Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
DONAS
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καφενείο
KARTSIOUNIS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Ο Σκουρλέτης ανοίγει το χωροταξικό των δήμων το φθινόπωρο του 2018

Εάν η Αυτοδιοίκηση είναι χειραφετημένη, να ζητήσει από τα κόμματα να συμμετάσχουν τώρα στον διάλογο για τη συνταγματική αναθεώρηση” είπε ο Π. Σκουρλέτης

Τη δέσμευση ότι το φθινόπωρο του 2018 θα ανοίξει το χωροταξικό των δήμων, δηλαδή θα αλλάξουν τα διοικητικά όριά τους, εξέφρασε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης από το βήμα του 14ου περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου στη Λέσβο, ανταποκρινόμενος στο αίτημα δημάρχων.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το άνοιγμα του χωροταξικού των δήμων θα γίνει “κατ’ εξαίρεση” και θα αφορά περιπτώσεις όπως της Λέσβου, της Κέρκυρας, της Κεφαλλονιάς, της Χίου και “σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπερνά τους 10 δήμους στην Ελλάδα”. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η αλλαγή των διοικητικών ορίων δεν θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο με την επωνυμία “Κλεισθένης Ι” και θα γίνει μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη το φθινόπωρο του 2018.

“Αυτή η συζήτηση δεν μπορεί να γίνει στο πόδι. Πρέπει να γίνει εμπεριστατωμένα ως προς τα οικονομικά, το προσωπικό, τη διαχείριση των χρεών, την υλικοτεχνική υποδομή” εξήγησε ο υπουργός, προσθέτοντας: “Ζητούμενο είναι να δημιουργήσεις δομές που να μπορείς να τις στηρίξεις και όχι να μοιράσεις τα υπάρχοντα προβλήματα δημιουργώντας νέες προβληματικές καταστάσεις”.

Αναφερόμενος στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο “Κλεισθένης Ι”, διαβεβαίωσε τους αιρετούς ότι δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός. Επέκρινε τους αιρετούς ότι ζητούν φορολογική αποκέντρωση και κατάργηση των αποκεντρωμένων διοικήσεων, “ενώ γνωρίζουν πως είναι ζητήματα για τα οποία απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση”. “Εάν η Αυτοδιοίκηση είναι χειραφετημένη, να ζητήσει από τα κόμματα να συμμετάσχουν τώρα στον διάλογο για τη συνταγματική αναθεώρηση” είπε ο Π. Σκουρλέτης.

Επέκρινε τη στάση των “γαλάζιων” ηγεσιών σε ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ ότι εμφανίζονται αρνητικές στη μεταρρύθμιση του “Κλεισθένη Ι”, γιατί έχουν προσωπικές στρατηγικές. Φωτογραφίζοντας, μάλιστα, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, ο Π. Σκουρλέτης είπε πως δημιουργεί ένταση για να εξυπηρετήσει τη φιλοδοξία του για κάθοδο στον Δήμο Αθηναίων. Ο υπουργός υπεραμύνθηκε της απλής αναλογικής ως “του πιο γνήσιου αντιπροσωπευτικού συστήματος” τονίζοντας ότι “δεν πρόκειται για σχέδιο χάους, αλλά για μέσο που θα αναζωογονήσει την Αυτοδιοίκηση ενισχύοντας τη συμμετοχή των πολιτών στις τοπικές υποθέσεις”.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Ζητείται
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης