής Γρεβενών , δήμαρχος Γρεβενων κ.λ.π. , παρα μόνο ψηφίζαμε επαγγελματίες πολιτικούς . Πότε Βουλευτές της Ν.Δ. και πότε Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ .

Όπως κι ο τελευταίος . Που ήταν καθαρά και μόνο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και επ’ουδενί βουλευτής  της πόλης .

Γιατί ένας πραγματικός βουλευτής Γρεβενών δεν θα έλεγε ποτέ ΝΑΙ σε όλους μα όλους τους απεχθείς και φασιστικούς νόμους του μνημονίου , που βύθισαν κυρίως τη πόλη μας και όλη τη Μακεδονία στην ανεργία , τη φτώχεια και τη παρακμή καθώς και εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας στο θάνατο ή στο δρόμο .

Τους ίδιους νόμους ψήφισε κι ο προηγούμενος βουλευτής  βέβαια και έτσι λειτουργούσαν σχεδόν όλοι πριν απ’αυτούς . Πολιτικοί που περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους στην επετηρίδα του κόμματος για να πάρουν τη θέση που τους αναλογούσε .

Και μ’αυτή τη τη πρακτική ( και όχι πολιτική ) φτάσαμε στην χειρότερη προεκλογική περίοδο που έζησα ποτέ στη πόλη μου , τις αυτοδιοικητκές εκλογές του 2014 . Όπου μέσα σε ένα περιβάλλον πρωτοφανούς για τα Γρεβενα πόλωσης , είχαμε να διαλέξουμε ΜΟΝΟ ανάμεσα σε δύο εκπροσώπους της Ν.Δ.

Το ΠΑΣΟΚ  και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ πουθενά . Χωρίς πρόταση , οπότε και χωρίς φωνή στο νέο συμβούλιο , που τελικά βέβαια είναι το καλύτερο που έχει προκύψει ποτέ . Απαρτισμένο επιτέλους απο ανθρώπους νέους , έξυπνους , σοβαρούς και όχι απο τους γνωστούς αρχοντοχωριάτες . Άρχισε να λειτουργεί πάλι κανονικά και το τοπικό .

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ όμως δε κατεβασε ψηφοδέλτιο γιατί λέει ο νέος νομός ειναι πολύ μεγάλος , ίσα με τη Νεα Υόρκη . Μιλάμε για πολυ γέλιο .

Κι ενώ δε βρέθηκε ούτε ένας ανθρωπος να διεκδικήσει τη δημαρχία ( και υπάρχουν αρκετοί πραγματικά αξιόλογοι ) η΄ έστω μια ΑΝΑΓΚΑΙΑ φωνή στο νέο πενταετές συμβούλιο , βρέθηκαν τουλάχιστον έξι  να προτείνουν επισήμως τον εαυτό τους για βουλευτή .

Άλλα είπαμε , ο βουλευτής Γρεβενών έχει εύκολη δουλειά . Τα χεράκια πάνω , τα χεράκια κάτω κι ότι πει το κόμμα . Ενώ ο Δήμαρχος έχει πάντα μπροστά του πολύ και δύσκολη εργασία .

Κι εδώ κλείνω να μη θεωρειθώ κι αποστάτης , αν και ως απλός και σταθερός ψηφοψόρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ εκ της πανέμορφης γέννησης του , νειώθω πραγματικά  πιο δυνατός κι απο οποιονδήποτε Βουλευτή του . Έτσι πρέπει να νειώθουμε όλοι . Δυνατοί . Η ψήφος μας έχει τη δύναμη , γι αυτήν τρέχουν όλοι σαν τρελοί ανα την Ελλάδα .

Μέλος  βέβαια δεν ξέρω αν είμαι ακόμα , κάποιος  κάποτε προσπάθησε να με διαγράψει απο αριστερό κόμμα και τώρα διεκδηκεί ψήφους αριστερών .

Σας αφήνω με τους στίχους δύο μεγάλων αντρών , που είναι λες και γραφτήκαν ειδικά για αυτές τις εκλογές :

 

«  ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΑΙ . ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΟΥ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ »

                                                                            ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ

                                                                             

« ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ , ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ »

                                                                                    BOB ΜΑRLEY 

 

 

Φιλικά

Θωμας Δ. Λιοσάτος

Πρώην σύμβουλος Κινηματογραφίας Δήμου Αθηναίων ,

καλλιτεχνικός διευθυντής Δήμου Α.Ι. Ρέντη και Νίκαιας ,

Βοηθός Παραγωγής ΛΑΒΡΥΣ Α.Ε.

Πρώην μάγειρας του Γ.Ν. Γρεβενών ,

Πρώην μακροχρόνια άνεργος ,

Προσεχώς μακροχρόνια ενεργός ….

Σχετικά άρθρα

Interactive
ΑΓΟΡΑ ΜΟΔΙΑΝΟ
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες- Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΖΗΤΕΙΤΑΙ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ