KINHMATΟΓΡΑΦΟΣ
GIANAKOPOULOS

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ
Alpha Bank

Grevenamedia @facebook

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
ΕΜΒΟΛΙΟ
Εμβόλιο

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Σκέψεις και προβληματισμοί με αφορμή τις εν εξελίξει εσωκομματικές εκλογές για τη ΝΟ.Δ.Ε. της Ν.Δ. Γρεβενών* Του Κώστα Τζάτζη

Φίλες και Φίλοι

 

Μπαίνω στη διαδικασία να διατυπώσω μια  σειρά σκέψεων,  επισημάνσεων και προβληματισμών που σχετίζονται  με τις  πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές  στην Ν.Δ. της Π.Ε. Γρεβενών.

Αρχικά, πριν από λίγο καιρό, σε διευρυμένη σύσκεψη  της ΝΟ.Σ., παρουσία του αναπληρωτή Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Αυγενάκη Ελευθέριου,   περιμέναμε να τεθούν και να συζητηθούν θέματα του επικείμενου Συνεδρίου της Ν. Δ. και των εσωκομματικών εκλογών. Δυστυχώς, η συζήτηση αναλώθηκε σε θέματα και διαπιστώσεις για την  ανικανότητα της παρούσας κυβέρνησης, πράγμα που είναι γνωστό, εν τούτοις, σίγουρα θα έπρεπε να απασχολήσει ένα μέρος της συζήτησης.  Όμως, το θέμα αυτό μονοπώλησε το διάλογο και έτσι δεν δόθηκε ο απαιτούμενος χρόνος σε άλλα ζητήματα. Παρόλα αυτά, το «πατρονάρισμα» και τα ευχολόγια σε πολιτευτή της πρώην κοινοβουλευτικής ομάδας ήταν τουλάχιστον πολιτικά άκομψα και αποκαρδιωτικά, διότι στην αίθουσα υπήρχαν και πρόσωπα που επιθυμούν ή, τουλάχιστον, επιθυμούσαν να κατέλθουν στις επικείμενες πολιτικές εκλογές, όποτε αυτές προκηρυχθούν. Η ευχή από τον Γ.Γ.  για την επανεκλογή του συγκεκριμένου τοπικού πολιτευτή, και κατά τα άλλα επιτυχημένου πρώην βουλευτή, έδωσε την εντύπωση ότι προσπαθεί να δημιουργήσει «δεδομένο» στα μέλη της ΝΟ.Σ. και  ότι θα αποτελέσει επίσημη πρόταση και  επιλογή εκπαραθυρώνοντας  τα πρόσωπα και παραβλέποντας τα δεδομένα της στιγμής κατά την οποία θα τεθούν τέτοια ζητήματα. Ωστόσο, θέλω να πιστεύω ότι έγινε χωρίς σκοπιμότητα από μέρους του αναπληρωτή Γραμματέα και μάλλον πρόκειται για μια έκφανση ευγένειας του ομιλητή.

Στη συνέχεια, στο «Μυστικό Δείπνο»  (ρεφενέ) που ακολούθησε μετά τη σύσκεψη, κάποιοι προσπάθησαν να εξασφαλίσουν την «είσοδο» μόνο στην απελθούσα ΝΟ.Δ.Ε και στους «ημετέρους». Αυτό επετεύχθη χωρίς καμία πληροφόρηση από τον πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Κατά την άποψη μου, το γεγονός αυτό ήταν απαράδεκτο, εφόσον έλαβε χώρα μια εκδήλωση όπου μετείχα πρόσωπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Σοβαρά προβλήματα εντοπίστηκαν από μεγάλο αριθμό μελών σε ότι αφορά στις διαδικασίες των εσωκομματικών εκλογών . Εν πρώτοις, διαπιστώθηκε κακή έως κάκιστη πληροφόρηση των μελών, στελεχών, αλλά και των υπολοίπων φίλων της Ν.Δ. σχετικά με τον χρόνο, τον  τόπο, τον  τρόπο και δικαίωμα ψήφου τους. Κατά τον πρόεδρο, η ενημέρωση θα γινόταν από τα  μέσα  κοινωνικής δικτύωσης (facebook).

Ακόμη, στην Εφορευτική Επιτροπή υπήρξαν πρόσωπα α΄  βαθμού συγγένειας με τον απερχόμενο πρόσωπο  (κανένα μεμπτό), αλλά τουλάχιστον θα έπρεπε να αναζητηθούν και άλλα η παρουσία των οποίων θα εξασφάλιζε τη μη δημιουργία εντυπώσεων…

Επιπλέον, στους καταλόγους  των εκλογέων, σύμφωνα με τη σχετική Εγκύκλιο, που κι εγώ τη θεωρώ περιοριστική, εξασφαλίστηκε  «κατά το δοκούν» το δικαίωμα του  εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Συγκεκριμένα, πρόσωπα που ψήφισαν σε άλλες ΔΗΜ.ΤΟ.  εκτός Π.Ε. Γρεβενών συμπεριλήφθησαν σε ψηφοδέλτια εκλογής.

Δεν θα πρέπει να παραλείψω ότι οι  κάλπες των εκλογών ήταν χαρτοκιβώτια του  εμπορίου, γεγονός που  υποβαθμίζει την όλη διαδικασία, αν και υπάρχουν γυάλινες σφραγισμένες  κάλπες τις οποίες διαθέτει ο Δήμαρχος σε όποιον διατυπώσει σχετικό αίτημα. Επιπλέον, τα ψηφοδέλτια ήταν ενός χρώματος για τρεις κάλπες , δεν υπήρχε παραβάν, και οι  υποψήφιοι  κυριολεκτικά  ήταν πάνω από τα κεφάλια των εκλογέων. Επιπρόσθετα, στους διαδρόμους του εκλογικού τμήματος κυριαρχούσε το κέλευσμα  υψηλόβαθμου παράγοντα της ΝΟ.Δ.Ε «2 Ευρώ! 2Ευρώ!» ο οποίος δίκην πωλητού λαϊκής αγοράς ευτέλιζε την εκλογική διαδικασία. Όσο για τα  ψηφοδέλτια με ένα επιπλέον κόστος (που υπερκαλύφθηκε από το αντίτιμο  που δόθηκε από τους μετέχοντες σ’ αυτά) θα υπήρχε η δυνατότητα έγχρωμων. Για τα υπόλοιπα θα αρκούσε  η στοιχειώδης αξιοπρέπεια.

Αλγεινή εντύπωση δόθηκε στα απλά μέλη με την παρουσία πρώην πολιτευτών σε ρόλο θυρωρού στο κτίριο της ΝΟ.ΔΕ. Φαίνεται αυτοπροσδιορίστηκαν ως τέτοιοι  από το γεγονός ότι στήριξαν φανερά την υποψηφιότητα του προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη. Προσωπική μου εντύπωση είναι ότι η παρουσία τους, μάλλον,  αποθάρρυνε τη μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκλογές.

Τέλος, οι κατάλογοι των υπεύθυνων των θεματικών τομέων δράσεων, όπως καταρτίστηκαν, εγείρουν ερωτηματικά σχετικά με την ιδιότητα του καθενός στην παρούσα φάση των εκλογών. Για παράδειγμα: ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός συμμετέχει στον τομέα δράσης των εν ενεργεία εκπαιδευτικών  ή των συνταξιούχων εν γένει;

Με αφορμή, λοιπόν, τα κακώς κείμενα των εκλογών αυτών δράττομαι της ευκαιρίας να ευχηθώ στη νέα ΝΟ.Δ.Ε. που θα προκύψει να φροντίσει για τη μη επανάληψη τέτοιων φαινομένων με σοβαρότητα, διαφάνεια και οργάνωση. Μόνο μ’ αυτές τις προϋποθέσεις ο θεσμός της ΝΟ.Δ.Ε. θα αποτελέσει εφαλτήριο κομματικών χρισμάτων και μόνο για εκείνους που θα αξιολογηθούν για τις ικανότητές τους. Κάθε άλλου είδους πρακτική και μεθόδευση καθιστά την Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή «παραμάγαζο» των επίδοξων πολιτευτών.

Κλείνοντας, θέλω να επισημάνω , ότι,  παρά τις ελλείψεις και τα τυχόν προβλήματα, πρυτάνευσε η λογική και η ορθή κρίση των μελών, οι οποίοι επέλεξαν τους  καταλληλότερους υποψηφίους, τους οποίους και  συγχαίρω για την εκλογή τους και τους εύχομαι Καλή Επιτυχία στα καθήκοντά τους.

 

Με τιμή

Τζάτζης Κωνσταντίνος

Υποψήφιος πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Γρεβενών

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΕΗ banner
Τζιόβας Ανδρέας
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Γκαρσονιέρα Καραϊσκάκη 7 (πολιτιστικό κέντρο)
Διαμέρισμα παλιά κτελ
Ενοικιάζεται Ίωνος Δραγούμη 2
Κατάστημα πρώην ADMIRAL
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com