Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Grevenamedia @facebook

Κινηματογράφος Γρεβενών
PAPAGEORGIOU

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Jumbo
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

ΔΗΚΕΒΙ Γρεβενών: Ζωγραφισμένα δεδομένα- Έργα τέχνης με όλες τις αισθήσεις

Μία ακόμη επιτυχημένη και ξεχωριστή δράση, η όγδοη κατά σειρά, έλαβε χώρα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών με θέμα: <<Ζωγραφισμένα>> Δεδομένα: Έργα Τέχνης με όλες τις αισθήσεις. Από το πρωί, πολλοί μικροί φίλοι με μεγάλη ανυπομονεσία κατέκλυσαν τον αύλειο χώρο της βιβλιοθήκης.

Αρχικά, ο εθελοντής συντηρητής αρχαιοτήτων αλλά και καλλιτέχνης Κώστας Τζαναμπέτης έθεσε στα παιδιά μερικά ερωτήματα σχετικά με το ποια κριτήρια χρειάζεται να διαθέτει κάποιος ώστε να θεωρείται καλλιτέχνης και για το ποιος είναι ο ρόλος των αισθήσεων και των υλικών για την δημιουργία ενός καλλιτεχνικού έργου. Τα παιδιά άγγιξαν και δοκίμασαν όλα τα υλικά και εργαλεία που είχε φέρει μαζί του ο εθελοντής και θαύμασαν το αντίγραφο αγάλματος που είχε κατασκευάσει ο ίδιος.

Πειραματίστηκαν πάνω στο μάρμαρο προσπαθώντας να το σκαλίσουν και κατανόησαν τον τρόπο που δημιουργείται.Επίσης προσπάθησαν μέσω μιας λαβίδας να πιάσουν τις ψηφίδες, να τις τοποθετήσουν τη μία δίπλα στην άλλη, σχηματίζοντας εντυπωσιασμένα μία εικόνα. Επιπλέον προσπάθησαν να ζωγραφίσουν πάνω σε τελάρα ζωγραφικής που τους δόθηκαν. Μεγάλη εντύπωση τους προκάλεσαν κάποια κοχύλια, τα οποία παλιότερα χρησιμοποιούνταν ως παλέτες χρωμάτων. Τα παιδιά είχαν ακόμη την ευκαιρία να αγγίξουν τους πίνακες, τα ανάγλυφα και τις εικόνες αλλά και να μυρίσουν το ξύλο που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή τους. Πληροφορήθηκαν για τον τρόπο που μπορούν να δουλέψουν πάνω στο ξύλο και στο μάρμαρο.

Στη συνέχεια, χωρίστηκαν σε ομάδες και έφτιαξαν το δικό τους τοτέμ-ανθρώπινη φιγούρα- με απλά υλικά που τους δόθηκαν( ρολά κουζίνας, κύλινδροι από τόπια υφάσματος κ.α.). Ο εκπρόσωπος κάθε ομάδας παρουσίασε το δημιούργημα τους. Τα παιδιά εξέφρασαν πολλές ερωτήσεις και οι αισθήσεις τους βρίσκονταν συνεχώς σε εγρήγορση.

Στο τέλος της δράσης τους μικρούς μας φίλους τους περίμενε μια μεγάλη έκπληξη. Στο χώρο της βιβλιοθήκης δημιουργήθηκε ένα πανηγύρι με μουσική και χορό, στο οποίο τα παιδιά άκουσαν τα τραγούδια και χόρεψαν στους ήχους της μουσικής. Τα παιδιά μπόρεσαν επίσης να αφουγκραστούν τους ήχους που παράγουν τα μουσικά όργανα και να τα δοκιμάσουν, αφήνοντάς τους τις καλύτερες εντυπώσεις.

Μία ακόμη συναρπαστική δράση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ευχαριστούμε ολόψυχα τον εθελοντή Κώστα Τζαναμπέτη για την πολύτιμη προσφορά του, για την υλοποίηση της δράσης και τον Νέστορα Σταθόπουλο που βοήθησε επίσης στη δράση.

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
POTIKA MYRTO
Αγγελία
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Follow Us

ΦΥΛΑΞΗ
 
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5