Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
Κτηματολόγιο
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Στα σκαριά η απόφαση για τις τιμές γενοσήμων και off patent φαρμάκων

Πράσινο φως στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβερνηση στην τιμολόγηση των φαρμακευτικών προϊόντων φέρονται να είπαν οι Θεσμοί. Με αυτό το δεδομένο η σχετική Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί άμεσα και μα ξεκινήσει έτσι η διαδικασίας τιμολόγησης για το νέο Δελτίο Τιμών.

Σύμφωνα με πληροφοριες οι αλλαγές θα αφορούν, τόσο τα γενόσημα όσο και τα off patent φάρμακα, προκειμένου να αποφευχθεί η κάθετη πτώση των τιμών φάρμακων, κυρίως ελληνικών παραγόμενων γενοσήμων, αλλά και να αποτραπεί πιθανή απόσυρση σκευασμάτων από την αγορά και αντικατάστασή τους με ακριβότερες θεραπείες. Με αυτή την κίνηση οι Θεσμοί φαίνεται να ανταποκρίθηκε στις ανησυχίες που είχε εκφράσει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία για τις συνέπειες των αλλαγών στην τιμολόγηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το ανώτατο ποσοστό μείωσης προσδιορίζεται στο 15%. Σε σχέση με τις τιμές των off patent φαρμάκων σύμφωνα με πληροφορίες, με τη νέα ΥΑ θα απαγορεύεται η τιμή ενός off patent να πέφτει χαμηλότερα από την τιμή του γενοσήμου του. Έτσι εκτιμάται οτι θα αποφευχθεί το φαινόμενο ύπαρξης μειώσεων τιμών που θα οδηγούν τα εκτός προστασίας να ειναι φθηνότερα των γενοσήμων.

Με αυτές τις αλλαγές κομβική θεωρείται και η επόμενη ανατιμολόγηση που εχει προσδιοριστεί απο την κυβερνηση οτι θα γινει το Β τρίμηνο του έτους.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης