Μπουκουβάλα
Μαλαματή
Αλεξίου
Καλαμάρας
Πρίντζας
Λέτσιος
Λιοσάτος
Σιούμπουρα
Σεβαστιάδης
Τσιάτας
Τσιμόπουλος
Τσιμπέρη
Κουκουτάρης
Δάσκαλος
Γιαννόπουλος
Καραγιάννης
Ζαρκογιάννης
Ντώνας
SPONSORS
ΟΠΑΠ
POTIKA MYRTO
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΟΠΑΠ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
DONAS

Grevenamedia @facebook

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΙΩΑΝΝΑ
PAPAGEORGIOU
IKTEO
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
tsiarsiotis
Καφενείο
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Συζήτηση με θέμα: «Ψυχολογικές Σχέσεις»

Η «μπαγκέτα» του μαθηματικού, ψυχολόγου, Δημήτρη Φλαμούρη, έβγαλε αρμονία, από το ευάριθμο ακροατήριο του Αναγνωστηρίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών

Μπαγκέτα-μαγικό ραβδί, ο λόγος, καθήλωσε το ακροατήριο και το εναρμόνισε με τα νοήματα του αυτονόητου, που πολλές φορές, ίσως τις περισσότερες υπολανθάνει και μένει στις σκιερές γωνιές του νου θέτοντας σε ομηρεία την παραγωγική σκέψη….

Μαγνητισμένοι, από το λόγο και την κίνηση, από την σεμνότητα της κατάθεσης και την αμεσότητα των παραδειγμάτων, παρακολουθήσαμε την απροσποίητη εμπειρία, του ψυχολόγου, Δημήτρη Φλαμούρη, στις 7:00 το βράδυ της Πέμπτης, 18- Οκτωβρίου -2018, στην διοργάνωση της συζήτησης, με θέμα: «Ψυχολογικές Σχέσεις».

Μια κατάθεση, που δεν έχει καμιά σχέση με τις καθέδρας συνταγές, ή τις περισπούδαστες, επιτηδευμένες διαλέξεις, με τη συνηγορία των επικλήσεων των ειδικών, οι οποίες εκμαιεύουν  μόνο το θαυμασμό για τον ομιλητή, χωρίς να προσθέτουν σχεδόν τίποτα στον ακροατή.

Μια κατάθεση, που, με εύγλωττες λογικές, άνοιγε το εξωτερικό τσόφλι του εδώδιμου της ψυχής, που μοιάζει με το μαλλιαρό προστατευτικό κάλυμμα του κάστανου, αυτό, που μας έχει ντύσει η κοινωνία ως υποτιθέμενη προστασία και μετά, με περίτεχνο τρόπο άρχισε να αφαιρεί το σκληρό, φαιόχρωμο περίβλημα, που το έχουμε φτιάξει μόνοι μας, ως πανοπλία του εαυτού μας,  για να μας χαρίσει της ψίχας τη γλυκύτητα και της ψυχής την ανυπόκριτη ομορφιά.

Με έξυπνους επινοητικούς διαλόγους συνδύασε τις ψυχολογικές ατραπούς και, ως άριστος μαθηματικός, με τη μαθηματική λογική, τις ταξινόμησε, προσεγγίζοντας πολύ διαφορετικά τις καταστάσεις που καθημερινά πολιορκούν τον συναισθηματικό μας κόσμο.

Γιατί κολλάω και δεν μπορώ να πάρω μια απόφαση?

Πως μπορώ να νοιώσω  την ευτυχία?

Ο πλούσιος διάλογος που ακολούθησε, απότοκος του ζέφυρου που φύσηξε στην αίθουσα, μας οδήγησε σ’ ένα εναλλακτικό ταξίδι αυτογνωσίας. Μας έδωσε το αζιμούθιο της άμεσης προσέγγισης με τον εαυτό μας,  αποβάλλοντας τον εγγαστρίμυθο εγωισμό και καθαρίζοντας τον φεγγίτη που φωτίζει τη γωνιά της αυτό- εκτίμησης.

Την πρόταση της συνδιοργάνωσης είχε η αεικίνητη, διατροφολόγος, Σοφία Μπάμπου, που πάντα μας εκπλήσσει με τις πρωτοβουλίες της.

Για την επιτυχία της εκδήλωσης εργάσθηκαν ο Χασπερίδης Σταύρος και η Ταρλατζή Θεολογία.

                                                                                     Ζαγκανίκας Σίμος  

Σχετικά άρθρα

Πόραβος
Νιζάμης
MP
Μπαρλαγιάννη
Χατζηγιετήμ
Βραβοσινός
Παπαλιούρας
Νίκου
Νούτσος
Βλαμίδης
Τσαμπαρδούκα
Παπαχατζή
Κασάρας
Μαράνος
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
MPANTHS
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

Πωλείται
Πωλείται
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Πωλείται
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
 
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης