email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Ράδιο 101.5
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Προσφυγικό: «Πλέον θα είμαστε αδιάλλακτοι στον Έβρο και τα νησιά»

«Μετά από τα πρόσφατα γεγονότα στον Εβρο είναι ειλημμένη απόφασή μας κανείς πρόσφυγας να μην περάσει στην χώρα μας, είτε από τα χερσαία είτε από τα θαλάσσια σύνορα. Η στάση μας πλέον θα είναι αδιάλλακτη και η λύση ας δοθεί μέσω των συνεννοήσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, με αιτήματα αλλοδαπών που θα υποβάλλονται σε διπλωματικές αντιπροσωπείες στην Κωνσταντινούπολη και άλλες τουρκικές πόλεις».

Σε αυτή την αναφορά προχώρησε μιλώντας προς «Το Βήμα» -την Τετάρτη-  ανώτατο στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη σχετικά με την διαχείριση του προσφυγικού. Την ίδια ώρα οι επιτελείς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και οι αρχές ασφαλείας, έχουν σαφείς αναφορές ότι τούρκοι στρατιωτικοί οριοθετούν νέους καταυλισμούς προσφύγων στον Εβρο ενώ παρά την φαινομενική ησυχία του τελευταίου τριημέρου, πιθανολογείται ότι θα υπάρξει κλιμάκωση της έντασης, τις επόμενες ημέρες. Με ημερομηνία- ορόσημο την 17η Μαρτίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος της Κωνσταντινούπολης για το προσφυγικό, με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και ενδεχομένως της Βρετανίας.

Την ίδια ώρα, όπως ήδη έχει αποκαλύψει «Το Βήμα», στην εμπροσθοφυλακή των δυνάμεων ασφαλείας στις Καστανιές και στα άλλα σημεία του Εβρου, θα τοποθετηθούν 100 άνδρες της Frontex, που θα αναρτήσουν και τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως και ομάδες ειδικών δυνάμεων από την Αυστρία, τη Γαλλία και την Κύπρο. Κάτι που θεωρείται ότι ίσως προκαλέσει δισταγμούς της τουρκικής πλευράς για επιθέσεις όχι πλέον εναντίον ελληνικών «στόχων» αλλά πολυεθνικών δυνάμεων.Οι φόβοι της ελληνικής πλευράς εντείνονται όχι μόνο γιατί αιφνιδιαστικά, το βράδυ της Τετάρτης, άρχισαν επιθέσεις με μολότοφ από πλευράς προσφύγων, ούτε και γιατί επιχειρήθηκε άνοιγμα δρόμων για να διευκολυνθεί η πρόσβαση αλλοδαπών προς το φυλάκιο της Καστανιάς ή σε διάφορα σημεία του Εβρου.

Η ανησυχία εντείνεται λόγω των πληροφοριών ότι θα δημιουργηθεί μόνιμη βάση τουλάχιστον 15.000 προσφύγων, με οργανωμένους καταυλισμούς, στην πλευρά του Εβρου που θα επιχειρούν μαζικές ή μεμονωμένες επιδρομές σε διάφορα σημεία της μεθοριακής γραμμής. Με τη βοήθεια των 1000 περίπου μελών των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας που προχώρησαν σε 2-3 επιδεικτικές διελεύσεις λέμβων στα νερά του Εβρου με τα όπλα προτεταμένα, μάλλον για χάρη ορισμένων τουρκικών τηλεοπτικών συνεργείων.

Θετικό στοιχείο θεωρείται ότι η Βουλγαρία, μετά από αίτημα της Ελλάδας, άνοιξε το φράγμα του Έβρου, ώστε να καταστήσει δυσκολότερο -λόγω της ανόδου της στάθμης των νερών- για τους μετανάστες να περάσουν τον ποταμό.

Σχετικά άρθρα

Πασχάλης Χατζηγεωργίαδης
Κοζάνη- Γραφείο
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
ΤΑΞΙ
Αθ.Διάκου-Μ.Αλεξάνδρου
Κ.Παλαιολόγου 58
Αριστείδου 27
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ