Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Τέσσερα έργα στην Εγνατία οδό. Συντήρηση τμήματος μεταξύ Α/Κ Μετσόβου και Α/Κ Παναγιάς Γρεβενών. Που θα αποκατασταθεί το οδόστρωμα.

Νέα έργα, βαριάς συντήρησης της Εγνατίας Οδού, προϋπολογισμού κοντά 22,5 εκατ. ευρώ, πρόκειται να προκηρύξει η Εγνατία Οδός Α.Ε., μετά την υπογραφή με την «ΑΚΤΩΡ», των δύο μεγάλων συμβάσεων λειτουργίας, συντήρησης και κατασκευής σταθμών διοδίων, τόσο στον ανατολικό, όσο και στον δυτικό κλάδο του οδικού άξονα.

Η εταιρεία, που πλέον έχει πόρους στα διαθέσιμά της, έχει αρχίσει ένα ευρύ πρόγραμμα βελτίωσης της Εγνατίας Οδού και των βασικών της καθέτων, προκειμένου να γίνουν και έργα βαριάς συντήρησης και ανάταξης του οδικού άξονα, ενόσω μάλιστα είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την μακροχρόνια παραχώρησή του σε ιδιώτη διαχειριστή.

Έτσι, ήδη το δ.σ. της Ε.Ο.Α.Ε. έχει εγκρίνει την δημοπράτηση ενός έργου 8,7 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για τη βαριά συντήρηση του τμήματος μεταξύ Α/Κ Μετσόβου και Α/Κ Παναγιάς Γρεβενών, ενώ πρόκειται να συζητήσει και να λάβει απόφαση για ένα ακόμη μεγαλύτερο έργο βαριάς συντήρησης, μεταξύ ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης και Α/Κ Αρδανίου, ύψους προϋπολογισμού 13,7 εκατ ευρώ, με ΦΠΑ.

Εν τω μεταξύ έχουν επιλεγεί προσωρινοί ανάδοχοι για δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 10 εκατ. ευρώ, που αφορούν αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο «Αποκατάσταση οδοστρώματος στο τμήμα Α/Κ Αρδανίου- Κήποι», εκτιμώμενου προϋπολογισμού 4,445 εκατ. ευρώ, με διάρκεια σύμβασης 4 μήνες. Μειοδότης βάσει προσφοράς είναι η «ΑΚΤΩΡ»

Το δεύτερο από τα δύο εν λόγω έργα αφορά τον κάθετο άξονα Δερβένι- Σέρρες – Προμαχώνας και ειδικότερα το τμήμα Α/Κ Χριστού-Α/Κ Σιδηροκάστρου, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 5,050 εκατ. ευρώ, με διάρκεια σύμβασης 4 μήνες.
Σημειώνεται ότι τα τμήματα της Εγνατίας Οδού που κατασκευάστηκαν πρώτα, τα περισσότερα εξ αυτών στον ανατολικό κλάδο, λόγω παλαιότητας και χρήσης, έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για αποκαταστάσεις, ενώ υπάρχουν και τμήματα στο δυτικό κλάδο, όπου λόγω και των καιρικών συνθηκών στη περίοδο του χειμώνα, επίσης χρειάζονται συντήρηση σε βάθος.

Πηγή: http://voria.gr/

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5