Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Κινηματογράφος Γρεβενών
PAPAGEORGIOU
Jumbo

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Τελευταία συνάντηση για την φετινή 4η χρόνια της Σχολής Γονέων & Νέων Ζευγαριών της Ι.Μ. Γρεβενών

Καλεσμένος ο π. Αθανάσιος Γιουσμάς,  εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Θεράποντος Μυτιλήνης. Το θέμα που διαπραγματεύτηκε ήταν: “Μην κλωτσάς τα γονικά σου, θα το βρεις απ’ τα παιδιά σου”. Ο εκλεκτός και έμπειρος στα πνευματικά ζητήματα καλεσμένος από την αρχή είπε πως αυτό που βιώνουμε προς τους γονείς μας, αυτό και θα συναντήσουμε αργότερα ως ηλικιωμένοι γονείς κι εμείς.

Δυστυχώς, πολλοί παππούδες και γιαγιάδες ζούνε με τον καημό της μοναξιάς. Το δικό μας παράδειγμα προς τους γονείς μας είναι ό,τι καλύτερο έχουμε να τους δώσουμε.  Στον γάμο δεν είμαστε δύο αλλά ένας.  Άρα και οι γονείς δεν είναι οι δικοί μου και οι δικοί σου, τα πεθερικά μου, αλλά είναι οι κοινοί γόνοι μας. Αλλά κι εμείς ως γονείς διακονούμε από αγάπη και με διάκριση, ενώ δεν επιζητούμε ανταλλάγματα. “Καταπίνουμε” οι γονείς, χωρίς συζήτηση αλλά με πολύ προσευχή, γιατί η αγάπη μακροθυμεί.

Οφείλουμε μετά τον Θεό να αγαπάμε τους γονείς μας άδολα και ειλικρινά,  όπως έκανε η ευλαβής Ρουθ στην Παλαιά Διαθήκη…Έντονη συγκίνηση, δυνατός προβληματισμός και πλούσιες εμπειρίες ήταν οι καρποί της εκδήλωσης,  που έκλεισε με τον  π. Αθανάσιο, ο οποίος μαζί με την ευλογία του μοίρασε και το ενθύμιο της φετινής χρονιάς.

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Ράδιο 101.5
Διαφήμιση
Αγγελία
ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Follow Us

ΦΥΛΑΞΗ
 
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5