Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΡΑΠΤΗ
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Jumbo
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Προστατευόμενα δεδομένα: Τα δεδομένα που κρατάω μόνο για μένα

Ένα ακόμη ενδιαφέρον και ενημερωτικό πρωινό της καλοκαιρινής εκστρατείας 2018 πέρασαν οι μικροί μας φίλοι που δήλωσαν συμμετοχή με θέμα <<Προστατευμένα δεδομένα : Τα δεδομένα που κρατάω μόνο για εμένα>>.

Η ψυχολόγος Φανή Κουλονίτσιου ξεκίνησε την ξεχωριστή αυτή δράση με ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό παιχνίδι γνωριμίας. Στη συνέχεια, αναπτύχθηκε συζήτηση για το τι είναι τα προσωπικά δεδομένα και πόσο σωστά πρέπει να τα διαχειριζόμαστε .

Όλα τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση αποδεικνύοντας πόσο ενημερωμένα είναι.

Έπειτα τα παιδιά χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Σε κάθε ομάδα μοιράστηκε μια ιστορία κόμικς  στην οποία αφηγούνταν οι λάθος επιλογές κάποιων παιδιών στο διαδίκτυο. Τα παιδιά παρακινήθηκαν να συμμετέχουν στην αφήγηση και να διατυπώνουν τη γνώμη τους σχετικά με τις επιλογές των ηρώων της κάθε ιστορίας.

Κάθε ομάδα παρουσίασε με ενθουσιασμό όσα είχε σκεφτεί και σημειώσει σχετικά με τις επιλογές των ηρώων της κάθε ιστορίας.

Στο τέλος της δράσης όλα τα παιδιά συγκεντρώθηκαν ξανά σε ένα κύκλο και διατυπώθηκαν ορισμένα τελικά συμπεράσματα σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο αλλά και τους τρόπους με τους οποίους οι κίνδυνοι αυτοί μπορούν να αποφευχθούν.

Μια ακόμη δημιουργική και ενδιαφέρουσα δράση έλαβε τέλος με τα παιδιά να έχουν προβληματιστεί σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου αλλά και τη σωστή του χρήση.

Ευχαριστούμε θερμά την εθελόντρια – ψυχολόγο Φανή Κουλονίτσιου για την πολύτιμη προσφορά της.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
POTIKA MYRTO
Μπουραλέκος
Πωλείται
Ζητούνται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ράδιο 101.5
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Ζητείται προσωπικό
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5