Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Βάσεις 2017: Εκτιμήσεις για τα μόρια των σχολών

Λιγότεροι ήταν φέτος οι αριστούχοι των Πανελλαδικών εξετάσεων και περισσότεροι όσοι έγραψαν κάτω από τα 10.000 μόρια. Χαρακτηριστικά, μεταξύ των υποψηφίων που επέλεξαν να εξεταστούν μόνο στα 4 μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού της οποίας τα μαθήματα παρακολουθούσαν, 3 στους 10 σε Ανθρωπιστικές και Θετικές Σπουδές βρέθηκαν κάτω από τη βάση.

Στις φετινές βάσεις αναμένονται άλλωστε σημαντικές μεταβολές οι οποίες οφείλονται όχι μόνο στις Βαθμολογικές Επιδόσεις αλλά και στη διαφοροποίηση της ζήτησης των σπουδών.

Ειδικότερα πρέπει να ληφθούν υπόψιν τα ακόλουθα για τις βάσεις 2017:

* Στο 1ο  Επιστημονικό Πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών η Μέση Επίδοση των υποψηφίων ήταν υψηλότερη κατά 411 μόρια. Το γεγονός αυτό προδιαγράφει μία αντίστοιχη άνοδο των σχολών καθώς μάλιστα έχει αυξηθεί και το πλήθος των υποψηφίων. Η αύξηση θα είναι μικρότερη στα υψηλόβαθμα τμήματα και μεγαλύτερη στις Σχολές οι οποίες κινούνται κάτω από τα 16.000 Μόρια.

* Στο 2ο επιστημονικό πεδίο η μέση επίδοση των υποψηφίων είναι μικρότερη  κατά 350 μόρια και επομένως αναμένεται πτώση η οποία θα είναι ιδιαίτερα εμφανής σε όλες τις υψηλόβαθμες σχολές.

* Στο 3ο επιστημονικό πεδίο στο οποίο συγκεντρώνονται υποψήφιοι με υψηλές επιδόσεις θα παρατηρηθούν μεικτά πρόσημα. Σημαντικό στοιχείο το οποίο διατηρεί τις Βάσεις των Ιατρικών Σχολών είναι η σημαντική μείωση των εισακτέων σε αυτές.

Επειδή όμως η μέση επίδοση των υποψηφίων είναι μικρότερη κατά 300 μόρια σε σχέση με την περσυνή αναμένεται πτώση σε σχολές κάτω των 18.000 μορίων. Από την πτώση αυτή θα πρέπει ίσως να εξαιρέσει τα Τμήματα της χημείας τα οποία είχαν διαμορφώσει την βάση τους πέρυσι από υποψηφίους προερχόμενους αποκλειστικά από το 2ο επιστημονικό πεδίο και τα οποία φέτος μπορούν να επιλεγούν και από υποψηφίους του 3ου επιστημονικού πεδίου.

* Στο 4ο επιστημονικό πεδίο το οποίο μάλιστα τελεί υπό κατάργηση από την επόμενη ακαδημαϊκή περίοδο αναμένεται σημαντική αύξηση των βάσεων λόγω του υπερδιπλασιασμού της ζήτησης.

* Στο 5ο επιστημονικό πεδίο η πτώση των βάσεων θα είναι εντυπωσιακή σε όλες τις κλίμακες καθώς η μέση επίδοση των υποψηφίων είναι φέτος χαμηλότερη κατά 650 μόρια. Κατά συνέπεια οι υποψήφιοι πρέπει να δηλώσουν ελεύθερα σχολές και τμήματα χωρίς τα στερεότυπα των περσινών βάσεων.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5