ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

«Το ταξίδι της επιβίωσης» στο άλσος Θεοδωρίδη

Στο άλσος Θεοδωρίδη, σε ένα μέρος τεράστιας περιβαλλοντικής αξίας για τους πολίτες των Γρεβενών που συμβάλλει καθοριστικά στη ποιότητα ζωής τους, φιλοξενήθηκε η δράση μας «Το ταξίδι της επιβίωσης». Σε αυτό το ταξίδι μαζί με τα παιδιά ήταν ο Απόστολος Διανέλος, τεχνολόγος, δασοπόνος, εκπαιδευτής σχολών επιβίωσης και ο Απόστολος Τζιαμπίρης, οδηγός βουνού, που συνόδευσαν τα παιδιά σε μια βιωματική περιήγηση γεμάτη εναλλαγές!

Στόχος της δράσης να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τη φύση και να

αποκτήσουν βασικές γνώσεις επιβίωσης, καθώς όπως τονίστηκε από τους εμψυχωτές μας η γνώση είναι δύναμη. Σε μια εξόρμηση στη φύση οφείλουμε να διαθέτουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό μέσα σε ένα κιτ επιβίωσης που περιλαμβάνει φάρμακα, τσακμακόπετρα για το άναμμα της φωτιάς, φακό, σχοινί. Σε όλους τους συμμετέχοντες μοιράστηκαν σχοινιά για να μάθουν να κάνουν ημίδεσμους (κόμπους) και πυξίδες για να καταλάβουν τον τρόπο με τον οποίο προσανατολιζόμαστε.

Επιπλέον, παρείχαν και συμβουλές επιβίωσης σε περίπτωση που κάποιος χαθεί στο δάσος. Έτσι, τα παιδιά έμαθαν ότι σε αυτή την περίπτωση παραμένουμε στο ίδιο σημείο, επιλέγουμε ένα δέντρο κάτω από το οποίο κατασκευάζουμε μια καλύβα επιβίωσης με υλικά που υπάρχουν στο δάσος, πώς να καταλαβαίνουν πότε μια τροφή είναι τοξική και πότε όχι, πώς να ανάβουν και να σβήνουν τη φωτιά.

Μετά ακολούθησε το πιο ενδιαφέρον μέρος της δράσης μας, η περιήγηση στο Καστράκι! Τα παιδιά απόλαυσαν την ομορφιά της διαδρομής, καθώς οιεμψυχωτές περιέγραφαν την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του τόπου μας, περιεργάστηκαν τους καρπούς που προσφέρει το δάσος, ενθουσιάστηκαν με μια χελώνα και κατασκεύασαν τη δική τους καλύβα επιβίωσης! Στο τέλος,

τους μοιραστήκαν βιβλία ακορντεόν για να περιγράψουν το δικό τους ταξίδι επιβίωσης.

Ήταν μια πλούσια σε εμπειρίες, πολύπλευρη δράση βασισμένη στα βιώματα που άντλησαν τα παιδιά από την παραμονή τους στο φυσικό περιβάλλον και ευχαριστούμε θερμά τον Απόστολο Διανέλο και τον Απόστολο Τζιαμπίρη που διέθεσαν τον χρόνο τους και τις πολύτιμες γνώσεις τους συμβάλλοντας

καθοριστικά στην υλοποίησή της! Για ακόμα μια φορά ευχαριστούμε την

αγαπημένη μας Καλλιόπη Παπαβασιλείου που μας βοηθάει με κάθε τρόπο!.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Πωλείται Κυρίμης 19
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα (δίχωρη)
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ