Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Συνάντηση Χάρη Κατάνα με τον Υφυπουργό Εργασίας Παύλο Χαϊκάλη

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Βουλευτή Κοζάνης  και Τομεάρχη Εμπορίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χάρη Κάτανα  με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Παύλο Χαϊκάλη στο Γραφείου του Υπουργού στην Οδό Σταδίου. Στη συνάντηση που συμμετείχε και ο Γραμματέας Παραγωγικών Φορέων των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώργος Ζησιμάτος συζητήθηκαν τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου και κυρίως των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Ο Χάρης Κάτανας επισήμανε ότι το πρόβλημα της χρηματοδότησης αλλά και των κεφαλαιακών ελέγχων έχει επιδεινώσει την ήδη δύσκολη θέση των επιχειρήσεων με αποτέλεσμα ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.  Σύμφωνα με στοιχεία του βουλευτή οι μισές τουλάχιστον επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώσουν τις Ασφαλιστικές τους εισφορές. Επίσης συζητήθηκε  η ρύθμιση των οφειλών στα ταμεία ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ καθώς και το πρόγραμμα της Δεύτερης Ευκαιρίας σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Ο Χάρης Κάτανας επισήμανε ότι στην Ευρώπη, που εφαρμόστηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, είχε μεγαλύτερη επιτυχία από 70%. Οι συμμετέχοντες εντάχθηκαν ευκολότερα στον παραγωγικό ιστό αφού διέθεταν πείρα και μπορούσαν να αποφύγουν τα ίδια επιχειρηματικά λάθη.

Ο Υφυπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι η πολυπλοκότητα των Νόμων έχει δημιουργήσει την ανυπαρξία του Νόμου. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να μπουν αντικειμενικά κριτήρια και δικαιότερες ασφαλιστικές εισφορές. Υποστήριξε ότι θα πρέπει να επιβραβεύονται οι συνεπείς επιχειρήσεις καθώς και ότι θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα στήριξης στους επιχειρηματίες – χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές- που προσλαμβάνουν εργαζόμενους νεαρής ηλικίας. Επίσης τόνισε ότι η αυστηροποίηση των ποινών για παραβατικές συμπεριφορές είναι αναγκαία. Δεν επιτρέπεται να υπάρχει καμία είδους ανοχή σε επιχειρήσεις που λειτουργούν με πλαστές μηχανές ούτε βεβαίως μπορεί να συνεχιστεί η μάστιγα της αδήλωτης εργασίας.

Ο βουλευτής Χάρης Κάτανας κάλεσε τον Υφυπουργό να επισκεφτεί τον Νομό Κοζάνης προκειμένου να συμμετέχει σε Ημερίδα που θα αφορά τα Εργασιακά και Ασφαλιστικά θέματα.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5