Κινηματογράφος-CINE GREVENA
GIANAKOPOULOS

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ
Alpha Bank

Grevenamedia @facebook

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
ΕΜΒΟΛΙΟ
Εμβόλιο

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Voucher 200 ευρώ: Προσδοκίες για μεγάλο τζίρο στην αγορά

Η ανοδική πορεία  που είχε η αγορά tablets – Notebooks το 2020 αναμένεται να συνεχιστεί και το 2021 με αφορμή την έναρξη του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα».

Αν και η πρώτη μέρα λειτουργίας της πλατφόρμας για την κατάθεση αιτήσεων που αφορά στο voucher των 200 ευρώ δεν στέφτηκε με επιτυχία ωστόσο δικαιούχοι του προγράμματος είναι περίπου 550 χιλ. μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές, που αν τελικά συμμετέχουν στο πρόγραμμα και εξαργυρώσουν τα κουπόνια η αύξηση μπορεί και να ξεπεράσει το 20% σε σχέση με το 2020.

Με βάση τα στοιχεία των πωλήσεων το 2020 πουλήθηκαν 380 χιλιάδες tablets ενώ το 2019 οι πωλήσεις ήταν 340 χιλιάδες (αύξηση 12%).  Όσον αφορά τα Notebooks το 2019 πουλήθηκαν 210 χιλ. ενώ το 2020 έφτασαν τα 293 χιλ. αύξηση πάνω 39% όσον αφορά τους οικιακούς καταναλωτές. Για τις επιχειρήσεις οι πωλήσεις Notebooks από 215 χιλ. το 2019 έφτασε τις 243 χιλ. το 2020 (αύξηση 13%).

Η αυξήσεις αυτές στις πωλήσεις ήταν αποτέλεσμα των περιοριστικών μέτρων που οδήγησαν στην εκτόξευση της τηλε -εργασίας αλλά και στην τηλεεκπαίδευση που ήταν υποχρεωτική κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας τον περασμένο Μάρτιο.

Τώρα η αγορά έχει στρέψει το βλέμμα της στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» και μάλιστα ήδη από την περασμένη εβδομάδα τηλεπικοινωνιακές εταιρείες αλλά και καταστήματα ηλεκτρικών ειδών ανακοινώνουν την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Στόχος τους να αυξήσουν τις πωλήσεις τους καθώς οι δικαιούχοι ξεπερνούν τους 550 χιλιάδες.

Το πρόγραμμα

Με προβλήματα στην πλατφόρμα για τις αιτήσεις του voucher των 200 ευρώ, ξεκίνησε η πρώτη ημέρα του προγράμματος  «Ψηφιακή Μέριμνα». Η πλατφόρμα «έπεσε» από την αυξημένη ζήτηση, λίγα λεπτά αφότου βρέθηκε σε λειτουργία.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες δικαιούνται να λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια του Α’ κύκλου του προγράμματος, μπορούν να καταθέσουν αίτηση οι εγκεκριμένοι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ για το έτος 2020, οι οποίοι εντάσσονται στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Οι αιτούντες εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς του taxisnet και συμπληρώνουν τα στοιχεία που τους ζητούνται.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.Μόλις η αίτησή τους εγκριθεί, οι δικαιούχοι λαμβάνουν την επιταγή ή τις επιταγές τους μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος, καθώς και με SMS στο κινητό τηλέφωνο το οποίο δήλωσαν στην αίτησή τους.

Οι επιταγές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις 12 Απριλίου έως και τις 30 Ιουλίου για την αγορά εγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού της επιλογής των δικαιούχων, από εγκεκριμένο προμηθευτή της επιλογής τους.

Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις επιταγές είτε για την κάλυψη του συνολικού κόστους του εξοπλισμού της επιλογής τους, είτε για την κάλυψη μέρους του συνολικού κόστους, εφόσον αυτό ξεπερνά την αξία των διαθέσιμων επιταγών. Οι οικογένειες με περισσότερα από ένα ωφελούμενα τέκνα μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως και τρεις επιταγές για την αγορά μίας μοναδικής συσκευής, εφόσον το επιθυμούν.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» ύψους 112. εκατ. ευρώ αφορά την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop) για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές μέσω συστήματος επιταγών (voucher). Πρόκειται για πρόγραμμα των υπουργείων Παιδείας, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο υλοποιείται από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε.» και εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι ωφελούμενοι εκτιμώνται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΕΗ banner
Τζιόβας Ανδρέας
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Γκαρσονιέρα Αριστείδου 27
Γκαρσονιέρα Καραϊσκάκη 7 (πολιτιστικό κέντρο)
Διαμέρισμα παλιά κτελ
Ενοικιάζεται Ίωνος Δραγούμη 2
Κατάστημα πρώην ADMIRAL
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com