Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Πίνδος
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Σε λίγες μέρες τελειώνει το “φθηνό” πετρέλαιο θέρμανσης

Λίγες μόλις ημέρες πριν ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν για το πετρέλαιο θέρμανσης (κάθε χρόνο σταματάει να κυκλοφορεί στο τέλος Απριλίου), οι καταναλωτές βρίσκονται μπροστά σε μια ευκαιρία που είναι δύσκολο να ξανασυναντήσουν, αλλά παρόλα αυτά δεν δείχνουν να την αξιοποιούν.

Οι τιμές στις οποίες κυμάνθηκε την εφετινή περίοδο το πετρέλαιο θέρμανσης αποτέλεσαν μια ευχάριστη έκπληξη για τους καταναλωτές, αφού αγόρασαν σχεδόν στη μισή τιμή από την προηγούμενη χρονιά. Αυτό ήταν αποτέλεσμα δύο παραγόντων: Αφενός μεν οι διεθνείς τιμές πετρελαίου κρατήθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αφετέρου η κυβέρνηση μείωση τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.

Τόσο ο ένας παράγοντας, όσο και ο άλλος είναι απίθανο να διατηρηθούν και την επόμενη σεζόν του πετρελαίου θέρμανσης, εκείνη δηλαδή που ξεκινάει τον ερχόμενο Οκτώβριο και τελειώνει τον Απρίλιο του 2017. Οι μεν διεθνείς τιμές κάνουν πάντα κύκλο και το πιθανότερο είναι να βρεθούν σε υψηλότερα από τα σημερινά επίπεδα. Άλλωστε στο τέλος του μήνα είναι προγραμματισμένη συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, με αντικείμενο το πάγωμα της παραγωγής σε μια προσπάθεια να υπάρξει μια τεχνητή πίεση προς τα πάνω στις τιμές, καθώς είναι ορατά τα σημάδια κόπωσης στις οικονομίες των κρατών μελών του ΟΠΕΚ και όχι μόνο.

Από την άλλη ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα είναι δύσκολο να «αντέξει» τις μνημονιακές πιέσεις, αντίθετα η αύξησή του θεωρείται ότι είναι από τα «κλειδωμένα» μέτρα.

Παρόλα αυτά, και παρά το γεγονός ότι ο Απρίλιος ήταν ανέκαθεν ο μήνας κατά τον οποίο αρκετοί καταναλωτές “ποντάροντας” σε άνοδο των τιμών, γέμιζαν με πετρέλαιο τις δεξαμενές των σπιτιών τους για να εξασφαλίσουν τις ίδιες τιμές για τον επόμενο Οκτώβριο, τα στοιχεία των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών δείχνουν ανησυχητική ακινησία.

Σύμφωνα με όσα λένε στο news247 παράγοντες της αγοράς, οι καταναλωτές έχουν απόλυτη επίγνωση του ότι οι τιμές είναι πολύ χαμηλές και είναι δύσκολο να τις ξαναβρούν, αλλά όταν υπάρχουν άλλες άμεσες προτεραιότητες προτιμούν να καλύψουν εκείνες και όχι μια ανάγκη που θα την βρούν μπροστά τους σε αρκετούς μήνες.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου ανάπτυξης, για την Αττική οι τιμές διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινούν από τα 64 σεντς το λίτρο και φτάνουν να ξεπερνούν σε ορισμένες περιπτώσεις και τα 77 σεντς αν και για μεγαλύτερες παραγγελίες οι τιμές είναι χαμηλότερες.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ
ΦΥΛΑΞΗ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης