Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

ΑΓΟΡΑΜΟΔΙΑΝΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Πώς θα επιδοτηθούν οι 100.000 νέες θέσεις εργασίας

Κατατέθηκε στη Βουλή η διάταξη που προβλέπει την επιδότηση του 100% των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 100.000 ανέργων.Το πρόγραμμα, όπως δήλωσε το πρωί ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης θα ανοίξει με συνοπτικές διαδικασίες, την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου και θα παραμείνει ανοικτό έως ότου καλυφθούν όλες οι θέσεις.

Μετά το πέρας του 6μήνου ο εργοδότης δεν υποχρεούται να κρατήσει τον εργαζόμενο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ενώ σύμφωνα με την τελική διάταξη, προβλέπεται η υποχρέωση του εργοδότη να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό προσωπικού, από την έναρξη του νόμου (όταν δηλαδή ψηφιστεί η σχετική διάταξη) και καθ’ όλη τη διάρκεια της επιδότησης.

Το πρόγραμμα αναφέρεται στο σύνολο των επιχειρήσεων, επιδοτεί τις ασφαλιστικές εισφορές του νέου εργαζόμενου για 6 μήνες μετά από δήλωση που θα κάνει η επιχείρηση στο Π.Σ Εργάνη, και με επιπλέον 200 ευρώ σε περίπτωση πρόσληψης μακροχρόνια άνεργου.

Δεν υπάρχει δέσμευση να παραμείνει στη θέση του ο άνεργος, μετά τη λήξη της επιδότησης. Προβλέπεται όμως η υποχρέωση του εργοδότη, κατά τη διάρκεια της επιδότησης να διατηρεί τον ίδιο αριθμό εργαζόμενων.

Για τον υπολογισμό τους, λαμβάνονται υπόψη οι ενεργές θέσεις εργασίας στην επιχείρηση κατά την δημοσίευση του σχετικού νόμου σε ΦΕΚ, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχουν τεθεί σε αναστολή, προσαυξημένες με τον αριθμό των νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας του προγράμματος. Προσοχή όμως. Δεν προσμετρώνται οι λύσεις σύμβασης εργασίας λόγω συνταξιοδότησης ή θανάτου ή οικειοθελούς αποχώρησης και οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Οι εργαζόμενοι που θα τοποθετηθούν στις νέες θέσεις εργασίας δεν μπορούν να ενταχθούν ούτε στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία».

Επίσης, οι συμβάσεις τους δεν μπορούν να τεθούν σε αναστολή. Επίσης, οι νεοπροσληφθέντες δεν πρέπει να έχουν ενεργή σύμβαση για τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την επιδοτούμενη πρόσληψή τους.

Η επιχείρηση – εργοδότης που θα προβαίνει σε νέα πρόσληψη θα πρέπει να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη ή να έχει ρυθμίσει τις βεβαιωμένες τυχόν οφειλές του προς το Δημόσιο και τον eΕΦΚΑ. Εάν μετά από διασταυρώσεις στοιχείων διαπιστωθεί ότι η επιχείρηση δεν πληροί τις προϋποθέσεις, εκπίπτει του προγράμματος και καταβάλει η ίδια τις συνολικές εισφορές και το επιπλέον ποσό στην περίπτωση μακροχρόνια ανέργου.

Σχετικά άρθρα

Interactive
ΑΓΟΡΑ ΜΟΔΙΑΝΟ
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες- Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΖΗΤΕΙΤΑΙ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ