email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Ράδιο 101.5
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Σχέδιο ΣΔΙΤ για τα εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Σχέδιο για την εγκατάσταση ενιαίου συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ελέγχου πρόσβασης επισκεπτών σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα αρχαιολογικά μουσεία της χώρας που δέχονται περισσότερους από 20.000 επισκέπτες ετησίως, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) ή άλλου μοντέλου λειτουργίας και συντήρησης, επεξεργάζονται στην κυβέρνηση.

Πρόκειται στην ουσία για τη συνέχεια της προσπάθειας εγκατάστασης ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ελέγχου πρόσβασης που είχε ξεκινήσει προ ετών με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Εθνική ΤράπεζαΕΤΕ -2,75%.

Μέσω της συγκεκριμένης χορηγίας είχαν εγκατασταθεί συστήματα στην Ακρόπολη και σε αρχαιολογικούς χώρους του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στην Κνωσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Πριν από λίγες ημέρες η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ (ΚτΠ ΑΕ) προχώρησε στην απευθείας ανάθεση της «τεχνικοοικονομικής μελέτης σκοπιμότητας και εξειδίκευσης του έργου «Επέκταση Συστήματος Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου (e- Ticketing) και ελέγχου εισόδου επισκεπτών (Access Control) Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων)» στην PricewaterhouseCoopers (PwC). Όπως αναφέρεται στην απόφαση, με το νέο έργο επιδιώκεται η επέκταση της λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-Ticketing) σε αρχαιολογικούς χώρους και αρχαιολογικά μουσεία «που έχουν εισιτήριο και εμφανίζουν μια σταθερή επισκεψιμότητα τα τελευταία χρόνια, της τάξης των 20.000 επισκεπτών κατ’ έτος». Επιδιώκεται, επίσης, η εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου εισόδου (Access Control) στους χώρους με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα με την τοποθέτηση μπαρών, ενώ για τους τους υπόλοιπους χώρους και μουσεία με το σκανάρισμα του εισιτηρίου.

Η PwC ανέλαβε την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, αλλά και να προτείνει τους νέους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία στα οποία πρέπει να εγκατασταθούν τα συστήματα, την εξειδίκευση του αντικειμένου του έργου (αναλυτικές τεχνικές προδιαγραφές, αναλυτική τεκμηρίωση κόστους, μεθοδολογία και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, κ.α.). Καλείται, επίσης, να παρουσιάσει προτάσεις χρηματοδότησης του έργου με βάσει τα υφιστάμενα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ, τα ΣΔΙΤ, κ.α.

Οσοι ασχολούνται με το σχεδιασμό του έργου υποστηρίζουν πως τα τελευταία χρόνια είχαν γίνει πολλές, μεμονωμένες, προσπάθειες για την εγκατάσταση ηλεκτρονικών εισιτηρίων σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους, αλλά αρκετές λύσεις έχουν ήδη τεθεί σε αχρηστία ή υπολειτουργούν. Οι ίδιοι προσθέτουν πως δεν χρειάζονται σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους πανάκριβες λύσεις ελέγχου εισόδου όπως τα τουρνικέ, αλλά ένα σύστημα που θα επιτρέπει την αγορά εισιτηρίων από το κινητό, την διενέργεια προωθητικών ενεργειών (όπως π.χ. πακέτα εισιτηρίων σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και αρχαιολογικούς χώρους), κ.α. Και κυρίως να καταργηθούν τα γνωστά μπλοκάκια με τα οποία κόβονται εισιτήρια σε αρκετούς αρχαιολογικούς και άλλους χώρους στην Ελλάδα…

Σχετικά άρθρα

Πασχάλης Χατζηγεωργίαδης
Κοζάνη- Γραφείο
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
ΤΑΞΙ
Αθ.Διάκου-Μ.Αλεξάνδρου
Κ.Παλαιολόγου 58
Αριστείδου 27
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ