Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

«Συναντήσεις της Ευγενίας Ουζουνίδου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης, με Υπουργούς της Κυβέρνησης για θέματα της Π.Ε. Κοζάνης»

Σειρά επαφών πραγματοποίησε η βουλευτής Ε.Ουζουνίδου με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γ.Σταθάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γ. Κατρούγκαλο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δ. Στρατούλη, για θέματα που απασχολούν την κοινωνία και τις παραγωγικές τάξεις της Π.Ε. Κοζάνης.

Με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ Γ.Σταθάκη, έγινε μία πρώτη συζήτηση για το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών της Περιφέρειας. Η Βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό για την ύπαρξη Ολοκληρωμένου Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων σε επίπεδο περιφέρειας, γεγονός που επιτρέπει στην τοπική κοινωνία να ελέγξει εκ νέου το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα. Έθεσε, επίσης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές, οι οποίοι είχαν ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο 3752/2009, έχουν ολοκληρώσει, πιστοποιήσει την επένδυσή τους και έχουν πληρωθεί, αλλά δεν έχει εκδοθεί η απόφαση ολοκλήρωσης, με αποτέλεσμα οι τόκοι των εγγυητικών επιστολών τους να τρέχουν ακόμη στις Τράπεζες, καθώς και το θέμα των επενδυτών που έχουν ολοκληρώσει επίσης τις επενδύσεις τους, έχουν κάνει πιστοποίηση, αλλά δεν έχει γίνει πιστοποίηση της επένδυσης και δεν έχουν πληρωθεί την επιχορήγησή τους.

Σχετικά με το θέμα των απορριμμάτων, υπήρξε συμφωνία με τον κ. Υπουργό ότι χρήζει περαιτέρω συζήτησης και διερεύνησης και γι αυτό ανανέωσαν το ραντεβού τους. Για το θέμα των επενδυτών, ο κος Υπουργός δήλωσε ότι θα λυθεί το θέμα των επενδυτών που τρέχουν οι τόκοι των εγγυητικών τους και συμπλήρωσε ότι και για τους άλλους θα ξεκινήσουν πληρωμές, δεδομένου ότι μόλις εχθές η ΕΕ ξεμπλόκαρε ποσό που θα επιτρέψει να προχωρήσουν σε πληρωμές.

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κατρούγκαλο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην πρόσληψη επιτυχόντων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, στη δυνατότητα προσμέτρησης της εμπειρίας στον ιδιωτικό τομέα στις κρίσεις δημοσίων υπαλλήλων, στη δυνατότητα πρόσληψης διακεκριμένων αθλητών σε ΟΤΑ, καθώς και σε θέματα μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Ο κος Υπουργός, ως προς το πρώτο θέμα, δήλωσε πως θα προχωρήσει σταδιακά η πρόσληψη των επιτυχόντων του διαγωνισμού του 1998 , ενώ σχετικά με το αίτημα της αναγνώρισης της εμπειρίας στον ιδιωτικό τομέα, και ειδικά της διευθυντικής, δήλωσε πως, επειδή η αναγνώριση αυτή συνεπάγεται και διαφοροποιήσεις στα μισθολογικά κλιμάκια των δημοσίων υπαλλήλων, το εξετάζει μεν, αλλά η ικανοποίησή του είναι δύσκολη εντός του τρέχοντος έτους δεδομένων των δημοσιονομικών δυσκολιών. Για τις μετατροπές, τέλος, συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, δήλωσε πως εξετάζεται η δυνατότητα μοριοδότησης της αποκτηθείσας εμπειρίας.

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, παρουσία του Γ.Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Ρωμανιά και της Δ/ντριας Δ/νσης Υγείας και Ασφάλειας της ΔΕΗ κ. Μ.Τολάκη, συζητήθηκε το θέμα της έλλειψης Επιτροπών για το χαρακτηρισμό των εργατικών ατυχημάτων στη ΔΕΗ, πολλά από τα οποία είναι και θανατηφόρα, καθώς και των επαγγελματικών ασθενειών, ενώ τέθηκε και η ιδιαιτερότητα του Οργανισμού όσον αφορά στις θεσπισμένες υποχρεώσεις του εργοδότη στα θέματα των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών (αποζημιώσεις, πρόσληψη μέλους θανόντος από εργατικό ατύχημα και επαγγελματική ασθένεια στην επιχείρηση). Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα των μελών άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένων του ΤΑΥΤΕΚΩ που δεν εμφανίζονται να καλύπτονται υγειονομικά.

Ο Υπουργός και ο Γ.Γραμματέας ως προς το πρώτο πρόβλημα εξέφρασαν τη διάθεση για επίλυσή του μετά από διερεύνηση σχετικών προτάσεων, ενώ για το θέμα της υγειονομικής κάλυψης ο κ. Υπουργός επικοινώνησε με την ΗΔΙΚΑ και θα προωθηθεί επίσης η άμεση λύση του ζητήματος σε συνεργασία με τη ΔΕΗ.

Το Γραφείο Τύπου.

Σχετικά άρθρα

Interactive
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες- Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ