email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Ράδιο 101.5
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Συνέντευξη του Λ. Αυγενάκη Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ. στη «ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ»

Συνέντευξη  στην εφημερίδα η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ παραχώρησε ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ. και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης. Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη.

-Το προηγούμενο διάστημα η ΝΔ είχε αναδείξει σε μείζον το ζήτημα της πώλησης των εξοπλιστικών στο Β.Σ.Α.. Επιμένετε ότι η υπόθεση αυτή συνιστά σκάνδαλο;

 Όχι μόνο επιμένουμε, αλλά πλέον ξέρουμε ότι εδώ έχουμε δύο σκάνδαλα. Το πρώτο αφορά στην παράνομη μεσολάβηση μεσάζοντα, που τελικά χάλασε την πώληση, με αποτέλεσμα να χάσει το Δημόσιο 66.000.000 ευρώ. Το ομολόγησε και ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του. Παραδέχθηκε, λοιπόν, ότι ο ίδιος λειτουργούσε ως πωλητής όπλων του Πενταγώνου σε διάφορες χώρες, ως μεσάζοντας. Γεγονός που δικαιώνει απολύτως τις καταγγελίες της Ν.Δ. ότι ο κ. Καμμένος με την κάλυψη του κ. Τσίπρα παραβίασαν το νόμο του 2011 που ΔΕΝ επιτρέπει μεσάζοντες.

Το δεύτερο σκάνδαλο – στο οποίο πρωταγωνιστεί και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας – είναι η συστηματική απόπειρας συγκάλυψης που επιχειρεί η Κυβέρνηση αρνούμενη ακόμη και την κλήτευση στην Βουλή όσων ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο για να χυθεί φως στη σκοτεινή αυτή υπόθεση, πτυχές της οποία αποκαλύπτονται καθημερινά.

Επιπλέον δε εδώ και μία περίπου εβδομάδα, ο κ. Τσίπρας παραμένει και πάλι σιωπηλός μπροστά στις αποκαλύψεις της Ν.Δ. ότι ο κ. Καμμένος είχε το θράσος να καταθέσει στη Βουλή μη γνήσια έγγραφα για το σκάνδαλο της πώλησης πολεμικού υλικού στο οποίο εμπλέκεται ο ίδιος.

 -Το θέμα έχει εν πολλοίς «ξεφουσκώσει», η ΝΔ υποστηρίζει, ωστόσο, πως η «υπόθεση Καμμένου» θα έχει συνέχεια. Πως στηρίζετε την εκτίμηση αυτή; 

Για το θέμα αυτό υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις που παραπέμπουν σε πολύ ευρύτερες διαστάσεις, απ’ αυτές που ήδη έχουν αποδειχθεί. Έχουν εντοπιστεί ίχνη ελληνικού πολεμικού υλικού στη Ράκα την πρώην πρωτεύουσα του ΙSIS, στη Συρία. Ο πρωθυπουργός παραμένει σιωπηλός, ενώ ο κ. Β. Παπαδόπουλος, στις συνεντεύξεις του υποστήριξε ότι το ελληνικό Δημόσιο θα χάσει 700 εκ. ευρώ από δυνητικές πωλήσεις που χάλασαν, ενώ μιλώντας σε ραδιόφωνο ανέφερε ότι επισκέφθηκε πολλές φορές το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ότι το Υπουργείο αγοράζει από μεσάζοντες. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο κ. Καμμένος δήλωνε ότι δεν τον γνωρίζει! Είναι ξεκάθαρο πως το «σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου» θα μας απασχολήσει για πολύ ακόμα. Ως ΝΔ θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους. Το βέβαιο είναι ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να το αφήσουμε να ξεχαστεί.

 -Εκτιμάτε ότι αυτή η υπόθεση μπορεί στην κατάληξή της να προκαλέσει τελικά και ρήγμα στην κυβερνητική πλειοψηφία;

 Σε οποιαδήποτε άλλη δημοκρατία του κόσμου η συγκεκριμένη κυβέρνηση θα αποτελούσε παρελθόν εδώ και πολύ καιρό. Ωστόσο, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποτελούν «λαμπρή» εξαίρεση. Λένε ότι τους χωρίζει ιδεολογική άβυσσος, όμως τους ενώνει η μανία για την νομή της εξουσίας και οι μίζες.  Μέχρι τώρα ξέραμε κατά δήλωση του κ. Τσίπρα ότι είναι ψεύτες. Τελευταία αποδεικνύεται ότι είναι ανερυθρίαστοι κοινοί λασπολόγοι και συκοφάντες και μένει να ελεγχθεί αν είναι και κλέφτες.

 -Ακόμα ένα μεγάλο ζήτημα της επικαιρότητας αποτελεί η γ΄ αξιολόγηση και τα προαπαιτούμενα ιδιαίτερα στα εργασιακά. Πιστεύετε πως θα υπάρξουν αλλαγές; Θα κοπούν επιδόματα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες;

 Στα εργασιακά και στην κοινωνική πολιτική, η Κυβέρνηση σε αντίθεση με τις υποσχέσεις της, έχει ήδη δεχθεί αδιαμαρτύρητα όλα όσα ήθελαν οι δανειστές. Από τις ομαδικές απολύσεις μέχρι την αναστολή της ρήτρας επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης στις συλλογικές συμβάσεις για όσο διαρκεί το Πρόγραμμα. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης έγινε επί της ουσίας μόνον για να επιταχυνθούν άρον-άρον οι άδικοι πλειστηριασμοί. Όλα τα υπόλοιπα μετατέθηκαν για αργότερα. Όπως  ο περιορισμός των συνδικαλιστικών προνομίων και η θέσπιση του κανόνα «50% + 1» για την προκήρυξη απεργίας. Η συμφωνία όμως πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα. Και εκεί θα δούμε και νέα μέτρα όπως:  Αύξηση του επιδόματος σε γονείς με 1 ή 2 παιδιά, και μειώσεις ή απώλεια του επιδόματος για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους με βάση εισοδηματικά κριτήρια.  Επιπλέον επέρχεται δραστικός περιορισμός των δικαιούχων των επιδομάτων αναπηρίας και στέγασης, καθώς και στις επιδοτήσεις μεταφορών. Αυτές είναι μερικές νέες επιτυχίες της κυβέρνησης για τις οποίες για μια ακόμη φορά έχει το θράσος να πανηγυρίζει.

-Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η Ελληνική οικονομία παρουσιάζει ανάπτυξη για το γ’ τρίμηνο. Ούτε αυτό αποτελεί επιτυχία της Κυβέρνησης;

 Ο ρυθμός ανάπτυξης του 1,6% επιβεβαιώνει ότι η οικονομία αδυνατεί να απεγκλωβιστεί από την παγίδα της χαμηλής ανάπτυξης.

 Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Η ανάπτυξη θυσιάζεται στο βωμό της επίτευξης ενός αχρείαστου θηριώδους υπερ-πλεονάσματος που αντιστρατεύεται κάθε οικονομική λογική. Και πέραν αυτών έχουμε τον Πρωθυπουργό να επιμένει συνειδητά να λέει το ένα ψέμα μετά το άλλο: Τα 5 νέα ψέματα του Αλ. Τσίπρα:

Ψέμα 1ο: «Καθαρή έξοδος από το 3ο Μνημόνιο».

Ψέμα 2ο: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Ψέμα 3ο: «Το κοινωνικό μέρισμα της υπεραπόδοση της οικονομίας και της πάταξη της φοροδιαφυγής».

Ψέμα 4ο: «Η Κυβέρνηση θα μειώσει του φόρους».

Ψέμα 5ο: «Η ένταξη στο QE δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο στις αγορές».

Δε χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω. Ο καθένας βλέπει ότι ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να κάνει το μαύρο, άσπρο».

 -Η ΝΔ τα τελευταία δύο χρόνια μιλά συχνά για «αλλαγή» και «ανανέωση». Ωστόσο πολλοί συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν την παράταξη σας ως μια ελίτ χωρίς ερείσματα γενικά στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους νέους;

 Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την εκλογή του στην ηγεσία του Κόμματος και πραγματοποιώντας τις εξαγγελίες του για ανανέωση άνοιξε τις πόρτες του Κόμματος σε νέους ανθρώπους και νέες ιδέες. Το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών, με μια εντελώς νέα και πρωτοπόρα διαδικασία για τα κομματικά δεδομένα, έχει προσεγγίσει χιλιάδες ανθρώπους με πολιτική παιδεία και κριτήριο, νέους ανθρώπους της κοινωνίας, της οικονομίας, της εργασίας. Η αξιοκρατία και η αριστεία αποτελούν θέματα αρχής για εμάς. Ο άνθρωποί μας και κυρίως τα νέα στελέχη δεν είναι ελίτ. Είναι άνθρωποι που ζουν μέσα στην κοινωνία, που παράγουν και που ενισχύουν το λόγο, τις θέσεις και το μήνυμα της παράταξής μας.

 -Θεωρείτε ότι η ανάδειξη Προέδρου στην Κεντροαριστερά την ισχυροποίησε; Μπορεί να προσελκύσει ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την έκπληξη και να γίνει δεύτερο κόμμα. Αλλά μήπως φοβάστε ότι μπορεί να απορροφήσει ψηφοφόρους και από τη ΝΔ;

Αυτό που έχω να σχολιάσω είναι ότι η ευρεία συμμετοχή στις εκλογές της κεντροαριστεράς οδηγεί σε δύο βασικά συμπεράσματα: μεγάλη διαρροή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και αυξημένη νομιμοποίηση για την Κα Γεννηματά στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Το ζήτημα πλέον είναι ότι ενώ και η ΝΔ αλλά και η Κεντροαριστερά, εξέλεξαν τους αρχηγούς τους μέσα από ανοιχτές διαδικασίες, ο κ.Τσίπρας εξελέγη από μια κλειστή διαδικασία ελεγχόμενων συνέδρων. Υπάρχει νομίζω ένα σοβαρό δημοκρατικό έλλειμμα στο ΣΥΡΙΖΑ και έλλειμμα νομιμοποίησης για τον κ. Τσίπρα ακόμα και στο ίδιο του κόμμα, πολύ περισσότερο σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας.

Η ΝΔ και ο επόμενος Πρωθυπουργός της Χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, την επόμενη μέρα θα αναζητήσουμε κοινοβουλευτικές συνεργασίες με τα κόμματα που μπορούμε να λειτουργήσουμε στο πνεύμα των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η Χώρα μας. Η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία, ωστόσο, θα επιδιώξει ευρείες συνεργασίες με τα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου και τις ευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις.

 -Τι σηματοδοτεί το 11ο Συνέδριο της ΝΔ στα μέσα Δεκέμβρη; Που αποσκοπεί η ΝΔ;

Η ΝΔ  έχει μπει στην τελική ευθεία για το 11ο Τακτικό Συνέδριο Αρχών και Θέσεων, που θα επικυρώσει τους βασικούς άξονες του προγραμματικού λόγου του Κόμματός μας, του Κυβερνητικού πλαισίου που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ θα κληθούμε πολύ σύντομα να υλοποιήσουμε.

Είναι στην ουσία η κορύφωση μιας διαδικασίας, που ξεκίνησε από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν ενάμισι χρόνο, συνέχισε με ένα μεγάλο οδοιπορικό σε όλη τη χώρα, με την οραματική -και συνάμα με προσωπικό στίγμα- ομιλία του Προέδρου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μετά από επτά προσυνεδριακούς σταθμούς, δύο προσυνεδριακές ημερίδες και ολοκληρώνεται με το 11ο Συνέδριό μας στις 16-17 Δεκεμβρίου.

Σε όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία έδωσε το λόγο στην κοινωνία. Άνοιξε τις πόρτες τις και συνδιαλέχθηκε με ειλικρίνεια και ευθύτητα με χιλιάδες συμπολίτες μας. Γι’ αυτό, το κυβερνητικό πλαίσιο που θα παρουσιάσει ο Πρόεδρός μας και θα εγκριθεί από 3.500 και πλέον συνέδρους, είναι βγαλμένο από την κοινωνία για να στεγάσει τα όνειρα όλων των Ελλήνων και είμαστε πανέτοιμοι να το εφαρμόσουμε!

Σχετικά άρθρα

Κοζάνη- Γραφείο
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
ΤΑΞΙ
Πασχάλης Χατζηγεωργίαδης
Αθ.Διάκου-Μ.Αλεξάνδρου
ENOIKIAZETAI
Κ.Παλαιολόγου 58
Αριστείδου 27
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ